30
None

Terapia cu laser –tratarea leziunilor legate de sport și a durerii provocate de acestea

Terapia laser este o modalitate non invazivă, non medicamentoasă, care stimulează propriile mecanisme de vindecare ale organismului, atât prin semnalizarea moleculară cât şi prin modularea circulatorie.

În cazul leziunilor ţesuturilor moi şi a ţesuturilor conjunctive, terapia cu laser infraroşu poate creşte rezistența finală la întindere a ţesutului vindecat.

Prin creşterea cantităţii de producere/sinteză a colagenului şi prin creşterea legăturilor intramoleculare a H în moleculele de colagen, terapia cu IR contribuie la îmbunătăţirea rezistenţei la întindere. În urma combinării acestor efecte, se obţine o rată de vindecare accelerată. Se reduce astfel timpul de la debutul rănirii şi până la vindecare.

Mecanismele de acţiune laser şi reducerea durerii.

Diverse studii realizate de-a lungul timpului au arătat că laserul are efect direct asupra căilor de semnalizare a durerii.

Studiile privind eficacitatea terapiei cu lumină asupra pacienţilor cu durere cronică arată că aceasta poate avea efect pozitiv asupra fibrelor nervoase specifice implicate în „conducerea lentă” a semnalelor de durere.

Leziunile provocate în urma practicării sportului implică traumatisme la nivelul muşchilor, articulaţiilor, tendoanelor sau oaselor.

Combinând amplificarea indusă de NO a circulaţiei arteriale/venoase cu drenajul limfatic, se observă o posibilă revigorare (refacere) a ţesuturilor moi şi a leziunilor osoase.

Circulaţia arterială îmbunătăţită furnizează la locul leziunii mai multe substanţe nutritive, în timp ce, circulaţia venoasă crescută şi drenajul limfatic scad edemele şi cresc debridarea ţesuturilor deteriorate.

Concluzie:

Pe măsură ce sportul este tot mai des practicat la toate vârstele, creşte şi incidenta apariţiei leziunilor ce apar ca urmare a desfăşurării activităţilor sportive.Terapia cu lumina infraroşie şi-a dovedit în repetate rânduri eficacitatea în tratarea leziunilor de acest tip.

Tratamentele non invazive şi non medicamentoase, aşa cum este şi terapia cu IR, reprezintă opţiuni utile şi valoroase la îndemână clinicianului.

 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha