None

Tratamentul cu toxina botulinica

Toxina botulinică este un medicament folosit pentru o serie de afecţiuni medicale

în cele mai diverse specialităţi (neurologie, pediatrie, chirurgie, oftalmologie), cât şi

un miracol în domeniul esteticii şi cosmetologiei. Este, în acest moment, cel mai eficace şi cel mai utilizat tratament anti-rid în toată lumea.

Tratarea ridurilor nu este o decizie medicală, ci o decizie personală. Felul în care te vezi pe tine, te defineşte şi te integrează în societate. Unele femei nu consideră ridurile ca fiind ceva care să le dezavantajeze, dar pentru multe femei care au riduri aceasta intervenţie oferă multe satisfacţii personale. Posibilitatea de a înlătura diverse linii faciale pentru cel puţin o jumătate de an printr-o intervenţie aproape nedureroasă de numai câteva minute deschide, categoric, noi orizonturi. Ceea ce este atât de fascinant în legătură cu această substanţă este faptul că oferă o cale de a elimina complet activitatea musculară din zonele pe care acţionează. Dacă toxina botulinică este injectată în zona musculară ţintă, cu aproximativ o săptămână înainte de o intervenţie cosmetică, atunci activitatea mimetică nedorită este înlăturată pentru cel puţin 4 luni.Dacă sunteţi nemulţumită de faţa dumneavoastră această intervenţie oferă noi posibilităţi pentru a avea un nou “look”

RIDURILE INDICATE PENTRU TRATAMENTUL CU TOXINĂ BOTULINICĂ

Injectările cu toxină botulinică aplanează ridurile orizontale de la nivelul frunţii, ridurile din jurul ochilor, “laba gâştei” şi ridurile verticale dintre sprâncene. Pentru ridurile superficiale ale pielii care nu sunt riduri ale expresiei faciale este indicat peeling chimic sau injectarea cu substanţe de umplere. De asemenea toxina botulinică nu are acţiune pe ridurile din lateralul buzelor – riduri determinate de modificările pielii obrajilor. Pentru rezolvarea acestora sunt indicate alte proceduri cosmetice.

CUM ACTIONEAZA?

Ridurile dinamice cum sunt “laba gâştei”, ridurile frontale sunt produse de expresia feţei. Relaxarea muşchilor responsabili de expresia feţei pot aplana aspectul acestor riduri. Cu toxina botulinică muşchii pot fi relaxaţi fără afectarea expresiei feţei.

PROCEDURA

Toxina botulinică se injectează în punctele stabilite înainte de intervenţie. Poate apare o senzaţie de disconfort la locul injectării. După injectare recuperarea este imediată: se poate aplica machiajul şi vă puteţi relua activitatea imediat. Aplanarea ridurilor începe la 24 ore postinjectare şi va continua până în ziua a 5-a. Este un tip de terapie care se adresează cauzei şi nu efectului, spre deosebire de celelalte tratamente anti-rid practicate până acum.

Are rezultate extraordinare dacă este început la timp şi este considerat extrem de eficient între 30 şi 60 de ani.Are adresabilitate foarte largă, putând fi utilizată atât de bărbaţi cât şi de femei.

Durata medie a efectului este de 6-8 luni.

Dupa tratamentul cu toxina botulinica , chipul devine mai luminos, mai destins, incruntarea este imposibila si tonusul psihic devine mai bun.Un efect interesant al acestui tratament este ca in perioada de actiune a substantei, pacientul se dezvata in mod constient de a mai utiliza respectivele grupuri musculare a caror activitate este nedorita,astfel incat,atunci cand efectul dispare ,pacientul le utilizeaza mai putin. Majoritatea pacientilor se dezvata de a mai utiliza aceste grupe musculare, a caror activitate este nedorita ,dupa mai multe tratamente,iar actorii cu expresivitate faciala, care folosesc mult mobilitatea fetei , nu se dezvata niciodata.

RISCURI

Nu au fost observate efecte negative pe termen lung. Efectele negative pe termen scurt sint caderea temporara a sprincenei in caz de injectare prea aproape de aceasta.

INFORMATII SPECIALE

1. datorita posibilitatii de a da senzatie de mincarime la injectare in special pentru “laba gistei” nu efectuati injectarea inainte de evenimente deosebite;

2. toxina botulinica are efect numai pe ridurile dinamice;

3. daca nu sinteti multumita de efectele injectarii nu efectuati reinjectarea in aceeasi zona decit dupa cel putin 10 zile. Daca se introduce mai devreme se poate produce o paralizie temporara a muschilor din jur.

TRATAMENTUL HIPERHIDROZEI PALMARE

Hiperhidroza palamara se manifesta prin transpiratii excesive ale mainilor in special in perioada de vara, fiind stimulata de caldura, stress dar avand si alte cauze. Aceasta afectiune poate crea probleme de integrare psiho-sociala. Pe linga metodele clasice folosite care dau rezultate intr-un numar relativ mic de cazuri in functie de severitatea afectiunii, metodele moderne constau in utilizarea toxinei botulinice.

Toxina botulinica este un medicament folosit pentru o serie de afectiuni medicale

in cele mai diverse specialitati (neurologie, pediatrie, chirurgie, oftalmologie), cat si

un miracol in domeniul esteticii si cosmetologiei. Este, in acest moment, cel mai eficace si cel mai utilizat tratament anti-rid in toata lumea!

Rolul tratamentului cu toxina botulinica este acela de a bloca eliberarea unui mediator chimic care stimuleaza secretia glandelor sudoripare de la nivelul palmei.

In urma injectarii toxinei botulinice este inhibata secretia sudoripara palmara rezultatul constind in palme uscate cu un aspect care nu ar mai pune probleme psiho-sociale.

Tehnica folosita consta in injectarea celor 2 palme cu toxina botulinica preparata, intradermic. Numarul de injectari pe fiecare palma este variabil dar avind ca scop principal acoperirea intregii palme. Rezultatul este evident dupa 3-4 zile si dureaza 6-9 luni dupa care se poate repeta interventia.

Aceasta interventie se efectueaza in regim ambulator, pacientul sau pacienta putind pleca acasa dupa interventie.

Rolul tuturor acestor interventii este acela a creea o armonie a fetei in cazul ridurilor si o stare de liniste sufleteasca in cazul hiperhidrozei palmare.

Beneficiile emotionale si psihologice ale acestor interventii sunt cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala

Comentarii


Maradin Elena

am facut injectii cu toxina botulinica , mia injectat in zona gurii si nas , vreau sa scap cat mai repede de aceasta toxina , ce pot sa fac? mia modificat si fizionomia fetei , zambet , cum sxap de toxina? prin ce fel de tratament?

Nov. 21, 2012, 5:59 p.m.
2
1
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha