Cazuri Clinice

Scris de Dr. Iuliana Avadanei 4021 afisari
12:19:27, Marti 31 August 2010
Dr. Iuliana Avadanei

Dr. Iuliana Avadanei

M.G.-Homeopatie-Acupunctură,

Clinica Medireflex

Strada Nerva Traian, nr. 7, bl. M66
sc. A, ap. 20, sector 3, Bucuresti


Tel: 021.327.20.61
Mobil: 0740.338.705
0746.227.896
0726.881.491

D.A., în vârstă de 35 ani, se prezintă cu senzaţie de balonare în epigastru, scaune moi, senzaţie de arsură anală, greaţă, gust amar, salivă groasă, lipicioasă, stare de indispoziţie generală. Starea se agravează în urma consumului de grăsimi, dulciuri şi solicitări prin stări emoţionale negative. Limba este roşie cu depozit gălbui, pulsul este rapid. Diagnosticul de colon iritabil, în MTC (medicina tradiţională chineză) devine Sindrom de Umiditate-Căldură în Splină.

Tratamentul prin acupunctură a urmărit scăderea căldurii, eliminarea umidităţii şi armonizarea organelor digestive. Puncte folosite (E36, GI11, RP6, E37, E39).

După 15 şedinţe pacienta s-a echilibrat, stările de rău încetând treptat.

L.T., în vârstă de 56 de ani, diagnosticat cu Sindrom Parkinsonian, prezenta debut de rigiditate şi tremurături, încetinirea mişcărilor voluntare, senzaţie de opresiune în cutia toracică, greutate în membre, constipaţie, dureri de cap, gura uscată, limba de culoare roşie, cu depozit galben şi gros, puls rapid.

Tratamentul a fost prin homeopatie (remediul Alumina) combinat cu acupunctură (Sdr. de flegmă-căldură cu Sdr. de Vânt). Puncte folosite (VG20, VG14, VB20, GI4, F3, TR5, Taiyang). A urmat 20 de şedinţe, starea lui îmbunătăţindu-se semnificativ. Între seriile de şedinţe de acupunctură a făcut 20 şedinţe de reflexoterapie.

B.H., în vârstă de 27 de ani, diagnosticat cu tulburare anxios-depresivă în urma unor solicitări afectiv-emoţionale şi profesionale, prezintă stare de anxietate asociată cu semne de labilitate emoţională, care se agravează la efort psihic, insomnie, palpitaţii, transpiraţii spontane, oboseală. Tratamentul prin acupunctură a urmărit restabilirea Qi a inimii şi armonizarea funcţiilor psihice. Puncte folosite (E36, C7, IG3, VC4). După 10 şedinţe starea pacientului s-a ameliorat foarte mult.

Starea de sănătate se obţine atunci când energiile în organism circulă hrănindu-se unele pe altele, mintea este liniştită şi spiritul împăcat, iar trupul este armonios şi fără dureri.

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici