47
None

Corectarea miopiilor de până la 10 dioptrii este posibilă şi în România

În luna iunie, am introdus în Clinica Ama Optimex sistemul femtolaser VisuMax® - Carl Zeiss Meditec, cel mai precis laser cu femtosecunde. În luna noiembrie am lansat tehnica ReLEx Smile care permite corectarea dioptriilor mari, imposibil de corectat până acum cu ajutorul laserului. Aceasta tehnică putea fi realizată numai în afara ţării.

Pentru prima dată, ReLEx SMILE oferă pacienţilor posibilitatea de a face o operaţie pentru reducerea dioptriilor (miopie, astigmatism) printr-o intervenţie minim invazivă, într-o singură procedură, fără tăierea şi expunerea corneei, cu un laser de înaltă precizie cu femtosecunde. Predictibilitatea rezultatelor este impresionantă, chiar şi în cazuri de miopie severă de până la -10 dioptrii şi astigmatisme miopice de până la 5 dioptrii.

O procedură durează aproximativ 10 minute şi se face sub anestezie locală cu picături. Cu ajutorul laserului cu femtosecunde, într-o singură intervenţie cu laser asupra ochiului, se decupează o lenticulă în grosimea corneei şi se face o incizie de 4mm sub formă de tunel, prin care este extrasă ulterior lenticula. Astfel, este modificată raza de curbură a corneei şi corectat defectul de refracţie al ochiului. 

La această procedură este foarte important faptul că, în timpul intervenţiei, nu se îndepărtează lamboul corneal, prepararea lenticulei extrase se face în corneea intactă, incizia prin care este extrasă lenticula are doar 4 mm, cu 80% mai puţin decât la alte tehnici, stratul cornean protector este păstrat în totalitate, sunt stabilizate straturile corneene externe (membrana Bowman) şi un număr mare de nervi responsabili de lacrimare rămân intacţi.

Tehnica ReLEx nu este dureroasă, nici în timpul intervenţiei, nici postoperator. Procesul de vindecare este rapid şi fără disconfort, precum fotofobie, usturime sau pastile. În cele mai multe dintre cazuri, pacientul are o acuitate vizuală bună la una sau două zile după operaţie, iar în două, trei săptămâni aceasta se stabilizează complet.

Tehnica ReLEx Smile se bazează pe înalta experienţă în domeniul refractiv a companiei germane Carl Zeiss, iar extragerea lentilei refractive a fost experimentată în studii clinice controlate încă din anul 2006.

Cu ajutorul acestei tehnologii moderne, punem la dispoziţia pacienţilor din România cele mai sigure metode de corecţie cu laser a dioptriilor. Pe lângă ReLEx Smile, cu ajutorul laserului cu femtosecunde, realizăm intervenţii chirurgicale pentru reducerea dioptriilor şi prin tehnica FemtoLasik (hipermetropie, miopie, astigmatism). Aceste tehnici chirurgicale de ultimă oră se pot realiza exclusiv în Clinica de oftalmologie AMA Optimex. Odată cu achiziţia acestui echipament, Clinica AMA Optimex a devenit primul şi singurul centru de chirurgie refractivă din România, care oferă soluţii complete pentru corectarea tuturor tipurilor de dioptrii, cu ajutorul exclusiv al tehnologiei germane Carl Zeiss Meditec.

ScapăDeOchelari, divizia de chirurgie refractivă a AmaOptimex, reuneşte toate soluţiile chirugicale pentru reducerea dipotriilor, oferind fiecărui pacient soluţia potrivită pentru afecţiunea de care suferă. Disconfortul simţit de pacienţi la purtarea ochelarilor poate fi  eliminat şi pentru aproape fiecare afecţiune, în funcţie de particularităţile anatomice ale ochilor pacienţilor, există o intervenţie chirurgicală potrivită, cu noul laser sau altă tehnologie, care se stabileşte după o consultaţie oftalmologică.  Putem trata miopia, hipermetropia, astigmatismul, presbiopia şi anizometropia. Efectuăm investigaţii extrem de riguroase pentru ca operaţiile să aibă cea mai bună rată de succes. În clinica AmaOptimex se efectuează operaţii pentru reducerea dioptriilor PRK, Lasek, FemtoLasik, ReLEx Smile, înlocuirea cristalinului. Pe www.scapadeochelari.ro sunt prezentate afecţiunile oftalmologice şi soluţiile chirurgicale disponibile în clinica Ama Optimex.

www.facebook.com/ScapaDeOchelari.ro

Dr. Andrei Filip Medic primar,

specialist oftalmolog

Doctor în ştiinţe medicale

Comentarii


paul

Felicitari dl doctor dar la miopie de minus 15 dioptri la ambi ochi exista solutie chirurgicala ati operat cazuri asemantoare ca al meu . As dori sa ma operez la dumneavoastra daca sar putea .

Dec. 8, 2014, 11:42 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, va recomand un consult si abia dupa aceea vom putea stabili tehnica.

Dec. 11, 2014, 6:19 p.m.
0
0

roxana

buna ziua!am miopie -4,25 si -4,50 atat am avut la ultimul control acum 5 luni.vreau sa stiu dak in urma operatia mai ramai cu dioptrie mai mica?s-au scap definitiv de ochelari.si cat coata aceasta interventie?

Jan. 28, 2015, 9:28 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Roxana, dioptriile pot fi reduse in totalitate, adica ramaneti fara ochelari. \r\nCea mai performanta operatie este ReLEx Smile, costul 6900 lei/ochi. Exista disponibile si alte tehnici PRK/Lasek 2100 lei/ochi si FemtoLasik 4500 lei/ochi.\r\nMai multe detalii gasiti la www.scapadeochelari.ro

Jan. 28, 2015, 9:40 p.m.
0
0

roxana

multumesc

Jan. 29, 2015, 9:15 a.m.
0
0

cristi

Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo solutie de corectare a discromatopsiei partiale (in cazul meu pe verde-albastru); exista cumva vreo interventie sau ochelari in acest sens? Multumesc

March 13, 2015, 10:31 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Cristi, nu se poate trata.

March 30, 2015, 12:25 p.m.
0
0

Marin

Buna seara Dr. Andrei!Se poate face ceva in legatura cu un ochi ambliopic?La distanta de 1metru as vedea numarul de inmatriculare al unei masini...

May 15, 2015, 8:10 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Buna dimineata d-le Marin, exista situatii cand vederea unui ochi slab poate fi imbunatatita. In cazul dvs va pot raspunde corect in urma unui consult.

May 16, 2015, 11:24 a.m.
0
0

dan socol

Buna ziua Dr.Andrei se poate opera keratokonus la clinica dumneavoastra ? Am acesta boala si miopie 8 pe ochiul drept ambele la stangul e mai ok am 2.5 max 3 miopie ?

Jan. 3, 2016, 8:55 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @dan socol, va recomand consul la noi in clinica la dr. Raluca Moisescu, medicul specialist al cliniicii pentru aceasta afectiune. Abia in urma unui consult va putem da o recomandare medicala corecta. Puteti face programare la 021.211.16.22 sau online aici: http://www.amaoptimex.ro/contact/detalii-programare/#programare. Multa sanatate.

Jan. 5, 2016, 4:41 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha