58
None

Kinetoterapia şi dieta

     Când găsim în vocabularul nostru aceste două substantive comune simple, înseamnă că ne-am hotărât să ne privim în oglindă şi să ne placă ce vedem. Ele sunt mai mult decât substantive, sunt coordonate ale unei vieţi sănătoase. Dacă vom dori să aplicăm ambele principii de viaţă concomitent, atunci rezultatul va fi mult mai rapid şi mai eficient.

      Iată câteva sfaturi pe care le putem îmbina cu succes:

  • Să încercăm să avem în dietă 3 mese principale şi două gustări dar ultima masă să fie luată la cel mult ora 19.
  • Micul dejun poate fi alcătuit din ou fiert sau şuncă slabă, alături de o felie de pâine prăjită sau lapte cu cereale, cafeaua de dimineaţa la care vom renunţa la zahăr. Dacă totuşi o vrem dulce, pentru o perioadă scurtă de timp putem folosi îndulcitori naturali.
  • Mesele de prânz şi de seară vor cuprinde proteină animală şi salată, iar la gustări vă veţi delecta cu un fruct sau un iaurt. Dacă va este foame, şi sigur vă va fi, încercaţi să beţi lichide care vă plac, cum ar fi cafea slabă, ceai neîndulcit sau apă plată.
  • Trebuie să stiţi că fructele, chiar dacă nu pare, “îngraşă”, mai ales unele dintre ele, cum ar fi căpşunele, perele prunele sau strugurii.
  • Sunt mulţi nutritionişti care aplică cu succes o reţetă mult mai simplă, prin reducerea cantitătii meselor. Se poate începe gradat, astfel: se aşază în farfurie porţia cu care suntem obişnuiţi, apoi se taie din ea 10%, scăzând din fiecare aliment pe care îl avem în faţă în mod echilibrat. După o săptămână, mai reducem cu 10% porţia, şi tot aşa continuăm până la 50% din cantitatea alimentară cu care am obişnuit organismul. Rezultatele sunt foarte bune. După ce ‘umblăm’ la cantitate, urmează să avem grijă de calitatea alimentelor, să le înlocuim cât e posibil pe cele bogate în calorii, adică cele gustoase, în avantajul celor sărace în calorii, adică cele sănătoase. Acesta este momentul pe care trebuie să ni-l dorim şi de la care începem să arătăm bine, să avem încredere în noi.

      Cu acest “efort” alimentar trebuie să asociem sportul. Dacă au trecut câteva zile de la începerea dietei, dacă organismul s-a obişnuit cu restricţiile alimentare, încercaţi să intraţi într-o sală de sport în care personalul avizat vă va indica exerciţiile de care aveţi nevoie pentru a vă grăbi scăderea în greutate. Nu trebuie să vă fie teamă, nimeni nu vă va face rău, chiar dacă nu vi se pare la început. Exerciţiile se încep gradat, se va aprecia capacitatea dumneavoastră de adaptare la efort şi, în funcţie de ea, de cât de sedentar sunteţi. Cu alte cuvinte, se vor mări şi doza şi ritmul şi dificultatea exerciţiilor pe care le veţi face în sală, în funcţie de sănătatea dumneavoastră şi de dorinţa de mişcare.

      Veţi slăbi şi dacă veţi începe separat sportul de dietă. Dar, împreună, funcţionează mult mai bine. Musculatura, treptat, va lua locul ţesutului adipos. Chiar dacă la început, pe cântar, nu se va vedea o modificare, pe îmbrăcăminte cu siguranţă da. Iar cei din jur vor observa şi ei. Succes!  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha