None

Tratamentele de intretinere corporala si efectele lor asupra scaderii ponderale

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic constă într-un presomasaj prin care se acţionează asupra lanţului de ganglioni limfatici şi are ca rezultat slăbirea zonelor tratate, întărirea ţesutului conjunctiv, îmbunătăţirea circulaţiei şi absorbţia excesului de grăsime de către ţesuturile de sub piele.

Tratamentul vascular începe prin stabilirea diagnosticului. Tratamentul propriu-zis poartă denumirea de program de drenaj venolimfatic, durează 20-30 minute/şedinţă şi se recomandă 15-20 de şedinţe, efectuate cu o frecvenţă de 3 şedinţe săptămânal.

Procedura constă în aplicarea unor manşete circulare care cuprind întregul membru inferior şi chiar pelvisul (bazinul). Manşetele sunt multicompartimentate şi se umfla în mod succesiv cu aer, provenit de la unitatea centrală. Umflarea sau umplerea cu aer a compartimentelor se face de jos în sus, în sensul circulaţiei de întoarcere venolimfatică şi a facilitării drenajului edemelor gambiere.

Masajul care urmează se aplică cu blândeţe, principalul scop fiind biotroficizarea, precum şi completarea procesului de drenaj venolimfatic început, şi nu îndepărtarea depozitelor de grăsimi sau celulita acumulată.

Pasul final este reprezentat de electrogimnastică, parametrii utilizaţi fiind cheia succesului terapeutic. Programul de electrogimnastică este însoţit de programul de exerciţii fizice, care se adresează cu precădere membrelor inferioare, creşterii tonusului muscular şi drenajului venolimfatic al ţesuturilor.

Rezultatele tratamentului sunt reprezentate de creşterea tonusului tegumentar, muscular şi de activarea circulaţiei venolimfatice locoregionale, de întoarcere.

Vacuum şi presoterapie cu masaj

Prima acţiune a vacuumului este ruperea fibrelor care ţin celulita prizonieră. De fapt, depozitele de celulită sunt reţinute într-un model de pânză de păianjen, absorbţia vacuumului ajutând la îndepărtarea lor. A doua acţiune este presarea porţiunilor de piele care sunt rulate între două role interioare ce presează celulele grase şi sparg nodulii de celulită. Starvac reprezintă o cucerire a ştiinţei moderne puse în slujba esteticii corporale. Este creat pentru toate doamnele, cele care îşi doresc să devină sau să rămână suple, fără celulită, cu piele fermă şi tonifiată. Starvac este un aparat ce generează un vacuum la suprafaţa pielii, care este astfel aspirat între cele două role adaptabile la grosimea tegumentului. În timpul mişcării capului de sucţiune, pliul tegumentar este rulat între cei doi cilindri mobili. Cupele duble de sucţiune pot executa un masaj static circular asupra ariilor-ţintă, mobilizând ţesuturile din zona afectată.

Unde îl putem folosi? În estetică, deoarece tonifică pielea, remodelează silueta, reduce considerabil celulita, elimină toxinele din ţesuturi, relaxează musculatura şi tonifică organismul. În sport, deoarece drenează lichidele în exces şi stimulează sistemul muscular, accelerează refacerea tisulară şi relaxează aparatul neuromuscular.

Dintre aplicaţiile terapeutice sunt cunoscute cele din reumatologie, traumatologie, reflexoterapie. Indicaţiile terapeutice se referă atât la patologia reumatismală cât şi la cea posttraumatică şi la suferinţele sau leziunile sportive. Acestea sunt: durerile coloanei cervicale şi cele dorsolombare, criza de lumbago, neuropatia cervicobrahială, suferinţa umărului, cea localizată la nivelul cotului, suferinţele pumnului, tratamentul afecţiunilor mâinii şi degetelor, afecţiunile membrului inferior, entorsele, hematoamele, cicatricile, inclusiv cele hipertrofice, fibroza, arsurile, problemele circulatorii venolimfatice, retenţia hidrică, status postoperator, contractură sau retractură musculară, tendinită, relaxarea, tratamentul suferinţelor şoldului, genunchiului şi piciorului.

Contact

Facebook Sef lucr. Dr. Georgiana-Ozana Tache

Blog Sef lucr. Dr. Georgiana-Ozana Tache

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha