47
None

Medicii… în viziunea doctoriţei Monica Pop

Sunt foarte mândră de colegii mei, în general! Vorbesc de medicii dăruiţi acestei meserii, români, bineînţeles, oriunde s-ar afla ei! Cei mai mulţi fac cinste celei mai nobile meserii din lume prin competenţă, dăruire şi sacrificiul timpului şi al vieţii lor, puse în slujba sănătăţii celor aflaţi în dificultate fizică sau sufletească, sau ambele! Mă gândesc mai ales la medicii rămaşi în România, unii specialişti ale căror nume au traversat de mult graniţele ţării. Dar nu numai! Şi medicii specialişti, rezidenţi şi stagiari… toţi cei care, în pofida dificultăţilor, au ales să rămână, să-şi ajute şi să-şi salveze semenii!

Îi dezavuez total pe cei care se lasă influenţaţi de media, neînţelegând că în această ţară numai negativul se vinde şi privesc astfel pe cei care se îngrijesc de sănătatea românilor. Sunt, cei mai mulţi dintre ei, oameni de calitate excepţională, care de multe ori fac imposibilul pentru a salva un organ sau o viaţă, pentru a aduce o rază de soare pacientului şi celor dragi lui şi care suferă alături de ei!

Dezavuez, de asemenea, medicii incompetenţi sau pe cei care condiţionează actul medical! Aceştia nu au ce căuta în meseria aceasta sfântă! La fel cei care le vorbesc nepotrivit şi dur celor loviţi de boală, negândindu-se că nimeni nu vine la medic de plăcere şi că boala mai modifică psihologia bolnavului. Un cuvânt frumos, o încurajare, un zâmbet, acordarea de atenţie şi sufletului celui aflat în suferinţă, toate acestea pot face uneori mai mult decât un tratament sau chiar constituie un tratament, alături de cel medicamentos!

Dezavuez însă şi pacienţii care sunt nepoliticoşi cu corpul medical, care nu respecta voit regulile impuse într-un spital în folosul lor, care califică numai prin prisma a ceea ce văd în media, care nu plătesc asigurări de sănătate, care consideră că au numai drepturi, nu şi obligaţii. Din păcate, nu sunt deloc puţini! Dar media nu se ocupă şi de comportamentul pacienţilor, decât de cel al unor medici care nu fac cinste breslei lor. Trebuie agresat grav sau chiar ucis un cadru medical pentru ca media să-i dea importanţă! Şi nu e drept! De câte ori aţi văzut în media informaţii medicale greşite despre câte un caz, transmise doar de familia respectivă? Noi, ca medici, ne dăm seama de multe probleme medicale spuse greşit la TV.

Aţi văzut ca media să reabiliteze imaginea medicului sau a spitalului denigrate pe nedrept?! Vă spune asta ceva?! Medicul, pe lângă o bună pregătire, trebuie să fie şi puţin actor. E şi el om ca toţi ceilalţi, cu probleme, necazuri, frământări, dar pe care trebuie să le “uite” în faţa celui suferind, să-i zâmbească, să-i dea curaj! Şi nu-i uşor. Aşadar, dragi romani, respectaţi-i şi iubiţi-i pe cei care vă îngrijesc sănătatea! Cei mai mulţi merită asta din plin! Oricum, salvarea sănătăţii sau a vieţii nu pot fi plătite cu tot aurul din lume! Sănătatea nu are preţ! Dar cu respect, iubire şi consideraţie, SE POATE!!!

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha