None

Efectele benefice ale ceaiului de Rooibos asupra organismului

Rooibos, cunoscut şi sub denumirea de “Ceai roşu sud-african”, face parte din familia leguminoase şi are denumirea ştiinţifică de Aspalathus lineais. Este originar din Africa de Sud, crescând doar în regiunile restrânse din munţii Cederberg, în partea de vest a acestora .

În Africa de Sud este o obişnuinţă să se consume ceai roşu cu lapte, datorită efectelor benefice asupra sănătăţii întregului organism. Adesea, gustul ceaiului de Rooibos este descris ca fiind dulce (fără adaosuri de zahăr) şi uşor picant, are o aromă plăcută ce îndeamnă la consumul zilnic al acestuia.

Ceaiul de Rooibos poate fi utilizat de o gamă largă de persoane. Favorizează memoria şi creşte puterea de concentrare, reduce stările de iritabilitate şi tensiune nervoasă. Este un produs bogat în substanţe antioxidante, cum ar fi flavonele, cuercetine, luteoline, isocuercetine şi rutin. Datorită acestor substanţe: ajută la încetinirea proceselor de îmbătrânire celulară, stimulând organismul în lupta cu radicalii liberi, întăreşte sistemul imunitar, ajută la diminuarea efectelor factorilor alergeni şi contribuie la buna funcţionare a organismului, menţinând tinereţea sa, contribuie benefic la diminuarea durerilor de cap şi elimină insomnia. Datorită efectelor de scădere a colesterolului protejează inima şi vasele de sânge, îmbunătăţind circulaţia sangvină. Ajută la o bună digestie şi la eliminarea stărilor de greaţă, vomă şi poate reduce arsurile de stomac. Calmează crampele şi colicile abdominale chiar şi în cazul nou-născuţilor. Menţine sănătatea pielii, reduce iritaţiile şi petele de culoare roşie şi alină mâncărimile cutanate. Pentru o calmare rapidă a erupţiilor cutanate se pot face aplicaţii locale cu infuzie de ceai de Rooibos.

S-a constatat că planta de Rooibos conţine îndulcitori naturali care ajută la scăderea nivelului glicemiei şi este ideal pentru scăderea în greutate.

Prin conţinutul ridicat în elemente esenţiale pentru metabolismul intern (fier, potasiu, calciu, fluor, cupru, magneziu, mangan) şi alfahidroxiacizi, ajută la remineralizarea organismului şi la menţinerea sănătăţii oaselor, dentiţiei, pielii, părului şi a organelor interne. Reechilibrează, revigorează şi tonifică organismul chiar şi după un efort fizic intens.

Produsul sub formă de capsule poate fi administrat 1 cps x 3/zi, înainte de mesele principale, pe o perioadă de 2-4 săptămâni, iar produsul sub formă de ceai se administrează 3-4 ceşti pe zi.

Pentru sporirea efectelor terapeutice conferite de Rooibos, dr. Ionuţ Moraru vă PROpune asocierea cu următoarele produse pe bază de plante:

Diminuarea efectelor radicalilor liberi: Antioxidant

Tonifierea organismului si antiîmbătrânire: Maca

Reducerea stărilor alergice: Trei fraţi pătaţi+Calciu Magneziu Zinc

Scăderea glicemiei: Diafort , Stevie&Chrom

Remineralizarea organismului: Bio-Mer

MEDICA GROUP

office@pro-natura.ro , medica@softnet.ro , www.medicalab.ro , www.pro-natura.ro

Otopeni –Ilfov , Str Frasinului nr 11 , tel : 021-3514777 , fax : 021-3514778

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha