None

Noptile de vara(I)

Se spune că „fiecare doarme aşa cum îşi aşterne”, având multe înţelesuri înţelepte, în funcţie de contextul analizat. Dacă ne referim strict la somn, fiecare doarme aşa cum îşi trăieşte ziua, iar când este vorba de zilele de vară, nopţile pot fi minunate dacă ştim cum să le „aşternem”.

Vara, fie că suntem sau nu în concediu, are un „aer estival” oriunde ne-am afla şi, dacă mai este asortată cu băuturi reci, baie în piscină sau mare şi mult soare, atunci este limpede că şi emoţional suntem mai deschişi către experienţe specifice vacanţelor, călătorii, mai multă disponibilitate de a iubi...

Până aici pare totul foarte palpitant şi de poveste, şi totuşi, s-a dovedit, de-a lungul timpului şi în urma propriilor experienţe de viaţă ale fiecăruia, că excesele obligă la pauze pentru recuperare, dacă nu luăm măsurile potrivite din timp.

Cele mai frecvente situaţii de disconfort în nopţile de vară sunt cauzate de expunerea excesivă la soare, la ore nepotrivite din zi, ceea ce poate determina insomnie şi migrenă. Nu facem referire acum la insolaţia propriu-zisă, pentru că numai acest subiect va fi abordat separat, ci la expunerea la soare chiar şi sub umbrelă sau pălărie, deoarece expunerea de lungă durată la lumina puternică este un factor important pentru insomnie, ca şi când se încarcă bateriile proprii cu energie solară, iar noaptea, în loc de odihnă, bateriile generează energie de altă natură, pe care fiecare o poate utiliza aşa cum doreşte (intelectual, erotic, fizic etc.). De aceea, utilizarea ochelarilor de soare, dar şi a produselor naturale cu caracter antiinflamator general, cum este gemoderivatul din muguri de Coacăz negru, pot elimina acest inconvenient, deoarece drenarea favorizează eliminarea exceselor acumulate peste zi.

Acest produs:

stimulează corticosuprarenala pentru secreţia unor hormoni cu proprietăţi antiinflamatorii şi antialergice (acţiune cortizon-like), fiind protector al mucoaselor şi dermului,

activează catabolismul ureei, acidului uric şi colesterolului,

stimulează metabolismul protidic (normalizează valorile albuminelor, alfa2, beta şi gamaglobulinelor din serul sanguin),

stimulează eozinofilia,

reduce VSH şi este util în stările de oboseală cauzate de excesele de expunere la soare,

este antiinflamator general şi local (înţepăturile de insecte), în migrenă, diminuarea acuităţii vizuale, stări febrile.

Ideal ar fi ca, în zilele în care v-aţi propus să vă expuneţi la soare mai multe ore, să consumaţi minimum două monodoze de gemoderivat din Coacăz negru, dacă vă doriţi un somn odihnitor în timpul nopţii.

Dacă încăperea în care dormim este climatizată cu aparate de aer condiţionat, atunci gemoderivatul din Coacăz negru devine foarte util, deoarece o temperatură scăzută pentru un tegument încălzit în timpul zilei, în urma expunerii la soare, va crea frison, iar produsul prezentat favorizează rezistenţa la temperaturi scăzute.

Pentru cei care se ştiu cu pielea sensibilă, indiferent de factorul de protecţie al cremei de plajă utilizate, se recomandă administrarea concomitentă cu tinctura de Trei Fraţi Pătaţi, produs destinat pentru asigurarea aportului de substanţe bioactive necesar exercitării proprietăţilor: cicatrizant-reepitelizantă, antialergică, antiinflamatorie (înţepaturile de insecte), antioxidantă, antipiretică. Pe lângă aceste efecte, tinctura de Trei Fraţi Pătaţi favorizează un somn liniştit şi prin efectul mucolitic şi expectorant, în cazul în care se instalează tusea uscată sau cu secreţie mucopurulentă, tusea convulsivă, laringită, rino-sinuzită, din cauza lichidelor deseori prea reci consumate în timpul zilelor fierbinţi de vară.

Dr. Corina Răducea - medic şi psiholog

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha