58
None

Beneficiile hidroterapiei - Duşul Vichy

Apa este componenta principală a experienţei SPA iar hidroterapia e folosită în medicina tradiţională de sute de ani, încă din timpul vechilor greci şi romani. Denumirea Vichy este dată de la oraşul cu acelaşi nume din Franţa unde există cinci izvoare termale ce au inspirat design-ul acestui duş.

Duşul Vichy este un tip special de masaj pe bază de apă, o formă specială de hidroterapie cu rol neaşteptat de bun în relaxarea imediată, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi limfatice.

Duşul Vichy este format dintr-un set de 5-7 capete de duş, mai mici decât cele obişnuite, dispuse longitudinal deasupra unei mese de tratament astfel încât se obţine “o cascadă de apă caldă”  în timp ce pacientul stă culcat. Terapeutul acoperă zonele intime sau pacientul stă în decubit ventral cu faţa protejată. Apa curge la o presiune şi o temperatură stabilite în prealabil de către terapeut.

Pentru creşterea eficienţei se poate combina cu masajul de relaxare executat în timp ce curge apa şi la care se adaugă uleiuri esentiale sau scrub.

Duşul Vichy cu masaj este unul dintre cele mai deosebite şi mai căutate metode de relaxare rapidă. Poate fi recomandat ca simplă formă de hidroterapie sau ca parte integrantă din tratamentele corporale după exfoliere, masaj cu nămol, diferite tipuri de împachetări (cu nămol, geluri anticelulitice, geluri hidratante). Pentru îmbunătăţirea stării generale este bine să se facă regulat cel puţin un duş Vichy la două săptămâni.

Alte articole despre:

Comentarii


ALEXE IONETA

Un Centru Medical de nota 10, cu dotări de ultimă generație și personal de excepție. Felicitări d-lui Simion pentru inițiativa de a realiza un asemenea CM. Mulțumesc d-nei dr. Fătulescu pentru căldura și profesionalismul cu care tratează pacienții.

Aug. 31, 2016, 11:05 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha