53
None

Terapia cu ozon

Autohemoterapia

În hepatitele cronice B sau C se fac 10 ședințe de autohemoterapie, în ritmul de două pe săptămână, pentru a se reduce încărcătura virală, apoi se continuă până la negativarea viremiei. Dat fiind că virusul rămâne cantonat în celulele hepatice, deși inactiv este bine să se facă ședințe de întreținere pentru prevenirea recidivelor.În cancere, autohemoterapia se poate face permanent, în ritmul de 2 ședințe pe săptămână, inclusiv în perioada în care se fac cure de citostatice, pentru a ajuta organismul să suporte mai bine chimioterapia și să lupte cu boala.

În bolile metabolice și vasculare tratamentul se continuă până la vindecarea leziunilor cutanate și se menține apoi o ședință de întreținere pentru prevenirea recidivelor. La fel este și în afecțiunile aparatului respirator, tratamentul se continuă până la eliminarea leziunilor și a fibrozei pulmonare, iar apoi se continuă cu o ședință de întreținere pe lună.
În funcție de patologie și particularitățile pacientului, protocoalele terapeutice se particularizează, astfel că un tratament este compus în majoritatea cazurilor dintr-un număr de 06-10 ședințe cu frecvență de 3 pe săptămână.
La baza oricărei afecțiuni se află oxigenarea insuficientă la nivel celular. Aceasta duce la apariția inflamației și, ulterior, a bolii. În această ecuație, intervine ozonul, care ajută corpul să transporte și să metabolizeze mai bine oxigenul.

În ozonoterapie se pleacă de la următorul principiu
Sub acțiunea amestecului de oxigaen-ozon, sângele își mărește capacitatea de a reacționa și neutralizează radicalii liberi de oxigen din organism. Acești radicali liberi de oxigen provin din procese fiziologice în anumite cantități, dar se pot produce în cantități mari în anumite afecțiuni (diabet zaharat, infecții și inflamații ale aparatului respirator, boli vasculare, cancere, hepatite cronice, boli neurodegenerative) și atunci devin periculoși deoarece pot ataca celulele corpului (în special ADN-ul din nucleul celulei) și pot provoca distrugerea lor.
Amestecul realizat se reintroduce înapoi în organism la fel cum a fost recoltat sângele, într-un interval de 20-30 de minute. Totul este steril și se realizează în circuit închis.
Se recoltează de la pacient prin intermediul unei puncții venoase între 100 și 300 de mililitri de sânge într-un recipient steril, vidat și apoi se amestecă cu o cantitate de ozon. Concentrația ozonului folosit (produs de un generator special) este stabilită de către medicul specialist, în funcție de efectul dorit și afecțiune.
Autohemoterapia este o metodă de a administra ozon în mod sistemic în organism, de a crește cantitatea de antioxidanți din sânge și o mai bună vascularizare a organelor vitale. Creierul, ficatul, inima, plămânii resimt astfel un aport crescut de oxigen, contracarând degenerarea sistemului circulator și respirator. De asemenea, această eliberare de oxigen în țesuturi duce și la un proces de creare de noi vase de sânge în teritoriile respective, ceea ce mai reduce din pierderea suferită în domeniul vascular din cauza îmbătrânirii.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha