None

Centrul de referinta in diagnosticarea patologiei sanului

Centrul Medical Unirea a investit peste 7 milioane de euro în Centrul de Diagnostic şi Tratament CMU , care dispune de aparatură de diagnostic şi tratament de ultimă generaţie şi tehnologii unice în România.

Un segment important pe care ne propunem să-l dezvoltăm la standarde internaţionale este evaluarea diagnostică şi terapeutică a patologiei sânului .

Centrul de Diagnostic ş i Tratament CMU - un centru de referin ţă pentru patologia sânului

1 femeie din 10 va dezvolta cancer mamar la un moment dat, dar 60% din aceste cazuri se întâmplă după menopauză.

Depistarea precoce a cancerului de sân este vitală pentru un tratament curativ. Screeningul şi examinarea ecografică şi mamografică, dar şi autoexaminarea periodică au un rol foarte important în acest scop.

Sonoelastografie. O etap ă important ă în screeningul cancerului de sân

Centrul Medical Unirea este primul centru privat care a introdus sonoelastografia (procedura ce utilizează ultrasunetele).

Sonoelastografia (Vibrational Doppler Imaging) captează, cu ajutorul unei sonde, vibraţiile la frecvenţe diferite ale ţesuturilor şi fiecare frecvenţă este cuantificată după un algoritm cantitativ POWER DOPPLER.

Elastografia ajută la diferenţierea ecografică, printr-o procedură neiradiantă şi noninvazivă, între o tumoră cu caracter malign şi una cu caracter benign.

Investigaţia se bazează pe faptul că tumorile maligne sunt mai dure, mai incompresibile, deci mai puţin elastice comparativ cu cele benigne. O tumoră canceroasă este de 5 până la de 28 de ori mai dură comparativ cu ţesutul normal care o înconjoară.

Elasticitatea maselor tumorale este un indicator important pentru diagnostic, fiind corelată cu modificările morfologice tisulare diagnosticate ecografic.

Mamografie

Este o metodă imagistică de screening în patologia sânului, reprezentând o investigaţie bienală obligatorie pentru femeile cu o vârstă mai mare de 40 de ani .

Procedura în sine nu este complicată şi, chiar dacă multe femei sunt reticente, este important de ştiut că multe dintre afecţiunile sânului nu sunt de natură malignă şi, chiar în aceste cazuri, un diagnostic precoce creşte şansele de vindecare.

Mamograful utilizează raze X, expunerea la acestea fiind minimă. Investigaţia constă în scanarea fiecărui sân în 2 planuri pentru a obţine o evaluare completă a întregii glande mamare.

Mamografia este esenţială, fiind singura metodă imagistică medicală care permite vizualizarea microcalcificărilor (depozite de săruri de calciu la nivelul sânului). Acestea pot avea cauze normale (înaintarea în vârstă) sau pot indica prezenţa anumitor mase (benigne sau maligne).

Mamograful utilizat în Centrul de Diagnostic şi Tratament CMU este un echipament Mamomat Nova Siemens.

RMN

Aparatul RMN utilizat de Centrul Medical Unirea – Magnetom Avanto Siemens – este ultima tehnologie în domeniul aparatelor RM de 1.5 T. În Centrul Medical Unirea, pe lângă evaluarea morfologică a sânului, efectuăm o evaluare sensibilă prin:

Spectroscopie RM – care permite evaluarea biochimică a tumorilor mamare, precizând caracterul lor benign sau malign. Centrul de Diagnostic şi Tratament CMU este singurul centru din Bucureşti care efectuează Spectroscopie RM.

Imagistica funcţională a sânului – permite evaluarea cu mare acurateţe a leziunilor suspect maligne, chiar şi în cazul în care acestea sunt de mici dimensiuni, asigurând evaluarea corectă a sânului contralateral şi a structurilor anatomice din proximitate (peretele toracic anterior). Se obţin mape funcţionale legate de structura leziunii, vascularizarea acesteia (atât angiografia RM, cât şi perfuzia şi difuzia tumorală).

Aceste metode , de înaltă acurateţe diagnostică, efectuate în Centrul Medical Unirea permit precizia diagnosticului tumoral şi reducerea numărului de indicaţii de puncţie sau biopsie a maselor tumorale suspecte.

 

Premiere

Aparat RMN de ultimă generaţie în domeniul aparatelor RM de 1,5 T şi 32 de canale

Centrul Medical Unirea este prima clinică privată care a introdus sonoelastografia;

E8 - cel mai performant ecograf 3D+4D din ţară;

Unitatea de radiologie digitală se regăseşte pentru prima dată în sectorul privat.

 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha