46
None

Specialistul tău în menopauză

Substituția hormonală în menopauză aduce din exterior hormonii pe care îi produce în mod normal ovarul în timpul vieții reproductive. Inițierea terapiei hormonale are beneficii clare asupra riscului cardio-vascular, de demență, metabolic și de osteoporoză.

Ideal, terapia de substituție se începe în pre-menopauză, astfel încât pierderile de colagen, de masă osoasă și modificările vasculare să fie minime și să ne încadrăm în „fereastra de oportunitate”.
Terapia de substituție se începe în funcție de simptomele pacientelor și nu în funcție de nivelurile hormonale care sunt extrem de oscilante și pot prezenta inclusiv variații circadiene. Nu există îndicații medicale ferme de începerea tratamentului hormonal, inițierea tratamentului trebuie privită ca o măsură de prevenție pentru toate patologiile legate de depleția hormonală și care survin natural, în procesul de senescență al organismului.
Dezvoltatea tehnicilor farmacologice și de laborator au ajutat mult în ultimii ani în ascensiunea unei noi epoci în terapia menopauzei, în care este posibilă personalizarea tratamentului hormonal, atât din punct de vedere al căii de administrare – transdermice, cu efecte minime, aproape inexistente asupra funcției hepatice și a riscului trombotic, precum și din punct de vedere al design-ului moleculelor, fiind posibilă terapia cu hormoni bioidentici, cu un efect identic cu cel al hormonilor produși de organism sau cu hormoni sintetici – care mimează efectul hormonilor endogeni.
Terapia hormonală recomandată după un plan bine stabilit de investigații și realizată personalizat, nu crește riscul de boli neoplazice sau cardiovasculare.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha