3
None

Alimentația pacientului critic

Progresele medicinei moderne, în special în domeniul terapiei intensive, oferă premisele unei recuperări rapide a pacienților, cu mai puțin timp de spitalizare și costuri, în consecință, mai reduse.

Rolul nutriției clinice în îngrijirea critică
Secțiile de terapie intensivă tratează astăzi pacienții mai în vârstă și cu mai multe complicații ca niciodată, iar șansele lor de supraviețuire și recuperare s-au îmbunătățit semnificativ în ultimul deceniu.
Noile tehnici chirurgicale, de terapie intensivă și de anestezie, precum și îmbunătățirea îngrijirii perioperatorii, dar și a aceleia pre- și post- spitalizare, nutriția optimă și mobilizarea timpurie, au contribuit la reducerea impactului ATI asupra pacienților.
S-au înregistrat multe progrese științifice în domeniul nutriției medicale, iar acum există ghiduri, recomandări și protocoale bine determinate, provenind dintr-o mai bună înțelegere a nutriției optime în toate etapele terapeutice.

Creșterea aportului proteic este asociată cu creșterea ratei de supraviețuire
Pierderea masei musculare și malnutriția sunt frecvente în rândul pacienților în stare critică. Aproximativ 50% nu își vor îndeplini obiectivele nutriționale în timp ce se află în secția de terapie intensivă.
Malnutriția protein-calorică poate fi adesea rezultatul creșterii catabolismului și al creșterii nevoilor nutriționale ale pacienților. Pacienții malnutriți pot fi susceptibili la complicații, cum ar fi disfuncția respiratorie prelungită și mortalitatea crescută.
Intervenția nutrițională poate avea un impact major asupra supraviețuirii și recuperării pentru acești pacienți. Proteinele sunt cel mai important macronutrient în această fază, contribuind la conservarea masei corporale slabe și având un impact pozitiv atât asupra mortalității, cât și asupra mobilității. Asigurarea aportului proteic adecvat este, prin urmare, fundamental în tratamentul pacienților în stare critică.

Administrarea timpurie a nutriției enterale bogate în proteine este importantă
Un aport adecvat cu proteine este, prin urmare, fundamental în tratamentul pacienților în stare critică. Nutriția enterală bogată în proteine trebuie administrată tuturor pacienților în stare critică care nu se așteaptă să reia dieta normală în termen de 3 zile. Inițierea nutriției în primele 24-48 de ore de la admiterea în terapie intensivă are efecte demonstrate:

  • reducerea duratei de ședere
  • prevenirea pierderii musculare
  • reducerea duratei de ședere
  • reducerea apariției complicațiilor infecțioase și a rănilor spontane.

Formulele pentru nutriție enterală trebuie să ofere o compoziție bine tolerată , cu un conținut proteic adecvat, conform cu ghidurile, protocoalele și recomandările relevante, evitând riscul depășirii țintelor calorice.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha