11
None

Ce se întâmplă la consultaţia de chirurgie estetică?

     Dacă v-aţi decis să vă faceţi o operaţie estetică, primul pas este o consultaţie de care nu trebuie să vă feriţi, deoarece, de multe ori, soluţia la problema dumneavoastră este mai simplă şi mai accesibilă decât pare. În foarte multe cazuri pacienţii ajung prea târziu la chirurgul estetician şi plastician pentru o soluţie corectă, din cauza lipsei de informare din cadrul sistemului sanitar.

       Pentru a vă familiariza cu ce se poate întâmpla la o prima consultaţie de chirurgie estetică, iată câteva repere de care nici gând să vă fie teamă:

     În primul rând, chirurgul estetician va discuta cu dv. despre toate evenimentele medicale anterioare (operaţii, internări, analize, probleme medicale ce necesită un tratament medicamentos etc.). Nu ezitaţi să daţi explicaţii exacte şi să fiţi sincer cu privire la asta! Orice detaliu poate influenţa într-un mod sau altul decizia pe care o va lua chirurgul estetician faţă de cea mai bună opţiune pentru dv.

     Este foarte important să-i dezvăluiţi motivul pentru care doriţi această operaţie estetică şi ce doriţi să obţineţi prin această intervenţie. Este posibil ca dorinţele dv. să fie prea mari, iar posibilităţile particulare de intervenţie estetică în acest caz să nu le corespundă. Înţelegerea acestui aspect din partea chirurgului va face ca rezultatul să fie cât mai aproape de dorinţele dv. şi de posibilităţile intervenţiilor de chirurgie estetică.

     Se va face un examen local şi general dacă este cazul. Clinicile cu dotări de ultimă oră, cum este şi Aesthetic Line, au posibilitatea de vă face fotografii atât pentru arhiva dvs. personală, dar şi în scopul modificării lor pe calculator pentru a vedea “virtual” posibilul rezultat final. Această metodă însă nu trebuie să o consideraţi drept o garanţie asupra rezultatului, însă ea va ajuta şi medicul şi pe dv. cu privire la rezultatul final.

     După stabilirea diagnosticului, se vor discuta toate opţiunile de tratament, chirurgical, dar şi nechirurgical, dacă există, medicul recomandându-vă cea mai bună opţiune pentru dvs. Se vor discuta următoarele aspecte: în ce constă fiecare variantă de tratament, tipul de anestezie, perioada postoperatorie, riscuri, complicaţii, analize preoperatorii necesare.

     După stabilirea indicaţiei operatorii, vi se vor da detalii despre costuri şi despre modalităţile de plată; această discuţie este la fel de importantă pentru a înţelege exact ce implică această operaţie din punctul de vedere al complexităţii, dar şi pentru dv. ca beneficiar al rezultatului.

     La sfârşitul consultaţiei veţi primi lista de analize necesare, individualizată pentru fiecare pacient, precum şi informaţii scrise despre operaţie şi indicaţiile pre şi postoperatorii. În cazul în care vă decideţi asupra intervenţiei, veţi reveni cu rezultatul analizelor preoperatorii indicate anterior, şi se va stabili data operaţiei.

     Este indicat să puneţi întrebări în timpul consultaţiei despre tot ce este neclar, pentru a fi perfect informat asupra tuturor aspectelor legate de tratament. Medicul trebuie să ştie să explice absolut totul în termeni pe înţelesul pacienţilor şi să fie capabil să răspundă la toate întrebările. Orice ezitare poate să fie un semn de nesiguranţă, care ar putea să vă determine să vă puneţi întrebări despre experienţa lui. ‏  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha