None

Cum diagnosticam prin Medicina integrata Sciencemed

     Medicina integrată Sciencemed reuşeşte marea unificare a metodelor medicale, preluând ce este mai bun de la cele mai performante: homeopatie, biorezonanţă, electrosomatografie, fitoterapie, gemoterapie, fără a neglija medicina alopată. În acest fel medicina integrată Sciencemed poate diagnostica precis bolile la toate nivelurile: energetic, celular, organic. Fiecare pacient este unic, de aceea trebuie diagnosticat şi tratat individual, ca o personalitate complexă. Medicina integrată Sciencemed alocă în medie 2 ore pentru diagnosticarea cât mai completă şi exactă fiecărui pacient .

     Medicina integrată Sciencemed permite :

  • diagnosticarea înainte de declanşarea bolii la nivelul fizic, oferind mijloacele de prevenire a bolilor; practic nu ne mai îmbolnăvim,  
  • cea mai precisă diagnosticare-după ce boala s-a declanşat, prin identificarea organelor afectate, a celulelor bolnave şi a dezechilibrelor energetice.

     Se utilizează  în cadrul acestei specialităţi medicale moderne mai multe metode de diagnostic: diagnosticul homeopatic, cel electrosomatografic, diagnosticul energetic de biorezonanţă după metoda Paul Schmidt, metoda clinică obiectivă a medicinei clasice combinată cu interpretarea investigaţiilor paraclinice.

HOMEOPATIA

     Consultaţia homeopată are în vedere omul ca întreg, nu îI abordează cu ajutorul  diverselor  specializări.

     La baza homeopatiei există concepţia conform căreia orice boală poate fi înţeleasă dacă este cunoscut trecutul pacientului şi propriile sale reacţii la mediul în care trăieşte. Fiinţa umană nu poate fi scindată în nivel fizic şi o  parte psihică şi nu poate fi rupt de contextul cultural şi istoric propriu. De aceea se spune că homeopatia şi, în general, medicina energetică, este o medicină integrată, globală, holistică. Mai bine spus, este o medicină a persoanei şi nu a bolii.

     Homeopatia este o metodă terapeutică prin care bolnavului i se administrează ,,doze’’ foarte mici  dar potenţate energetic dintr-o substanţă care, administrată repetat la o persoană sănătoasă, ar produce efecte similare cu cele pe care le prezintă bolnavul.

     Remediile homeopate au denumire în limba latină. Acest lucru are un avantaj deosebit, permiţând ca recomandarea homeopată să fie aceeaşi oriunde în lume. Homeopaţii folosesc acelaşi limbaj, au o comunicare simplificată - dar  complexă prin tipul de abordare a pacientului.

     Terenul este foarte important în homeopatie şi reprezintă predispoziţia fiecărei persoane de a dezvolta anumite tulburări (alergii, intolerante, etc) şi de a se îmbolnăvi în funcţie de particularităţile genetice, ereditare. Adică, există ceva SPECIFIC pentru fiecare pacient, iar tulburările pot apărea sau nu în funcţie de circumstanţele şi modul de viaţă personal.

     Homeopatia este unică prin modul în care întelege această predispoziţie genetică. Ea are capacitatea de a trata boli moştenite din generaţie în generaţie, chiar acele boli care fac parte din terenul copiilor, boli pe care ei încă nu le-au manifestat la nivel simptomatic, dar pentru care au o mare sensibilitate transmisă de la părinţii lor care au avut acele suferinţe.

     Modalităţile în  care se ameliorează sau se agravează simptomele sunt foarte importante, aceste lucruri constituind amănunte semnificative pentru alegerea remediului cel mai potrivit pacientului.  

     Homeopatia acţionează prin deblocarea forţei vitale, restabilind sănătatea mentală, emoţională şi fizică şi, în cele din urmă, conexiunea cu spiritul, pentru ca sufletul să se poată exprima în toată puterea sa.     

ELECTROSOMATOGRAFIA INTERSTIŢIALĂ (EIS)

Este o metoda care face măsurători pentru fiecare organ al corpului, estimând fiziologia tisulară şi parametrii microcirculaţiei.

     Metoda constă din transmiterea prin corpul uman a unui curent pe calea unor electrozi aplicaţi pe frunte, pe palme şi pe talpi. Acest curent de frecvenţă foarte mică circulă doar prin lichidele extracelulare, nu poate traversa membranele celulelor din ţesuturi şi din sânge, deci exprimă măsurători ale lichidului interstiţial.Metoda măsoară parametri fizici, în ultimă instanţă, conductibilitatea electrică a ţesuturilor la nivel de spaţiu interstiţial (intercelular).

     Pentru aprecierea acestei conductivităţi interstiţiale se foloseşte o scală a culorilor şi valori de referinţă (standard). Exprimarea valorilor sugerează informaţii despre valoarea stresului, adică a modificării homeostaziei la nivel fizic, emoţional, mental, în diferitele stadii de răspuns al organismului: de alarmă, de rezistenţă sau de epuizare. EIS  ne arată că la nivelul diferitelor organe şi sisteme există  agresiuni şi modul în care organismul reuşeşte să se adapteze la aceste agresiuni.

      Măsurătorile efectuate informează asupra activităţii celulare, a echilibrului ionilor,hormonilor,substanţelor biochimice (glucoza, colesterol, trigliceride etc.), echilibrului acido-bazic  din ţesuturi şi organe, reprezentând un ajutor deosebit în creşterea calităţii actului medical. Prin faptul că apreciază riscul de îmbolnăvire pentru fiecare pacient la nivel de organ, datorită faptului că realizează managementul acestui risc, ajută la stabilirea necesităţii altor investigaţii medicale pentru punerea unui diagnostic complet, la controlul terapiei şi creşte complianţa pacientului, acesta înţelegând mai uşor obiectivul tratamentului. Câteva situaţii în care se poate utiliza cu succes electrosomatografia sunt: evaluarea eficacităţii chimioterapiei, aprecierea stării organismului după producerea unui eveniment cardiovascular, evaluarea efectului fitoterapiei, micronutriţiei, a chirurgiei şi a  tratamentelor alopate (antibiotice, hipotensoare, anticoagulante, diuretice).

     EIS este o metodă rapidă, blândă (pacientul nu simte nicio neplăcere),are  rezultate reproductibile, poate fi repetată fără efecte secundare, chiar în aceeaşi zi (nu iradiază).

BIOREZONANŢA PAUL SCHMIDT

     Noi suntem energie care oscilează. La nivel de microcosmos, totul este energie în continuă oscilaţie şi transformare. Dacă cunoaştem acest lucru, atunci este uşor de înţeles procesul de “a repara” la nivel macroscopic prin administrarea de oscilaţii care aparţin nivelului atomic şi subatomic.

     Modul de a diagnostica şi de a trata cu oscilaţii stă la baza metodei de biorezonanţă, adică a fi pe aceeaşi lungime de undă. Biorezonanţa endogenă, din interiorul corpului, este reprezentată de valorile de rezonanţă proprie ale organismului. Biorezonanţa exogenă  implică administrarea de radiaţii electromagnetice  prin care se reglează funcţiile perturbate.

     Biorezonanţa Paul Schmidt găseşte acele organe ale căror frecvenţe de oscilaţie sunt perturbate şi administrează acele frecvente din exterior pentru vindecare.Oscilaţiile aplicate din exterior trebuie să fie identice cu frecvenţele proprii ale organelor, ţesuturilor, chakrelor şi meridianelor energetice, pentru a le reactiva pe cele “oprite din funcţionare” sau blocate. Ideea centrală  este aceea de oscilaţii (frecvente) “identice”, pentru că orice frecvenţă “falsă”,adică de o valoare diferită , nu va găsi cu cine să rezoneze în organism, deci nu va avea nici un efect (nici de reglare, dar nici efect advers). Prin urmare, cu ajutorul  biorezonanţei Paul Schmidt este stimulată capacitatea de reglare proprie a organelor,dar numai a acelora care au un biocâmp dereglat pe frecvenţele lor de oscilaţie.

     Pentru a fi active în scop terapeutic, oscilaţiile aplicate  trebuie să respecte şi alte criterii pe lângă valorile frecvenţelor, cum ar fi: o  durată optimă de acţiune, intensitatea / amplitudinea oscilaţiilor, forma corectă a undelor aplicate, criteriul final fiind rotaţia caracteristică a oscilaţiilor care poate stabiliza câmpurile de rotaţie stânga / dreapta din organism.

Ce testează metoda de biorezonanţă Paul Schmidt?

     Ea măsoară direct starea energetică a corpului, polaritatea şi chakrele, poate testa diferite frecvenţe rezonanţe, influenţe ale radiaţiilor electromagnetice, ale zonelor cu perturbări geopatogene sau ale alimentelor pe care le consumăm, testează funcţiile de bază ale organismului, sensibilitatea la viruşi, paraziţi şi bacterii, la metale grele, echilibrul mineralelor şi oligoelementelor, depistează meridianele blocate şi starea energetică a punctelor de acupunctură, testează sensibilitatea şi toleranţa la 1000 de alergeni, produselor apifitoterapice, medicamentelor (dacă se potrivesc organismului sau dacă au efecte adverse).

     În cadrul acestei metode, persoana care realizează diagnosticul nu influenţează rezultatele determinărilor deoarece nu pătrunde în circuitul pacient –aparat de biorezonanţă, nu modifică energia  proprie a organismului, ci doar o reglează şi este o metodă  perfect reproductibilă. Face o evaluare calitativă, definită, precisă, a situaţiei energetice din frecvenţele posibile selectate.

Comentarii


matu tudora

sunt interesata de metodele de investigatie folosite de medicina integrata .Am mai fost investigata prin rezonanta magnetica cu 4 ani in urma si m-amsimtit foarte bine dupa tratamentul prescris .Acum inteleg ca se folosesc mai multe metode combinate de diagnosticare si prescriere de terapii si medicatie.Am varsta de 64 ani ,sunt pensionara ,sunt din orasul Calarasi si doresc o progamare in una din zilele de luni,miercuri,ale saptamanii.Daca se poate face progamarea pe mail ar fi de preferat.

March 5, 2011, 6:22 p.m.
1
0

Saptamana Medicala Administrator

Va rugam sa contactati unitatea medicala pentru aceste informatii la tel. 0723.175.208

March 7, 2011, 11:54 a.m.
0
0

marian

fata mea de 27 ani a fost diagnosticata cu SINDROMUL BEHCET in urna cu 3 ani.\r\n face frecvent afte bucale f dureroase si vasculita. rog daca se poate trata in cadrul clinici de la Cluj de care sintem mai aproape si daca ati mai avut cazuri similare\r\n cu stima marian

Sept. 28, 2012, 6:36 p.m.
1
0

nicu

astia de-ai lui hanganu de la science med sunt tare interesati de banii pacientilor...dragi pacienti cautati medici onesti cu preturi rezonabile nu pe cei de la science med

Feb. 5, 2014, 3:28 p.m.
2
2
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha