None

Tenul de gheişă

 Ne impresionează gheişele cu tenurile lor de păpuşi de porţelan. Fiecare femeie îşi doreşte să atingă o asemenea perfecţiune a pielii, fără cosmetizarea excesivă, care ţine de tradiţia milenară şi ritualul specific a  frumoaselor dansatoare japoneze. Un asemenea ten însă nu se dobândeşte uşor. La gingăşia, delicateţea şi prospeţimea lui concură foarte mulţi factori.

O femeie frumoasă vrea să strălucească în orice secundă. Este un orgoliu legitim şi nu o făţărnicie gratuită. Iar pentru această normalitate nu sunt îndeajuns ţinutele office sau casual, coafura impecabilă, zâmbetul misterios şi decolteul seducător, ci şi chipul luminos şi sufletul frumos, armonios. O asemenea imagine te duce cu gândul la gheişele care fascinează lumea întreagă de secole. Este visul oricărei femei de a fi perfectă. Însă, reducând frumuseţea la aspectul exterior, la o piele de catifea, neagresată de pete, riduri sau acnee, magia feminină este o ecuaţie foarte complexă. Ea este formată în primul rând dintr-o alimentaţie bogată în legume proaspete,  peşte, orez, fructe, sucuri naturale care reprezintă micul secret al unui stil de viaţă sănătos. Cum suntem în stare să facem orice pentru frumuseţe, nu credem că oricare dintre noi am fi dispuse totuşi să aderăm la tratamentul facial al gheişelor, a cărei taină a fost descoperită recent de saloanele americane. Acest tratament tradiţional constă în curăţarea în profunzime a  porilor cu ajutorul unui amestec compus din excremente de pasăre, extract de orez şi apă îmbuteliată de la Muntele Fuji.Excrementele sunt sterilizate cu lampa UV, aşa că efectul este unul fabulos. Poate tocmai de aceea, Victoria Becham şi modelul Karolina Kurkova sunt adeptele acestei terapii. Însă, nu putem să facem orice pentru frumuseţe, mai ales când în joc sunt propriile mentalităţi, resursele financiare şi timpul pe care vrem să-l acordăm chipului nostru.

 

Fără chirurgie

Proverbul “Nu există femei urâte, ci doar femei neîngrijite” spune totul despre un chip. Dacă nu vrem să abordăm ritualul japonez de înfrumuseţare, ne adaptăm resurselor din imediata noastră vecinătate. Unul dintre tratamente ar fi cel împotriva acneei pe care ni-l putem face din sute de amestecuri care se găsesc peste tot în revistele glossy. O variantă simplă este cea alcătuită din 50 gdrojdie şi 100 giaurt. Amestecăm aceste ingrediente şi le ţinem pe faţă timp de 15 minute. Repetăm în fiecare seară, până când vom observa o ameliorare a tenului. Apoi sunt zeci de reţete, cum ar miracolul, spun specialiştii, dat de extractul de caviar şi alge marine. La fel, mierea este recunoscută ca antidot al ridurilor.

Fiecare civilizaţie, popor, se laudă că deţine secretul acestui elixir al frumuseţii. Desigur, nu există alchimii universale. Fiecare ten este unic, aşa cum fiecare femeie este unică. Dacă se simte bine în pielea ei, poate fi atrăgătoare la orice  vârstă. Trebuie doar, din când în când, să mai facem câte o şedinţă de exfoliere a pielii, pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui şi a stimula regenerarea celulară. Sportul, de asemenea, ne menţin tonice şi suple. Nu sunt necesare decât 30 de minute de mers pe jos, de 3 ori pe săptămână. Secretul unei frumuseţi perfecte rezidă, în fond, în modul de viaţă al fiecărei femei. Gheişele se pregătesc încă din copilărie pentru a deveni păpuşile de porţelan care iau minţile celor din jur. Noi ne bazăm pe moştenirea genetică, pe cosmeticele avute la îndemână, pe ritualurile zilnice de înfrumuseţare şi pe respectul pe care-l avem faţă de noi însene. Sunt sute de studii, de tratate ştiinţifice care au ca obiect pielea, tenul, corpul sănătos. Însă, nu trebuie să uităm că pielea are milioane de terminaţii nervoase, sensibile la atingeri, iar o piele sănătoasă, iubită şi mângăiată, se răsfaţă şi se destinde ca o gheişă în compania muzicii.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha