47
None

Scapă de ochelari cu ReLEx Smile – cea mai sigură şi precisă tehnică a momentului

Ultimii ani au marcat o evoluţie semnificativă din punct de vedere tehnologic în chirurgia refractiva cu laser. Acum, avem disponibil şi în România, femtolaserul VisuMax Carl Zeiss Meditec, în clinica de oftalmologie Ama Optimex, care ne permite să efectuăm operaţii pentru reducerea dioptriilor prin tehnica ReLEx Smile. VisuMax este cel mai precis şi sigur laser din lume, la ora actuală. ReLEx Smile este una dintre cele mai sigure operaţii pentru reducerea dioptriilor. Prin această tehnică, putem reduce dioptriile mari, care până acum erau imposibil de tratat cu ajutorul laserului. 

Această tehnică este potrivită persoanelor cu dioptrii mari, noi o recomandăm pentru miopiile între -2 şi -10 şi pentru astigmatismele miopice de până la -5 dioptrii. ReLEx Smile este cu adevărat spectaculoasă, atât prin tot ceea ce înseamnă paşii operatorii, cât şi prin rezultatele obţinute şi recuperarea extrem de rapidă a pacientului postoperatoriu. Practic, ReLEx Smile a luat tot ce este mai bun de la tehnicile anterioare şi a eliminat neajunsurile acestora.

Marea inovaţie la ReLEx Smile o reprezintă faptul că tehnica nu presupune realizarea un flap (lambou) în cornee, ca la toate tehnicile Lasik, nici îndepărtarea epiteliului cornean ca la tehnicile PRK/Lasek.

Laserul cu femtosecunde de înaltă precizie, VisuMax Carl Zeiss Meditec, oferă posibilitatea unei corecţii ţintite a defectului de refracţie, lăsând în acelaşi timp ţesutul cornean înconjurător practic neafectat. Piesa de unică folosinţă, care intră în contact cu corneea, este special concepută să se potrivească anatomiei individuale a corneei, permiţând un tratament personalizat în care ţesutul cornean nu este comprimat inutil. Astfel se evită pierderea temporară a vederii din cauza presiunii intraoculare excesive.

Intervenţia durează 10 minute şi se face cu anestezie locală, pacientul fiind conştient pe tot parcursul operaţiei. Femtolaserul decupează o mică lentilă în grosimea corneei, care ulterior este extrasă de către chirurg printr-un canal (tunel) de numai 4 mm. Pe site-ul http://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/ puteţi vedea cum se desfăşoară operaţia. Procedeul minim invaziv de îndepărtare a lentilei modifică raza de curbură a corneei, corectând defectul de refracţie al ochiului. Acest lucru este extraordinar pentru că intervenim foarte puţin asupra corneei, ceea ce înseamnă o stabilitate a corneei bună postoperator şi o refacere rapidă. În timpul şi după operaţie, pacientul nu simte durere şi după aproximativ 72 de ore îşi poate relua aproape toate activităţile normale. Acuitatea vizuală este bună la una sau două zile după operaţie şi stabilizată complet după câteva săptămâni.

Înainte de operaţie, se efectuează un set de investigaţii menite să ne arate dacă pacientul este un candidat potrivit pentru această tehnică. Purtătorii de lentile de contact trebuie să renunţe la ele cu 7-10 zile înainte de efectuarea investigaţiilor necesare şi a operaţiei. Cu două zile înainte de operaţie, se începe un tratament cu antibiotic picături şi vitamina C.

Extragerea lentilei refractive, în tehnica ReLEx Smile, se bazează pe vasta experienţă a companiei germane Zeiss şi este efectuată încă din anul 2006. Primii pacienţi au, în prezent, peste 8 ani de monitorizare post-tratament.

Ne bucurăm că putem oferi şi în România o intervenţie minim invazivă, cu disconfort minim şi rezultate foarte bune persoanelor cu dioptrii mari, care până acum nu aveau nicio speranţă că ar putea să scape de ochelari. 

Comentarii


onea

cat costa operatia ?

Sept. 20, 2015, 7:30 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Onea, operatia costa 7900 lei/ochi. Gasiti mai multe detalii la www.scapadeochelari.ro

Sept. 20, 2015, 1:20 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha