None

Ortokeratologia sau remodelarea ochiului cu ajutorul lentilelor de contact

Remodelarea ochiului cu ajutorul lentilelor de contact

Nu ar fi grozav dacă ai putea să-ţi corectezi vederea în timp ce dormi, astfel ca ziua să nu mai porţi nici ochelari, nici lentile de contact şi fără să te expui riscurilor c hirurgiei ?

Cum e posibil?

În timpul somnului, purtarea unor lentile de contact rigide, cu o formă specială, dintr-un material cu înaltă transmisibilitate la oxigen, realizează o remodelare blândă a suprafeţei ochiului, astfel că vederea rămâne clară şi după scoaterea acestora . Efectul este reversibil, de aceea aceste lentile trebuie purtate regulat.

Candidaţii potriviţi?

Miopii de până la -5,00 dioptrii, cu cilindru ( astigmatism) de maxim 1 dioptrie

Vârsta minimă 12 ani

Fără boli oculare, tratamente medicale curente

Film lacrimal normal

Motivaţi şi capabili de a se adapta la programul de purtare

Avantaje :

vedere bună fără corecţie în timpul zilei

ideală pentru sporturi, inclusiv cele acvatice sau de contact

ideală pentru medii poluate

proces reversibil

nedureros

poate încetini progresia miopiei

riscurile sunt mult mai mici decât în cazul chirurgiei refractive şi pot fi evitate prin respectarea regulilor de igienă şi corecta întreţinere a lentilelor

Dezavantaje:

procesul de adaptare presupune câteva vizite la cabinet, urmate de controale periodice

atingerea stabilizării necesită un interval de timp, diferit între pacienţi

este obligatorie respectarea instrucţiunilor specialistului

nu orice pacient poate atinge corecţia maximă

Cum se procedează?

Pacientul va fi supus unui examen oftalmologic complet, care va include şi o topografie corneeană. Se va putea evalua astfel atât starea de sănătate a ochiului cât şi şansele de a beneficia de acest mijloc de corecţie.

Pe baza măsurătorilor făcute, pentru candidaţii potriviţi se comandă o pereche de lentile de contact cu design special.

După adaptarea iniţială a acestora, pacientul va reveni la control după prima noapte de purtare, o săptămână mai târziu, la o lună şi apoi la 3 luni.

Uneori este nevoie de ajustarea (schimbarea) primei perechi de lentile pentru obţinerea rezultatului maxim.

Efecte semnificative apar încă din primele zile, dar stabilizarea corneei survine într-un interval de timp de până la trei luni, ce depinde de nivelul iniţial al miopiei.

Pentru pacienţii care recurg la acest mijloc de corecţie doar temporar, înaintea unei proceduri de chirurgie refractivă ( în cazul în care pacientul este minor sau miopia este încă evolutivă) este necesară întreruperea purtării acestor lentile cu câteva luni înainte de intervenţia chirurgicală.

Comentarii


patrisia

si care sunt costurile unei asemenea interventii.m\'ar interesa si pe mn daca la o miopie de -1 as putea ajunge sa vad ca inainte

June 27, 2011, 9:40 p.m.
13
2

patrisia

si care sunt costurile unei asemenea interventii.m\\\'ar interesa si pe mn daca la o miopie de -1 as putea ajunge sa vad ca inainte

June 27, 2011, 9:40 p.m.
1
4

mia

Se practica Ortokeratologie in Cluj la cabinetul privat Ofta-Review iar pretul este de 150 euro lentila. Noi suntem foarte multumiti de cabinetul din Cluj iar lentilele pentru corectie a miopiei sunt de cea mai buna calitate si chiar dau rezultate .Fetita mea e atit de incantata de faptul ca vede mai bine de cand le foloseste si nu-i mai trebuie ochelari ziua iar daca stopeaza miopia e cea mai grozava descoperire din domeniu.

Feb. 27, 2012, 2:34 p.m.
8
3

Simona Radu

Ortokeratologie se face si in Bucuresti, la Cabinetul Euro-Optics, puteti suna pentru detalii si programare. La pretul mentionat al lentilelor cu siguranta ca se adauga la Cluj si cel al serviciilor medicale.

March 5, 2012, 4:10 p.m.
3
0

mihaela

Buna ziua. M-ar interesa si pe mine aceste lentile, si as vrea sa stiu costul total. Sunt purtatoare de lentile de contact de 3 ani, iar in ultimul timp ma derajeaza foarte tare de la aerul conditionat. Va multumesc

June 22, 2012, 10:20 a.m.
3
0

corina predescu

Buna ziua, as dori sa stiu daca ar mai fi necesara purtarea ochelarilor (chiar cu dioptrii mai mici) in timpul tratamentului . Mentionez ca am dioptriile -4.5 si doresc sa apelez la acest tip de corectie. De asemenea ma intereseaza cat dureaza efectul corectiei . Va multumesc.

Aug. 17, 2012, 9:32 p.m.
12
1

Ivancea Mirela

Buna ziua, am o fetita de 11 ani cu dioptrii de -2.75 cu 0.75 cilindru si -3.00 cu 0.75 cilindru, m-ar interesa daca pot sa o programez avand in vedere ca are 11 ani( ea poarta lentile de contact din aprilie anul acesta si se le suporta bine).Multumesc

Oct. 29, 2012, 2:58 p.m.
1
1

Dr. Radu Simona

Pretul initial de 2105 lei include perechea de lentile ( pentru 1 an) solutia, aplicatorul si picaturile pentru prima luna, consultatiile timp de 1 an ( la 1 zi, 1 saptamana, 2 saptamani, 1 luna, 3,6,9 si 12 luni) si deproteinizarile lunare ale lentilelor. In primul an mai trebuie achizitionate pe parcurs cca 4 solutii (55 lei) si lacrimi artificiale.\r\nLa -4,5, daca nu este cumva o cornee excesiv de plata, se poate obtine corectia integrala cu lentilele ortokeratologice, fara a fi nevoie de alti ochelari dupa primele 2-(maxim 4 ) saptamani, iar dupa prima luna efectul ar trebui sa se mentina pe durata zilei. La dioptrii mai mici se poate dormi cu lentilele o noapte din doua.\r\nIndicatiile ortokeratologiei in cazul lentilelor Paragon CRT incep de la 6 ani, fara limita superioara de varsta. Va asteptam

Oct. 29, 2012, 10:43 p.m.
7
0

mihaela ilie

Buna ziua,as dori sa va intreb despre lentilele de noapte,pentru copilul meu,are aproape 15 ani ,poarta lentile de zi,de opt luni,dar miopia i-a crescut incontinuare,Are dioptrii de -3,75 si -3,25 si am inteles ca e posibil sa se stopeze cresterea miopiei purtand aceste lentile.Vreau sa va intreb daca se poate obisnui la fel de usor ca si cu celelalte,daca sunt o pereche pentru tot anul si cat costa.As mai vrea sa va intreb si daca la 21 ani se va putea opera tinand cont ca pana acum nu are nici astigmatism,nici altceva,dar are miopia destul de mare.In speranta ca-mi veti raspunde ,va multumesc.

Nov. 4, 2012, 8:46 p.m.
2
1

Krisztina

Buna ziua,\\r\\nFiul meu are 20 de ani si are dioptrii de -5 si cilindrii de 2.75. A avut la ambii ochi ulcer cornean si din cauza asta i s-a spus ca nu i se poate face operatie de corectie la vedere. Acum 2 zile am auzit de lentilele de contact rigide de noapte si as vrea sa stiu daca ar putea folosi si fiul meu astfel de lentile. Multumesc, Krisztina.

Nov. 5, 2012, 9:34 p.m.
4
2

Dr. Radu Simona

Stimata Doamna Ilie, pretul este detaliat intr-un raspuns anterior. Fiecare pereche de lentile este pentru un an, daca nu apar modificari si spun asta pentru ca terapia are un efect de incetinire a cresterii dioptriilor de cca 50-70%, ceea ce seamana cu o oprire la cei cu crestere lenta, de cca 0,5 pe an, dar nu poate garanta oprirea totala. Toleranta e buna, la majoritatea mai buna decat la lentile zilnice, pentru ca se poarta putina vreme in stare de veghe (pana adoarme). Dioptriile fiului dumneavoastra sunt indicatia cea mai frecventa pentru ortokeratologie.\r\nStimata doamna Krisztina, la fiul dumneavoastra trebuie intai sa vad cum se prezinta cornea inainte de a decide folosirea unor astfel de lentile.

Nov. 6, 2012, 7:42 p.m.
3
1

Claudius

Buna ziua, As dori sa stiu daca fetita mea de 15 ani, cu dioptrii de -6.5 AO, purtatoare de ochelari de la varsta de 7 ani ( de la 3 la 7 ani strabism divergent alternant ) ar putea beneficia de acest tratament de corectie cat si de oprire a cresterii dioptriei.

Feb. 6, 2013, 7:30 p.m.
1
1

Dr. Radu Simona

Valorile dioptrice sunt la limita superioara a intervalului la care ortokeratologia ofera corectie vizuala integrala, dar depinde si de forma corneei, sa nu fie foarte plata. Acest lucru il putem afla prin efectuarea unei topografii corneene.

Feb. 7, 2013, 2:09 p.m.
0
1

claudia D.

Stimata doamna doctor ,sunt mama unei fetite de 17 ani cu o miopie mare,la ochelari -6,5 ,astigmatism 1,50,insa refractometria computerizata arata chiar -8 la un ochi si -7 la celalalt.As vrea sa stiu daca se indica ortocheratologia in cazul ei,pentru a stopa progresia miopiei pana la varsta la care s-ar putea face operatie,avand in vedere ca la Cluj un domn doctor care se ocupa de aceasta metoda ,mi-a spus ca exista si lentile ortocheratologice pentru dioptrii asa de mari de la o firma din Olanda si ca dansul a aplicat astfel de lentile la o persoana cu -9 dioptrii. Sunt in impas ,nu stiu care ar fi decizia cea mai buna pentru a stopa miopia in vederea prevenirii aparitiei complicatiilor.Mentionez ca acum fetita mea poarta lentile de contact moi ,bineinteles alternativ cu ochelarii. In ultimii 2 ani miopia a crescut la un ochi cu o dioptrie ,iar la celalalt cu 0,5.

Feb. 13, 2013, 10:01 a.m.
1
1

Dr. Simona Radu

Ortokeratologia merita incercata, depinde si de dioptrie dar si de forma initiala a corneei. Nu stiu unde locuiti, dar e cel mai bine ca sa alegeti locul cel mai aproape de casa, pentru ca ortokeratologia implica mai multe controale.

Feb. 13, 2013, 1:38 p.m.
2
0

claudia D.

Multumesc pentru raspuns. As vrea insa sa stiu de ce nu toti medicii oftalmologi sunt de aceeasi parere ,respectiv unul dintre medici a zis ca el nu ar aplica aceasta metoda in cazul fetitei mele(la dioptrii mari) niciodata,un altul a zis ca presiunea exercitata pe cornee de lentilele ortocheratologice nu ar face tocmai bine ochiului ,astfel ca nu se stie ce efecte ar putea aparea in timp ,tinand cont si de faptul ca nu exista suficiente studii care sa ateste ca metoda aceasta nu ar produce complicatii sau efecte adverse ,poate chiar ireversibile. Dumneavoastra ati aplicat aceasta metoda in cazul unor dioptrii mai mari de 6,5?

Feb. 14, 2013, 1:29 p.m.
1
1

Simona Radu

Consensul medical este un lucru rar, mai ales in cazul terapiilor recente. Eu am aplicat aceasta metoda doar la 2 cazuri cu dioptrii putin peste 6,5. Am controlat insa un baietel adaptat la Chisinau cu dioptrii de -8. Efectul ortokeratologic este limitat de grosimea epiteliului si de forma corneei si desigur ca pot apare si efecte adverse, ca la orice terapie medicala, de aceea este nevoie ca medicii sa aiba instruirea corespunzatoare si pacientii sa fie urmariti indeaproape.

Feb. 14, 2013, 3:20 p.m.
2
0

claudia D.

Daca consensul medical este un lucru rar ,eu ,in calitate de părinte,cum pot sa iau cea mai corecta decizie pentru copilul meu? Ca sa-l ajut bineinteles si nu sa-i fac mai rau .Daca exista efecte adverse care ar fi acestea ? Sunt ele de neglijat?Sau in momentul incetarii terapiei sunt reversibile.

Feb. 15, 2013, 2:26 p.m.
2
0

sorin

salutare... Am şi eu miopie-7 ambi ochi...se poate corecta? Şi care este preţul complet al acestui mod de corectare a vederii? Vârsta mea este de 26 de ani...sunt din Tg Jiu..există prin apropiere clinici care se ocupă cu aşa ceva?

Feb. 20, 2013, 2:39 a.m.
1
0

florentina

stimata doamna doctor, fata mea de 13 ani are astigmatism miopic -3, -4 sf si -2, -1.75 cil. Dioptriile ii cresc la 6 luni cu 0.25 sau 0.5. In cazul in care ar purta lentile paragon i s-ar stabiliza dioptriile la aceasta valoare? Cat timp trebuie sa le poarte - 1 an, 2 ani , 3 ani, mereu? Seara, acasa, daca nu mai are efect corectia trebuie/poate sa poarte ochelarii? Daca renunta la ele dupa o perioada, ce se intampla? Incep si ii cresc iar dioptriile? multumesc mult

Feb. 20, 2013, 12:11 p.m.
4
0

mihaela

stimata doamna doctor, sunt mama uneifetite in varsta de 8 ani diagnosticata acum 2 saptamani cu astigmatism miopic cu dioptriile -1,25 la stg, ,astigmatism0,25, la drept cu 1,50.Asi dori sa stiu daca ar purta lentilele o perioada de 2-3 ani ar fi posibila vindecarea,si ar putea renunta la ele ,sau trebuiesc purtate toata viata

Nov. 12, 2013, 3:23 a.m.
2
1

Simona Radu

Ortokeratologia este o metoda de corectie a vederii REVERSIBILA, deci NU POATE VINDECA astigmatismul sau miopia. In timpul purtarii acestor lentile progresia miopiei este INCETINITA, de aceea se recomanda purtarea acestora in special in perioada in care se stie ca ritmul de crestere e mai accelerat, adica pana la 16 ani. Pentru doamna Mihaela: ochiul si orbita sunt in crestere in aceasta perioada, de aceea este posibila o modificare a dioptriilor actuale, dar daca astigmatismul miopic a fost confirmat dupa ce i s-au pus picaturi probabil ca va avea nevoie de corectie (ochelari sau lentile de contact) toata viata. Trebuie sa o controlati la fiecare 6 luni.

Nov. 12, 2013, 9:41 a.m.
2
1

flocea aurica

am o fata cu dipotiile -5,75 si -3.75 , nu poate sa-si puna lentile ?

Dec. 25, 2013, 7:37 p.m.
0
0

Simona Radu

Dioptriile se incadreaza, dar topografia corneana ne va arata daca putem obtine corectie integrala la ambii ochi cu ajutorul lentilelor pentru purtare nocturna

Dec. 25, 2013, 11:50 p.m.
0
0

daniel

Buna ziua. La o dioptrie OD -4 cu Cil -0,5 si la OS -4,50 cu Cil -2,25 as putea fi un candidat pentru aceasta terapie? Multumesc

Jan. 8, 2014, 10:35 p.m.
0
0

Simona Radu

Teoretic da, dar fara topografia corneana nu putem sti care este efectul maxim posibil, in special la ochiul stang.

Jan. 9, 2014, 9:41 a.m.
0
1

Simona

Buna ziua, am o fetita de 10 ani care are VD 12 R -4.50 E L -4.75 PD 56 . I s a facut topografie vizuala si are cornea plata. Din 6 luni in 6 luni ai creste cu cate o dioptrie. Cresterea este destul de accelerata . Mii s a spus ca chiar daca va purta lentile de noapte tot va trebui sa ramana cu ochelari l citit si scris cu o dioptrie si jumate. Ce ma sfatuiti ? Astept cu nerabdare raspuns dvstra. Multumesc.

May 14, 2014, 9:54 p.m.
0
1

Simona Radu

Ceea ce relatati se potriveste protocolului recomandat pentru lentilele Menicon. Lentilele Paragon CRT au o plaja mai mare de corectie si ar trebui facut un calcul si pentru acestea. Oricum calculele teoretice sunt orientative, exista diferente de raspuns intre pacienti si ar merita incercat, mai probabil cu Paragon. Daca totusi nu se poate obtine o corectie completa se poate folosi un ochelar cu dioptria reziduala ( efectul de incetinire al cresterii miopiei se mentine) sau se poate opta - ca alternativa la ortokeratologie- pentru lentile bifocale/multifocale moi care se poarta ziua, cu un efect apropiat pe cresterea miopiei. Puteti sa aflati mai multe despre rezultatele cu ambele modalitati cautand pe Google studiile publicate de Jeff Walline si alti autori.

May 15, 2014, 12:52 a.m.
2
1

Tatiana

Buna ziua, cum putem comanda lentile de noapte? Ne-au fost recomandate de medic, insa pretul cerut este mult mai mare fata de ce ati prezentat dv.

Aug. 13, 2014, 3:54 p.m.
2
1

camelia

Buna ziua! Baiatul meu are 10ani si jumatate si dioptrii: o drept -4,5 o stang -3,25 cu astigm miopic compus. Doresc sa intreb daca I se potriveste lentila de noapte si ce riscuri imllica? Ce lentila e mai buna: paragon sau menicon z? Care sunt preturile? Va multumesc!

Aug. 19, 2014, 11:16 p.m.
0
0

Florin

Stimata doamna Simona,asi dori sa știu daca pot beneficia de acest tratament cu lentile nocturne,mentionez ca am AO Astigmatism Miopic. Od:sfera -2,50,cilindru 2.00,ax 7.00,va 0,15. Os: sfera -1.50,cilindru -2,25,ax 175,va 0,20. Și daca se poate o nouă actualizare a pretului,deoarece ultimul articol în care e specificat, e din 2012. Vă multumesc din tot sufletul.

Nov. 29, 2014, 11:45 p.m.
0
0

Simona Radu

In orice varianta sfero-cilindrica putem afla daca se poate opta pentru ortokeratologie si cu care sistem de lentile ( Paragon sau Menicon) doar dupa consultatia cu topografie corneana ( deci in functie de parametrii masurati ai corneei, nu numai de valoarea dioptriilor). Consultatia initiala cu topografie este 200 RON si pachetele sunt 2205 RON Paragon si 2250 RON Menicon , care includ perechea de lentile si consultatiile pentru primul an si solutiile starter ( ptr cca 1 luna)

Dec. 1, 2014, 10:01 a.m.
2
0

Radu Dabija

Buna ziua, eu am 14 ani OD -4.5 si OS -4.5.Ma intereseaza daca mise potrivesc aceste lentile nocturne.Sia as vrea sa stiu pretul lor si lentilele corecteaza vederea?SI cit timp trebe sale port.

Dec. 5, 2014, 10:13 p.m.
0
0

Simona Radu

Draga Radu, la aceste dioptrii putem incerca cu lentilele Paragon, dar e nevoie de o consultatie prealabila si de masurarea curburii corneei, valoarea dioptriilor nu este suficienta ca sa stiu daca ti se potrivesc. Preturile sunt cele de mai sus ( vezi raspunsul 1.12.2014) Aceasta metoda este o corectie reversibila. Daca porti acest tip de lentile noaptea vezi bine ziua fara ochelari, daca intrerupi purtarea lor te intorci la ochelari. Dupa ce faci 18 ani si miopia ta ramane stabila minim 18 luni te poti opera.

Dec. 6, 2014, 12:48 a.m.
0
0

madalin

Buna ziua. Am -3.75 / -3.25, vreau să urmez acest tratament cu lentile de noapte, dar eu aș dori să ma înscriu la examenul de admitere in politie și vreau sa știu dacă pot trece de controlul oftalmologic atâta timp cat urmez acest tratament cu lentile de noapte. Multumesc ! P.s. la admiterea in politie exista un barem de pana la +/-3 dioptri.

March 28, 2015, 4:35 p.m.
1
0

claudia d.

As dori sa va intreb ce parere aveti de lentilele de contact rigide gaz permeabile in cazul fiicei mele care are urmatoarele dioptrii:OD - 2.00 sfera cu 0,75 cilindru ax170, OS - 1,5 sfera cu -3 cilindru ,ax 170. Considerati ca datorita permeabilitatii mai bune pentru oxigen sunt mai recomandate decat lentilele de contact moi? Avand in vedere cilindrul mare de la OS ce lentile de contact din silicon hidrogel ati recomanda?

May 6, 2015, 11:23 p.m.
0
0

Simona Radu

Pentru Madalin: Baremele sunt facute de oameni pregatiti in acest sens, pentru protectia celor inrolati. A incerca sa le pacaliti v-ar expune unor riscuri mari, nu va sfatuiesc. Exista multe alte meserii.

May 7, 2015, 11:51 a.m.
0
0

Simona Radu

Atat la cele rigide cat si la cele moi oxigenarea poate fi diferita intre produse. In ce priveste un cilindru mare, el poate fi corectat prin lentile de contact ( rigide si moi in cel putin trei variante) cu aparatura, experienta si lentilele de proba necesare se va lua cea mai buna decizie. Nu intra in discutie o prescriptive "teoretica".

May 7, 2015, 12:07 p.m.
0
0

Carmen Macovei

Buna ziua! Sunt din Galati si am un baiat de 11,8 ani cu miopie de -3,75 os, respectiv -3,50 od. Intrucat baiatul face sport de performanta si dioptriile au crescut mult in anul acesta, medicul oftalmolog ne-a recomandat sa incercam tratamentul cu lentile de noapte. Va rog sa-mi recomandati un cabinet medical din Galati sau din vecinatate unde se practica acest tip de tratament pentru incetinirea cresterii miopiei. Multumesc anticipat!

May 27, 2015, 3:50 p.m.
0
0

Negovan Corina

Buna seara,numele meu este Corina Negovan am un baiat de 10 ani caruia i s-a recomandat lentils de noapte Menicon are astigmatism mioptic compus cu -3,5 cu 0,75 la OD si-2,5 cu -0,5 la OS .Intrebarea mea este dada exista riscul ca lentila sa fie perceputa de ochi ca un corp strain is cornea sa reactioneze prin reactie tip cicatrice.Va multumesc

June 2, 2015, 8:43 p.m.
0
0

Dr. Simona Radu

In Galati se practica ortokeratologia la Cabinet oftlamologie Dr. Rodica Mazilescu

June 3, 2015, 11:48 a.m.
0
0

Dr. Simona Radu

Stimata doamna Negovan, cicatricile nu sunt reactii la un corp strain ci rezultatul unor inflamatii sau infectii, de aceea aceasta procedura ( ca si purtarea altor lentile de contact) trebuie facuta cu respectarea intocmai a indicatiilor de igiena si siguranta de catre purtatori si sub stricta supraveghere medicala. Faptul ca purtarea se face intr-un mediu controlat, la domiciliu si cu posibila supraveghere a parintilor este un avantaj.

June 3, 2015, 11:54 a.m.
0
0

Emanuela Romascanu

Buna ziua,\r\nvroiam sa stiu daca lentilele de noapte ar putea fi utilizate si in cazul fetitei mele cu miopie de -11-ochi drept cu astigmatism. Problema este ca dioptriile cresc in fiecare an si a inceput sa fie afectat si ochiul sanatos care acum are o dioptrie mica de -0.5.In prezent poarta lentile de contact de -9, cu o frecventa lunara de inlocuire.\r\nMultumesc,

June 26, 2015, 4:39 p.m.
0
0

Dr. Simona Radu

Stimata doamna Romascanu, din pacate ortokeratologia nu poate corecta integral dioptriile fetitei dumneavoastra, iar subcorectia poate fi si ea un stimul de crestere. In cazul ei mai degraba as incerca lentile bifocale de zi, dar depinde de astigmatismul pe care il pomeniti, dar care in prezent nu este corectat, de nivelul vederii, de varsta....sunt mai multe aspecte care trebuie luate in considerare si testate.

June 27, 2015, 6:31 p.m.
0
1

Emanuela Romascanu

Buna seara d-na doctor, as fi interesata de o consultatie si de posibilitatea de a schimba lentilele de contact actuale cu cele bifocale. Astigmatismul cred ca este in jur de 1.5 . Multumesc,

June 30, 2015, 8:23 p.m.
0
0

Gabi

Buna ziua,Foarte importanta cred ca este metoda de aplicare si scoatere a acestor lentile,este greu avand in vedere faptul ca este o suprafata rigida?Daca puteti da detalii ,va multumesc!

Aug. 11, 2015, 4:46 p.m.
0
0

Dr. Simona Radu

Manevrarea lentilelor este mai usoara decat a celor moi. Disconfortul initial este mai pronuntat, dar la inchiferea ochilor dispare. Ochiul se obisnuieste cu atingerea de la aplicare in scurt timp. La copiii oferim anestezie cu picaturi pentru o saptamana, dar multi renunta la ele mai devreme.

Aug. 11, 2015, 7:03 p.m.
0
1

condrea

Buna ziua.\r\nAm citit comenturile anterioare si nu am remarcat o situatie similara cu a mea fapt ce ma determina sa va solicit opinia.\r\nCopilul meu in varsta de 17 ani diagnosticat cu miopie OD -3.75 si OD -4.0 i s-au recomandat lentilele nocturne ( in urma unui consult prealabil la un medic specialist) . Astfel din luna iunie 2015 tot incercam variante ale acestor lentile ( mentionez ca pana la aceasta data am schimbat 3 perechi de lentile , fara a avea un rezultat pozitiv ).\r\nExplicatia medicului specialist a fost aceea ca fiul meu are un tesut corneal mai rigid si nu raspunde tratamentului.\r\nVa rog frumos sa-mi spuneti daca v-ati mai confruntat cu astfel de situatii sau daca este necesar sa ma adresez unui alt medic.\r\nVa multumesc.

Sept. 28, 2015, 9:28 a.m.
0
0

anca

Buna seara,\r\nAm un baietel de 7 ani, poarta ochelari de 6 luni, dupa primul consult am aflat ca are dioptrii cu minus, respectiv -2 cu cilindru 0,50 la ambii ochi. Ne intereseaza si pe noi aceste lentile de noapte. Ne gandim cat de grea va fi acomodarea? Suntem din Medias , ne puteti recomanda o clinica, un doctor in apropiere?

Dec. 12, 2015, 10:33 p.m.
1
0

Neagu Nicoleta

Baietelul meu are 12ani si poarta lentile de noapte de 2saptamani ,anestezia am pus-o 7 zile si a fost ok dar de cand nu mai folosim anestezia seara se plange ca-l dor ochii timp de 5 minute .Este ok ??Se va obisnui??In rest totul este super ,dupa prima saptamana miopia s-a corectat de la -2la 0

Feb. 7, 2016, 11:17 p.m.
0
0

Dr. Simona Radu

Stimate domnule Condrea, imi cer scuze pentru raspunsul tardiv, dar aparent nu primesc notificari de la toate intrebarile.\r\nExista intr-adevar cazuri cu cornee mai plata, la care nu se poate realiza corectia integrala a viciului de refractie. Eu am experienta mai mare cu lentilele Paragon CRT, care au lentile pentru vicii de refractie pana la -6, pentru lentilele Menicon mai puteti cere o parere dnei dr. Iolanda Neagu, de la spit. Metropolitan

Feb. 8, 2016, 3:34 p.m.
0
0

Dr. Simona Radu

Stimata doamna Romascanu, din pacate nu avem lentile bifocale in aceasta combinatie. Poate face insa ortokeratologie si corecta diferenta prin ochelari, exista rezultatele unui studiu recent din Hong Kong ce confirma avantajele in ce priveste controlul cresterii miopiei.

Feb. 8, 2016, 3:37 p.m.
0
0

Dr. Simona Radu

Pentru Anca, daca intrati pe site-ul www.lentila-de-noapte.ro gasiti sus pe bara "clinicile partenere" si puteti alege o locatie mai aproape. Acomodarea nu este o problema daca obtineti acordul copilului de a purta aceste lentile si a scapa de ochelari

Feb. 8, 2016, 3:42 p.m.
2
1

Dr. Simona Radu

Doamnei Neagu Nicoleta\\r\\nDisconfortul apare de la contactul mai intens cu lentila la ochii care au un film lacrimal mai slab. Sa evite statul la calculator/televizor inainte de culcare, iar la aplicarea lentilelor sa faca urmatorul protocol: 1 picatura lacrimi artificiale, pauza 10-15 minute in care sa se spele pe dinti sau sa se imbrace in pijama, apoi inca o picatura si aplicarea lentilei. De obicei este suficient. Daca disconfortul persista trebuie sa va adresati medicului curant, poate fi vorba de o blefarita care trebuie tratata mai intens pentru reglarea filmului lacrimal.

Feb. 8, 2016, 3:48 p.m.
0
0

Rodica Irimia

Buna seara,D-na doctor, o miopie de -0,75 si -0,25 la un copil de 12 ani se poate corecta cu astfel de lentile de noapte ? in Constanta se gasesta un astfel de cabinet.

Feb. 8, 2016, 6:53 p.m.
0
0

Dr. Simona Radu

Lentilele pot inlocui purtarea ochelarilor si la miopiile mici, e posibil ca dupa o luna vederea sa se mentina buna chiar daca poarta lentilele o data la doua sau la trei nopti.

Feb. 9, 2016, 11:41 p.m.
2
0

Matei

Ma intereseaza si pe mine pt un copil 8 sni cu urmatoarele dioptrii OS -2 si OD-3 in 9 luni a crescut cu 1 dioptrie am fost la un medic si mi-a zis ca poate sa poarte aceste lentile dar costul anual mi s-a parut exagerat 3500 ron controale,lentile consumabile etc.va rog sa- mi spuneti care este pretul real.Multumesc.

Feb. 19, 2016, 8:26 p.m.
0
1

Gherghișan daniela

Bună ziua. Copilul meu partă lentile de noapte menicon din august 2015.Am fost foarte mulțumiți, pe timpul zilei vederea copilului era de 100%.dar în seara aceasta copilul acuza un disconfort la ochiul stâng. Am scos lentila cu ajutorul ventuze și aceasta avea marginea cravata. Va rugam dacă puteți sa ne spuneți care ar fi cauza deteriorării lentilei . Va multumim

May 20, 2016, 12:04 a.m.
0
0

Simona Radu

Lentilele de noapte sunt confectionate dintr-un material relativ rigid, ca sa-si poata mentine forma. La manipulare si purtare pot aparea tensiuni care pot induce craparea lor. Cred ca producatorul lor v-ar putea da lamuriri mai detaliate.

May 21, 2016, noon
0
0

Corina Rusu

Buna seara,\r\nVa rog sa-mi recomandati un medic de la Cluj Napoca, careia sa na adresam cu fetita pentru aceste lentile.\r\nMultumesc

Sept. 28, 2016, 11:10 p.m.
0
0

Călin marcusanu

Dr. Gabriela Birlea specialist în oftalmopediatrie clinica Pro Visul 0733 939 403 sau 0364 739 127

Sept. 29, 2016, 8:45 a.m.
0
0

Corina Rusu

Cum putem urmări dacă miopia creste dupa ce se poarta aceste lentile sau cu cât creste; care sunt verificările necesare.\r\nMultumesc

Oct. 10, 2016, 10:39 p.m.
0
0

Ana

Buna seara! As dori sa stiu daca o miopie de 1.75 poate fi corectata de aceste lentile? Si cam care ar fi costul? Multumesc!

Nov. 26, 2016, 7:29 p.m.
0
0

Ana

Buna seara! As dori sa stiu daca o miopie de 1.75 poate fi corectata de aceste lentile? Si cam care ar fi costul? Multumesc!

Nov. 26, 2016, 7:30 p.m.
0
0

Balan Cristina

Mai sunt și în alte locuri cabinete? Că aș vrea și eu dar e foarte departe de mine

Nov. 29, 2016, 11:43 p.m.
0
0

Simona Radu

Aprecierea exacta a cresterii miopiei presupune intreruperea purtarii lentilelor de noapte (cca 2 luni dupa un an de purtare) si masurarea refractiei cu cicloplegie, completata cu masurarea axului antero-posterior al globului ocular. Daca nu se doreste intreruperea purtarii se compara vederea, topografia si masuratorile facute peste lentile, cu o eroare teoretica de cca 0,50 D.\r\nPretul actualizat al terapiilor si alte detalii il puteti verifica pe www.euro-optics.ro\r\nCabinetele care adapteaza le gasiti pe site-urile distribuitorilor: paragon-eye.ro si lentila-de-noapte.ro

Dec. 16, 2016, 4:19 p.m.
0
0

Roxana

Buna seara! Fetita mea are 11ani cu miopie de 3.25 si 3.50, acum am descoperit aceasta inovatie, va rog sa imi recomandati un cabinet in Constanta, in vederea unei consultatii pt aceste lentile. Multumesc

Feb. 14, 2017, 9:30 p.m.
0
0

Liliana A

Fetita mea are 10 ani cu miopie de -4 la ambii ochii, suntem din Buzau si as vrea sa mergem in Brasov pentru aceste lentile. Ce medic sau clinica imi puteti recomanda? Multumesc anticipat pentru raspuns.

May 9, 2017, 4:13 p.m.
0
0

Aly

Baietelul meu are dioptrii de -10 pe ambii ochisori asociat cu astigmatism. Merge la controale regulate si din cate stiu eu nu au fost detectate anomalii ale corneei. Evident ca nu m as astepta ca aceste lentile sa corecteze vederea integral dar as vrea sa va intreb daca ar putea folosite sa mai reducem din dioptrii pe timpul zilei (si sa poarte ochelari adecvati pe timpul zilei) si daca ar ajuta la incetinirea miopiei pe termen lung. De asemenea as vrea sa va intreb desi cred ca e greu de spus daca prin purtarea acestor lentile se reduce riscul dezlipirii de retina la miopiile inalte. Multumesc mult

June 18, 2017, 10:52 a.m.
0
0

Andreea

Eu am fost ultima data la control și aveam -2.5 și - 2.25.Am aproape 18 ani și vreau sa dau la Academia de Politie iar acolo dioptria maxima e -3.credeți ca dacă as purta lentile de noapte mi.ar mai creste miopia?

Dec. 18, 2017, 6:07 p.m.
0
0

eni tania

Buna ziua. Băiatul meu are 11 ani , are '1,75 cu -2.25, joaca fotbal si ma intereseaza aceste lentile. In galati există medic si cabinet si cat costa? Multumrsc

March 3, 2018, 5:52 p.m.
0
0

Storobaneanu Florina

Baiatul meu are 18 ani.are miopie cu dioptri de _ 4.5 .poate merge la scoala de politie daca poarta lentilele de noapte pentru cu 6 luni inainte de a merge la scoala de politie?

May 21, 2018, 9:51 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha