11
None

Riscurile intervenţiei chirurgicale de augmentare mamară

     În operaţia de mărire a sânilor există riscuri şi complicaţii la fel ca la oricare alt tip de operaţie. Intervenţia chirurgicală pentru implantul mamar prezintă aceleaşi riscuri asociate cu anestezia ca şi o altă intervenţie chirurgicală.

     Dintre riscurile cel mai des întâlnite, enumerăm:

  1. 1. Dezumflarea (implanturile cu ser fiziologic): întâlnim proteze care s-au dezumflat în primele luni după ce au fost implantate sau proteze care s-au dezumflat după câţiva ani. Implantul se poate sparge în urma unui şoc puternic sau se poate sparge în timp, iar atunci conţinutul protezei se resoarbe. Oricum, când proteza începe să se dezumfle, totul se întâmplă foarte repede, iar recomandarea noastră este ca implantul să fie înlocuit. Deoarece serul fiziologic este prezent în organism, soluţia salină care se va scurge din proteză va fi absorbită în câteva ore.
  2. 2. Ruptura (implanturile cu gel siliconic): implantul se poate sparge din cauza unui şoc puternic - accidente cu şoc puternic - sau se poate sparge în timp, iar atunci conţinutul protezei începe să curgă. În timp ce protezele cu gel siliconic se pot sparge fără să producă dureri, totuşi unele paciente au reclamat senzaţii de arsură sau schimbarea profilului protezei. În astfel de situaţii trebuie să consultaţi imediat medicul. Dacă ruptura este produsă, de obicei siliconul rămâne în capsula formată după introducerea protezei, dar, în anumite cazuri, există posibilitatea ca aceasta să aibă un mic orificiu şi atunci siliconul poate migra în corp, spre glanda mamară, muşchi sau spre ţesutul gras din jurul sânului, peretele abdominal sau braţe. Din fericire, aceste cazuri nu sunt frecvente.
  3. 3. Împrăştierea gelului: este bine cunoscut faptul că unele particule de silicon se pot împrăştia şi prin cămaşa protezei. Unele dintre aceste minuscule particule pot rămâne în capsula formată de proteză, iar altele pot migra în corp.

     Poate apărea cancerul la sâni dacă există implant? Nu există date ştiinţifice sau statistice care să arate că există o incidenţă mai mare a apariţiei cancerului la femeile care au implanturi de sân. Există însă, în unele cazuri, un impediment la detectarea prin mamografie a existenţei cancerului la sâni din cauza implantului.

     Contractura capsulară: ţesutul cicatricial sau capsula care, în mod normal, se formează în jurul implantului (capsula periprotetică) poate forţa sau strânge implantul. Aceasta se numeşte contractură capsulară. De la câteva luni la câţiva ani, un mic procentaj din numărul pacientelor pot observa schimbări de formă ale implantului, duritate sau dureri ale sânului din cauza contracturii capsulare. Este cert că, odată cu apariţia noilor tipuri de implant (cu înveliş texturat), incidenţa apariţiei contracţiei capsulare a scăzut în mod serios.

     Trebuie să fie evitate astfel de complicaţii, discutând de la început cu medicul despre eventualele probleme care pot apărea. Doar o bună informare şi o conduită postoperatorie corespunzătoare pot elimina aceste riscuri.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha