47
None

Progrese tehnologice in diagnosticarea afectiunilor oculare

     Oftalmologia este ramura medicinei care se ocupă de analizatorul vizual (globul ocular și căile optice). De-a lungul timpului, oftalmologia a reprezentat un domeniu vast, în care s-au întrepătruns teoria cu practica medicală, ambele elemente fiind susţinute, în ultimii ani, de o intensă activitate de cercetare medicală în domeniul geneticii și al imunologiei.

     Nu putem neglija amploarea progreselor în domeniul tehnic, care a generat o adevărată industrie de aparatură medicală, destinată investigaţiilor oftalmologice.

     Vederea de calitate constituie una dintre cele mai importante nevoi ale omului zilelor noastre, indiferent de vârsta sau sexul acestuia.

     Depistarea viciilor de refracţie la copii (screening vizual) se face cu ajutorul autorefractometrului pediatric Plusoptix s09 .

     Autorefractokeratometrul şi Sistemul automatizat BV_1000 permit determinarea refracţiei obiective. În primul caz medicul va putea determina refracţia binoculară obiectivă și subiectivă, în al doilea caz, el se va orienta în prescrierea de ochelari sau lentile de contact la persoanele adulte.

     În domeniul glaucomului, apariţia Tonometrului noncontact şi a Tonometrului portabil a oferit posibilitatea măsurării rapide a tensiunii oculare în campaniile de screening ale glaucomului. Pentru diagnosticul precoce şi pentru urmărirea evoluţiei glaucomului, au intrat în folosinţă aparate performante precum: Perimetrul computerizat, care permite analiza câmpului vizual, şi Tomograful retinian şi de nerv optic - HRT şi OCT.

     Patologia retiniană este un capitol vast, uneori precizarea diagnosticului fiind facilitată de efectuarea unei angiofluorografii retiniene sau a unei investigaţii tomografice maculare cu ajutorul Angiofluorografului retinian şi al Tomografului în coerenţă optică (OCT).

     Ecobiometrele moderne permit investigarea atât a polului anterior, cât şi a vitrosului şi retinei, atunci când accesul oftalmoscopic este restricţionat de alterarea mediilor transparente (cornee, cristalin).

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha