47
None

O viață fără ochelari?! Acum este posibil, cu tehnica revoluționară SMILE!

ReLEx SMILE este cea mai modernă și sigura tehnică pentru reducerea dioptriilor, a 3-a generație de chirurgie refractivă, realizată cu femtolaserul VisuMax Carl Zeiss Meditec cu platforma SMILE. În România, intervenția este realizată exclusiv în clinica Ama Optimex.

Creată în anul 2006, de către profesorul Walter Sekundo, în Germania și lansată internațional în 2011, ReLEx SMILE este singura tehnică LASER prin care se pot corecta dioptrii mari, miopie până la -10, astigmatism miopic până la -5 și dioptrii combinate miopie și astigmatism până la -15.

Numele tehnicii vine de la Small Incision Lenticule Extraction și redefinește complet chirurgia refractivă. Intervenția se realizează în întregime cu ajutorul unui singur fel de LASER, cel cu femtosecunde, care este o tehnica foarte blândă pentru ochi, conservând la maximum țesutul cornean.

Operația se realizează fără internare, cu anestezie locală (picături), fără pierdere de vedere în timpul procedurii și fără durere. În plus, nu încurcă activitățile obișnuite, mai ales că acum a venit vara. Veți putea merge la plajă, în vacanță, deoarece recuperarea este rapidă, în câteva zile vă puteți relua activitățile obișnuite.

Care sunt primii pași pentru realizarea operației?

Dr. Andrei Filip: Pacienții care își doresc o astfel de intervenție, trebuie să se prezinte înainte de toate la clinică, pentru un control oftalmologic amănunțit și o discuție cu mine sau cu colegii mei. Urmează apoi o serie de investigații oftalmologice menite să stabilească dacă pacientul este apt din punct de vedere medical pentru o astfel de intervenție. Dacă investigațiile sunt ok, pacientul va urma un tratament cu picături cu antibiotice, cu două zile înainte de operație.

Cum se desfășoară operația?

Dr. Andrei Filip: Intervenția chirurgicală este simplă și, foarte important, nu doare. Are loc fără internare, cu anestezie locală (picături) și este minim invazivă. Practic, se creează o lenticulă în grosimea corneei, apoi o incizie de 2-4 mm pentru accesarea lenticulei, proces care durează aproximativ 24 de secunde. Apoi, cu ajutorul unui instrument special, se extrage lenticula printr-o procedură ce durează aproximativ un minut.

Este o intervenție chirurgicală sigură?

Dr. Andrei Filip: Operațiile pentru reducerea dioptriilor au un grad foarte mare de siguranță. Se spune că sunt mai sigure decât o excursie cu mașina pe autostrada. Este foarte important de înțeles că rezultatul depinde foarte mult și de faptul că pacienții trebuie să respecte cu strictețe recomandările medicului.

Ce se întâmplă după operație?

Dr. Andrei Filip: După operație, în cazuri rare, există posibilitatea ca pacienții să aibă senzația de „nisip în ochi” și lăcrimare, pentru câteva ore, senzație care dispare în scurt timp. Procesul de vindecare diferă de la o persoană la alta, dar, de obicei, în câteva zile, în funcție de evoluție, se pot relua activitățile obișnuite sau pot pleca, fără probleme, în vacanță, dacă tot este vară.

După operație. pe baza recomandărilor medicale, pacienții vor trebui să își administreze o serie de picături și să poarte ochelari de soare de calitate. De asemenea, recomand să evite praful abundent, frecatul intens la ochi, sauna și solarul timp de o lună.

Bineînțeles, trebuie să vină la control, la o zi după operație, la o săptămână, o lună, trei luni, 6 luni, un an postoperator și apoi anual sau ori de câte ori recomandă medicul.

Cât de stabile sunt dioptriile după operație?

Dr. Andrei Filip: Tehnica ReLEX SMILE are cea mai mică incidență a regresiei dioptriilor dintre toate tehnicile laser existente. Este considerată a fi tehnica cu cea mai mare stabilitate a dioptriilor postoperator.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha