None

Criza financiara va trece, caracterele tari raman

Peste tot se scrie şi se vorbeşte despre criza financiară şi efectele ei în plan macroeconomic, declanşându-se adevărate fobii în rândul populaţiei, care nu fac decât să agraveze starea psihologică. La noi în ţară mai mult angajatorii îşi fac griji, ei resimţind primii lipsa lichidităţilor, scăderea comenzilor, imposibilitatea de a menţine toţi angajaţii, imposibilitatea obţinerii unui credit şi chiar efectuarea plăţilor către bănci sau bugetul de stat, necesitatea reorientării activităţii către alte domenii sau amânarea unor proiecte.

Ei, angajatorii, suferă din ce în ce mai mult de insomnii, iritabilitate, probleme cardiace, endocrine, digestive şi neurologice, sindrom anxios sau depresiv, modificarea comportamentului alimentar, dependenţa de alcool şi tutun, care agravează şi mai mult starea de sănătate. Ceilalţi este posibil - spun analiştii economici - să resimtă efectele crizei economice mult mai acut în primăvară, când nu vor mai primi creşterile salariale cu care s-au obişnuit şi care îi ajutau să se redreseze după plata cotelor mari de întreţinerile din timpul iernii, la care se poate adăuga şi instalarea asteniei sezoniere.

Dacă majoritatea publicaţiilor prezintă recomandări pentru depăşirea crizei financiare adresate preponderent întreprinderilor, pentru populaţie, în general, se fac recomandări tot de ordin economic. Pare că totul este simplu şi uşor de realizat, consum redus = cheltuieli puţine, dar adresabilitatea crescută către cabinetele medicale şi psihologice pentru disfuncţionalităţile generate de problemele financiare şi imposibilitatea îndeplinirii unor obiective personale atrag atenţia asupra impactului, încă nebănuit la nivel psihoemoţional, cauzat de criza financiară, impact amplificat de multe surse media care întreţin o stare psihologică bazată pe teamă şi insecuritate.

Pentru a reduce în plan personal stresul generat de grija zilei de mâine, pentru a fi capabili să ne adaptăm la oscilaţiile financiare fără să ne lăsăm afectaţi la nivel psihoemoţional, este important să ne ajutăm prin transformarea stilului de viaţă, incluzând modul de gândire, alimentare, relaţionare. Acest mod de gestionare a crizei financiare poate transforma perioada prin care trecem într-una de maturizare.

Din fericire, există şi soluţii practice uşor de aplicat pentru a reuşi să influenţăm factorii psihologici implicaţi în modul în care percepem o situaţie obiectivă, cum este perioada de instabilitate financiară mondială. Există plante care, prin proprietăţile lor farmacodinamice, reuşesc să armonizeze: sistemul endocrin şi de aici planul emoţional şi creativitatea, somnul şi de aici capacitatea de regenerare, circulaţia cerebrală şi de aici capacitatea de concentrare şi atenţie, digestia şi de aici un metabolism adaptat la cerinţele actuale, o bună asimilare a elementelor alimentare, precum şi o bună evacuare a reziduurilor, imunitatea şi de aici rezistenţa la stres sub toate formele.

Compania Hofigal vine în sprijinul tuturor cu plante pentru prepararea ceaiurilor, tincturi, gemoderivate, preparate complexe incluzând mai multe componente concentrate menite să rezolve, fără reacţii adverse şi fără dependenţă, problemele de sănătate generate de factorii emoţionali negativi (teama de insecuritate, sărăcie, umilinţă). Mai înţelept este să utilizăm acele plante care generează diferite stări emoţionale pozitive, în scop profilactic, înainte de instalarea unor probleme de sănătate generate de temeri şi nemulţumiri, tocmai pentru a ne adapta mai bine la perioada prin care trecem.

● Pentru problemele cardiace cu risc către infarct miocardic şi accident vascular cerebral se recomandă gemoderivatul din Arin negru în combinaţie cu gemoderivatul din Liliac, care protejează aparatul cardiovascular prin capacitate de regenerare celulară, dar şi emoţională, reduc procesele inflamatorii cu tendinţă la cronicizare, Coenzima Q10 forte, ca şi combustibil pentru miocard şi antioxidant general.

● Sunătoarea, sub formă de ceai sau tinctură, utilă pentru cei foarte ataşaţi de propria imagine şi de bunuri, care preferă să se automarginalizeze pentru a-şi proteja interesele, fiind dezamăgiţi cronici de viaţă, aduce regăsirea de Sine, încrederea în ceilalţi şi înţelegerea lecţiilor de viaţă, fiind cel mai bine indicat în cazurile de depresie;

● extract uleios de Salvie sau tinctura de Salvie sublimează trăirile inferioare în forme superioare de exprimare, aduce control emoţional, elevare, rafinament, vindecă rănile emoţionale, reglează funcţionarea tiroidei şi aparatului genital.

● gemoderivatul din mlădiţe de Rozmarin este un excelent drenor hepatobiliar, reduce depresia, ajută la înţelegerea profundă a unităţii cu divinitatea şi acceptarea lecţiilor de viaţă, creşte vitalitatea, memoria şi atenţia

● Mag-Anghinar, prin combinaţia de magneziu care reglează metabolismul calciului şi Anghinare care sublimează mânia neexprimată şi depresia cauzată de neputinţă, este indicat în afecţiunile gastrice secundare afecţiunilor hepatobiliare, reduce spasmele şi dismicrobismul digestiv, reduce balonările, este indicat persoanelor expuse stresului, în cazurile de hipocalcemie, depresie şi insomnie cauzate de stres;

● Busuiocul, sub formă de capsule, tinctură, ceai, purifică toate nivelurile fiinţei, linişteşte şi readuce bucuria de a trăi persoanelor depresive şi supuse stresului profesional, care au uitat să mai trăiască şi pentru împlinirea sufletească, nu numai pentru ascensiunea socială şi materială, ajută memoria şi creşte capacitatea de atenţie; are efect antispastic, antimicrobian, antitumoral, antiinflamator;

● Levănţica, Roiniţa, Păducelul, Passiflora, sub formă de ceai, tinctură sau capsule, reduc mânia şi irascibilitatea, fiind indicate în cazul celor tensionaţi din cauza tendinţei de a se impune cu orice preţ şi care se „aprind” repede când cei din jur nu le îndeplinesc imediat dorinţele, calmează, liniştesc, induc sentimentul de stabilitate, elimină neliniştea şi temerile legate de nesiguranţă, fiind excelente adaptogene;

● contra oboselii, neurasteniei, insomniei se recomandă Levănţică, Muşeţel, Roiniţă, Valeriană, Passiflora, Talpa Gâştei, Traista Ciobanului, Urzică, Cătină, sub formă de ceai, Spirulină cu extract total de Cătină, Coenzima Q10 forte, Passisclerotin, Somn uşor, gemoderivat din muguri de Salcie, Stejar, Coacăze negre, Măceşe, Rozmarin, produse care regenerează, armonizează, vitalizează, adaptează la stresul cotidian, reglând ritmul somn-veghe.

În paralel cu administrarea plantelor terapeutice, recomandăm plimbări în aer liber, practicarea sportului care vă place sau a dansului, deoarece este cunoscut faptul că mişcarea ritmică susţinută, timp de minimum 30 minute, declanşează eliberarea de endorfine, hormoni produşi de creier care induc starea de bine şi mulţumire interioară, au efect antiinflamator şi reduc durerea, fiind consideraţi cei mai buni factori adaptogeni la stres. Multe femei declară că fac deja mult efort fizic în treburile gospodăreşti, iar mulţi bărbaţi depun foarte mult efort fizic în cadrul profesiei, dar endorfinele se eliberează numai când efortul fizic este însoţit de plăcere.

Fiind atenţi la semnalele pe care le primim de la organism atunci când este supus stresului şi acţionând cu înţelepciune prin utilizarea fitoterapiei şi sportului, evitând alimentele aditivate sau perioadele lungi de înfometare, hidratându-ne corespunzător pentru a ajuta la eliminarea reziduurilor metabolice, vom obţine o stare de armonie interioară care permite adaptarea la orice oscilaţii financiare, acceptarea şi înţelegerea lecţiilor de viaţă, puterea unui nou început şi orientarea către gânduri pozitive ce atrag conjuncturi favorabile.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha