None
13

Complexul de vitamine B

Vitamina B se găseşte în cantităţi suficiente în alimentaţia raţională și corect preparată. Unele vitamine B sunt sintetizate de organism. Vitaminele B participă la procesele de oxidoreducere, la metabolismul glucidelor, lipidelor, proteinelor, intervin în funcţiile sistemului nervos, a unor glande endocrine.

Știați că…?

...termenul de vitamina B a fost folosit la începutul secolului nostru pentru a denumi factorul carenţial al bolii beri-beri, extras din orezul nedecorticat. În prezent se ştie că nu este vorba despre o vitamină B ci despre un complex de vitamine B substanţe ce au următoarele particularităţi comune:

-provenienţa (drojdia de bere);

-solubilitatea în apă;

-rolul nutriţional fundamental în activitatea metabolismului celular?

Știați că…?

...unele simptome, cum ar fi căderea şi încărunţirea prematură a părului, măteraţa, deshidratarea pielii, friabilitatea unghiilor, pot fi ameliorate doar prin asigurarea unui aport suficient de vitamine B, fără a se utiliza şampoane sofisticate sau creme extrem de scumpe?

Știați că…?

... vitaminele din complexul B se înscriu în categoria vitaminelor necesare pentru un sistem nervos sănătos?

Echilibrul psihic se îmbunătățește cu Vitamina B12. Aceasta asigură sănătatea sistemului nervos (este implicată în producerea mielinei – teaca protectoare a nervilor), reduce iritabilitatea, mărește puterea de concentrare, îmbunătățește memoria și echilibrul psihic. Carența duce la anemie pernicioasă, amorțeli, depresii, confuzie, slăbirea memoriei, uneori manie și halucinații. Necesarul zilnic este de circa 2 micrograme.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha