14
None

CRIOTERAPIA de precizie în dermatologia cosmetică

În zilele noastre apare din ce în ce mai mult nevoia de a păstra cât mai tânăr și mai curat aspectul pielii, de a elimina orice fel de imperfecțiuni sau leziuni datorate îmbătrânirii, sau pur și simplu apărute pe parcurs. Un factor important din punct de vedere al pacientului în încercarea de a trata aceste probleme este teama de necunoscut. De aceea era nevoie de o metodă simplă și sigură, fără efecte secundare și fără riscuri.

Crioterapia este o metodă de îndepărtare a leziunilor cutanate ce folosește principiul înghețării țesutului. Acest efect este obținut prin terapia efectuată cu instrumente de precizie asupra leziunilor cu dimensiuni de la 1mm la 10mm. Procedeul inovator distruge complet verucile vulgare, verucile plantare, condiloamele, keratozele, dermato fibroamele, tumorile, hiperpigmentațiile, etc. fără niciun fel de pericol, ușor, într-un singur tratament.

Aplicațiile crioterapiei sunt în principal în dermatologie, cosmetică, podiatrie, medicină veterinară.

Ca avantaje majore ale acestui tip de tratament ar fi:

• acuratețe milimetrică, direct pe leziune

• lipsa completă a durerii în momentul aplicării – ceea ce recomandă această metodă inclusiv pentru uz pediatric

• siguranța și versatilitatea deosebită în timpul aplicării

• folosirea directă, fără pregătire prealabilă, fără anestezie, lipsa cicatricilor post operatorii

În folosirea practică se recomandă orice instrument de precizie, cu posibilitatea schimbării vârfului de aplicare pentru diverse dimensiuni ale leziunii.

Acest instrument este unul portabil ce folosește ca și „combustibil” cartușe de unică folosință cu N2O, ce pot fi schimbate cu mare ușurință.

Avantajul major al acestui tip de instrument față de cel clasic este că temperatura ajunge până la -89C, față de cel cu butelie la numai -55C, iar presiunea în aplicare este mai ridicată conferind o eficiență sporită.  

Eficiența crioterapiei constă mai ales în viteza de înghețare.

Este cunoscut faptul că înghețarea rapidă (la minim -27C) produce necroze în țesuturile umane. Crioterapia este de fapt distrugerea controlată a țesutului nedorit prin aplicarea precisă a unui jet de temperaturi foarte joase.

În faza imediată: celulele sunt distruse prin cristalizarea apei intra și extra celulară, deshidratarea și denaturarea proteinelor și enzimelor.

În faza ulterioară: apare distrugerea efectivă a țesutului datorată încetării circulației și trombozei.

În faza finală: continuă extirparea țesutului bolnav prin stimularea în cascadă a sistemului imunitar.

De ce crioterapia?

În practică s-a dovedit că este o metodă de succes în distrugerea țesutului păstrând totuși structura fibroasă intactă. Este o metodă mult superioară chirurgiei clasice și chiar electrochirurgiei, având un grad superior de acceptare la pacienți. Este o metodă simplă, de scurtă durată fără efect post operator și intervenții ulterioare suplimentare.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha