Folosirea terapiei cu enzime în vindecarea bolilor sistemului venos

Scris de Sursa: Gromed 5631 afisari
13:22:19, Marti 20 Martie 2018

Aproape jumătate din populaţia adultă a României are sistemul venos afectat  într-o măsură mai mare sau mai mică (în special la nivelul picioarelor), iar unul din zece români suferă de unele boli venoase. Cele mai comune afecțiuni venoase le reprezintă - vene varicoase și insuficiența cronică venoasă, care duce adesea la modificări trofice și ulcere pe picioare. Deasemenea sunt îngrijorătoare tromboza profundă şi tromboflebita.

Terapia cu enzime vine în ajutorul medicilor de specialitate nu atât ca o alternativă la metodele tradiționale de tratare a bolilor în cauză dar mai degrabă ca o complementare. La începutul anilor 60, Prof. Max Wolf a raportat rezultate pozitive privind tratamentul cu Wobenzym la peste 400 pacienți cu flebită superficială şi profundă (87% din cazurile tratate). Acelaşi succes a fost confirmat în 1967 de către altă echipă de medici pe 73 pacienți cu tromboflebită, tratați cu preparate enzimatice și anticoagulante.

În 1986 profesorul german Mörl a efectuat un studiu clinic, dublu-orb, controlat cu placebo pe 40 pacienţi cu sindrom postrombotic la nivelul membrelor inferioare. După patru săptămâni de tratament, în grupul tratat cu Wobenzym s-au îmbunătăţit simptomele subiective (dureri, crampe, "picioare grele") şi indicatorii obiectivi (modificări ale pielii, edem, ulcere pe gambe) comparativ cu grupul tratat cu placebo.

În anul 1996 Prof. rus Koskin a cercetat efectul Wobenzym în flebite varicoase într-un studiu multicentric dublu-orb, studiu pe 119 pacienţi cu tromboflebită. Pacienții au utilizat Wobenzym timp de 15 zile comparativ cu placebo. În grupul tratat cu enzime la 43% din pacienți a scăzut inflamaţia venelor afectate, în timp ce în grupul cu placebo numai la 17% din pacienți. A fost îmbunătăţit semnificativ scorul general (care vizează durerea, roşeaţa, edemul, induraţia măsurată, sângele venos de umplere prin reflexie, reografia). Utilizarea Wobenzym a vindecat complet 30% din pacienții cu tromboflebită, iar din cei tratați cu placebo, doar 10% s-au vindecat.

Prof. ceh Džupiny a utilizat în anul 1998 tratamentul cu Wobenzym la pacienţi cu tromboză venoasă profundă la 140 pacienţi. După tratamentul obișnuit cu durata de 3-5 luni, 46 pacienţi au prezentat simptome tipice ale sindromului posttrombotic. Ca urmare, s-a luat decizia de a suplimenta tratamentul lor cu preparatul Wobenzym, care a fost adăugat la tratamentul cu anticoagulante orale şi venotonice. Tratamentul cu preparatul Wobenzym a durat 1 an. În intervalul primelor trei luni de tratament la pacienți au fost evaluate simptomele subiective la nivelul membrelor. După tratament, s-au observat simptome subiective diminuate la 92% dintre pacienţi. La 20 pacienți a fost complet întrerupt tratamentul cu anticoagulante. Ultimele studii clinice au demonstrat eficacitatea și tolerabilitatea tratamentului cu enzime sistemice la pacienții cu tromboflebită superficială acută.

Prin urmare s-a demonstrat în mai multe rânduri buna tolerabilitate şi eficienţa Wobenzym în tratamentul tromboflebitei superficiale acute, preparatul având efect anti-inflamator, analgezic şi antiedematos.

www.sciencemed.ro

Clinici Sciencemed în Romania:

Bucuresti 0723175208

Buzau 0735779330

Cluj Napoca 0740204633

 

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj