None

Tratarea dermatomicozei tinea pedis cu sosete continand fibre impregnate cu cupru

tinea pedis

C 2- 4783

cu şosete speciale

15-20% din populaţie suferă de tinea pedis, o infecţie obişnuită a picioarelor, în cele mai multe cazuri cauzată de dermatofite. Manifestările sale clinice mai cunoscute apar între degetele de la picioare şi pe tălpi, pe călcâie şi pe părţile laterale ale piciorului. Deşi nu este o infecţie micotică periculoasă, poate provoca disconfort, poate fi rezistentă la tratament şi se poate răspândi şi la alte părţi ale corpului sau la alte persoane. Picioarele afectate pot să se infecteze, de asemenea, şi cu bacterii.

Pe baza acestor constatări, s-a sugerat că introducerea în şosete a fibrelor impregnate cu oxid de cupru CupronTM este benefică pentru a preveni şi trata aceste stări. Eficacitatea acestor şosete, pentru uşurarea şi tratarea diverselor afecţiuni acute şi cronice ale labei piciorului, inclusiv la pacienţii diabetici şi la cei în vârstă, a fost demonstrată.

Printr-un studiu care examinează eficacitatea tratamentului au fost diagnosticaţi clinic şi fotografiaţi 56 de pacienţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 85 de ani, care nu răspunseseră favorabil la tratamentele anterioare şi, ca urmare, au fost trataţi cu şosete având talpa cu cupru. Au fost studiate opt variabile, inclusiv descuamarea, eritemele, fisurile, usturimile sau mâncărimile, erupţiile veziculare, edemele, mirosul şi secreţiile. Într-o supraveghere în medie de 40 de zile, IC de 95% pentru ameliorarea sau vindecarea descuamării a fost 0,68–0,97 pentru eriteme 0,65–0,97 şi pentru fisuri, usturimi, mâncărimi şi erupţii veziculare a fost de 1,0

Ionii de cupru, singuri sau în complecşi ai cuprului, au fost folosiţi timp de secole, pentru dezinfectarea lichidelor, solidelor, dar şi a ţesuturilor corpului uman. Astăzi, cuprul este folosit ca purificator al apei, algicid, fungicid, nematocid, moluscocid, dar şi ca agent antibacterian şi anticontaminant. Cuprul manifestă şi o activitate antivirală.Pielea omului nu este sensibilă la cupru, iar riscul unor reacţii adverse din cauza expunerii dermice la acesta este extrem de redus. Cuprul este considerat sigur pentru oameni, aşa cum a demonstrat folosirea larg răspândită şi îndelungată de către femei a dispozitivelor intrauterine (DIU), şi se permite a fi folosit în materialele textile în E.P.A.

Utilizând proprietăţile cuprului, s-a dezvoltat o tehnologie platformă durabilă, care introduce oxidul de cupru în fibrele textile, în latex şi alte produse din polimeri. S-a demonstrat că produsele impregnate cu cupru posedă un spectru larg de proprietăţi antimicrobiene fără a cauza sensibilizarea sau iritarea pielii. Această tehnologie permite producerea de mânuşi şi filtre antivirale (care dezactivează, printre altele, HIV-1 şi alte virusuri), textile autosterilizante antibacteriene (care, printre altele, ucid bacteriile rezistente la antibiotice, inclusiv MRSA şi VRE) şi huse pentru saltele care combat acarienii (reducând alergiile cauzate de acarieni).

Bujor Gabriela

SIMELCO

Str Erou Chivu Dumitru nr 44C, Voluntari-ILFOV

Tel : 021-569.24.37

Fax :021-569.24.38
e-mail : office@simelco.com

www.simelco.com

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha