Utilizarea şi întreţinerea aparatelor auditive

Scris de Audio Optica 2619 afisari
23:09:14, Luni 09 Aprilie 2012

    Dacă aveţi o pierdere de auz, primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să luaţi decizia de a purta un aparat auditiv. Cu cât recunoaşteţi mai repede o pierdere de auz şi decideţi să acţionaţi, cu atât mai repede vă veţi recupera abilitatea auditivă şi îmbunătăţi calitatea vieţii.

    Aparatul auditiv este personal, fiind ajustat special pentru nevoile fiecăruia şi reglat conform pierderii de auz, formei canalului auditiv şi, bineînţeles, stilului de viaţă.

    Cu toate că se pot observa îmbunătăţiri imediate ale auzului, pot trece de la câteva săptămâni la câteva luni până când veţi învăţa să vă bucuraţi de toate avantajele aparatului auditiv.

    Pentru început, este recomandat să purtaţi aparatul auditiv în casă, într-un mediu liniştit, şi să faceţi exerciţii precum conversarea cu o persoană apropiată. Veţi avea beneficii maxime dacă utilizaţi aparatul auditiv pe tot parcursul zilei, până când purtarea acestuia devine confortabilă.

    Menţinerea aparatului auditiv într-o condiţie cât mai bună este esenţială pentru funcţionarea optimă a protezei, astfel încât să puteţi auzi cât mai bine. Majoritatea aparatelor auditive au o garanţie ce acoperă unele probleme de funcţionare, însă aceasta se poate pierde dacă defectul este rezultatul folosirii improprii.

 

                  

 

    Aparatul auditiv va fi reglat doar de audioprotezistul dumneavoastră, deoarece ajustările necorespunzătoare sunt periculoase pentru ureche, putând duce la deteriorarea bruscă şi permanentă a auzului.

    De altfel, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că purtarea aparatului auditiv poate duce la formarea unui exces de ceară în canalul auditiv, motiv pentru care trebuie să vizitaţi mai des medicul ORL pentru înlăturarea cerumenului.

    În plus, pentru protejarea aparatului auditiv, este bine să evitaţi căldura, umezeala şi expunerea protezei la temperaturi extreme. De asemenea, trebuie să scoateţi aparatul din ureche înaintea folosirii de aftershave, fixativ, parfumuri sau alte loţiuni şi să aşteptaţi ca produsul să se usuce înainte de a purta aparatul.

    Pentru buna păstrare a aparatelor auditive este recomandat să le depozitaţi în cutiile corespunzătoare de fiecare dată când nu le purtaţi, pentru a fi protejate.

    Mai mult, există pe piaţă o gamă largă de accesorii opţionale ce pot fi achiziţionate în scopul îmbunătăţirii aparatelor auditive, precum şi instrumente de curăţare şi uscare, ce fac munca de întreţinere a protezelor mai uşoară.  

Taguri: pierdere de auz audio optica aparat auditiv medic ORL cerumen proteza auditiva
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Iunie 2018

CONFERINȚA JUBILIARĂ ATOM 2018 CONFERINȚA JUBILIARĂ ATOM 2018

14 Iunie 2018

In Iasi
Farma Practic ediției 66 Gura Humorului Farma Practic ediției 66 Gura Humorului

22 Iunie 2018

In Suceava
PRACTIC MF – Ediția a XXVI-a PRACTIC MF – Ediția a XXVI-a

08 Iunie 2018

In Covasna
Cursul Național Urgemed 2018 Cursul Național Urgemed 2018

14 Iunie 2018

In Bucuresti
Expert Meeting CARDIODIAB 2018 Expert Meeting CARDIODIAB 2018

28 Iunie 2018

In Brasov