None

Ulei de peste pur islandez: Omega-3 + Vitamina D

Vitamina D si Omega-3, pentru combaterea rahitismului, a osteoporozei si stimulare cognitiva

     Rahitismul este o boală a copilăriei şi a adolescenţei; copiii născuti prematur sunt primii predispusi la rahitism şi cei ai căror mame nu au avut o alimentaţie potrivită sau au o serie de afecţiuni ce îngreunează absorbţia intestinală şi asimilarea vitaminei D („vitamina antirahitică“) şi a calciului, chiar şi dacã aportul alimentar este satisfăcător.
 
Prevenirea rahitismului
 
     Pentru a preveni instalarea rahitismului este necesar ca de la începutul ultimului trimestru de sarcină să i se administreze mamei zilnic un supliment de vitamină D şi de calciu. Fătul le va prelua şi-şi va realiza rezervele necesare. După naştere, indiferent de modul de alăptare la sân sau cu lapte praf, se impune asigurarea unor suplimente de vitamina D şi de calciu. În primii doi ani necesarul zilnic este considerat în jur de 500-800 U.I., iar ulterior trebuie asigurat suplimentul necesar de vitamina D, măcar în timpul anotimpului rece (din septembrie până în mai, inclusiv). Laptele matern nu asigurã acest necesar, dar scade riscul de apariţie a rahitismului datoritã raportului optim între calciu şi fosfor şi unor elemente care ameliorează absorbţia. În cazul rahitismului, dozele necesare sunt mai mari şi este necesar un tratament supravegheat de medic, mai ales că rahitismul apare când sunt prezente şi alte afecţiuni - boli congenitale hepatice, biliare, boli diareice cronice, boli renale, malabsorbţia intestinală care inhibă asimilarea suplimentelor administrate, dar şi sedentarismul, lipsa de mişcare în aer liber, insuficienta expunere la soare etc.; fumul de ţigarã şi poluarea influenţeazã negativ metabolismul vitaminei D. Un studiu pe cca 900 de persoane a arătat că un aport suplimentar de vitamina D asigură un nivel ideal de calciu, chiar şi atunci când consumul de calciu este mai mic de 800 mg/zi, provenind numai din alimentaţie. Consumând chiar mai mult de 1200 mg calciu pe zi, fără vitamină D nu se ajunge la nivelul ideal pentru sănătatea oaselor, cu urmările cunoscute - rahitism, osteoporozã, dinţi deficitari etc.
 
 
Uleiul de peşte, o excelentă soluţie pentru combaterea rahitismului
 
     Uleiul din ficat de cod este o sursă ideală de vitamina D şi A şi de acizi graşi Omega-3, cumulând avantajele vitaminei D pentru fixarea calciului şi ale Omega-3 pentru dezvoltarea funcţiei cognitive (sporirea atenţiei, reducerea agitaţiei, stabilizarea dispoziţiei, chiar ameliorarea ADHD şi a unor tulburări de comportament al copiilor), ceea ce îl face un remediu simplu, natural şi eficient în rahitism, dar şi în osteoporoză şi după fracturi. Este deja dovedit - copiii care iau suplimente cu ulei din ficat de cod sunt mai inteligenţi şi nu mai sunt afectaţi de rahitism! Deoarece acizii graşi Omega-3 nu pot fi produşi de organism, iar deficitul este foarte mare la copiii în creştere, este necesar să compensam această carenţă cu suplimente nutritive de foarte bună calitate, atent purificate (contaminanţii din apele poluate se acumuleazã în peşti şi aceştia devin toxici, chiar dacã sunt proaspeţi). În ţara noastrã 20% dintre copiii mici suferã de rahitism, iar studii din Marea Britanie arată că 50% din populaþia adultă prezintă iarna deficienţe de vitamina D. Statele europene ar trebui sã adopte politici sociale care sã promoveze o alimentaþie corectă, un mod de viaţă mai activ şi să asigure suplimentele necesare, aşa cum odinioară se administra ulei de peşte în şcoli. Produsele tradiţionale islandeze, uleiul din ficat de cod natural, cu aromă de lămâie sau capsule, sunt uşor de administrat, pure şi eficiente, fiind recomandate copiilor chiar de la vârste de sub 1 an, dar şi adulţilor şi seniorilor.
 
0722.810.692

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha