22
None

Prevenția și tratamentul ulcerului cu medicina integrată Ce este ulcerul şi ce îl cauzează?

Termenul de boală ulceroasă (ulcer peptic) indică deteriorarea ţesuturilor stomacului sau ale duodenului. Ulcerul poate fi situat pe pereţii stomacului (caz în care avem de-a face cu ulcer gastric) sau în partea lui inferioară ori în porţiunea iniţială a duodenului (ulcer duodenal).

Infecţia cu Helicobacter pylori (H. pylori, helicobacterioza) a fost identificată încă din 1875 de savanţii germani, dar confirmată abia în 1982 de o echipă de medici australieni şi britanici ca fiind cauza principală a dezvoltării ulcerului gastric şi duodenal. Descoperirea H. pylori ca agent cauzator al bolii ulceroase a revoluţionat puterea de înţelegere a tratamentului medical. Terapia anti H. pylori a diminuat foarte mult recidivele, iar eradicarea acestei bacterii grăbeşte vindecarea şi reduce riscul de recurenţă sau hemoragii la pacienţii cu ulcer gastric sau duodenal.

Infecţia cu Helicobacter pylori apare, de regulă, în copilărie şi deseori rămâne neobservată. Datorită capacităţii sale de a neutraliza aciditatea sucului gastric, microbul Helicobacter pylori are proprietatea de a supravieţui în stomacul omului un timp îndelungat, parazitând în timp mucoasa, pe care o distruge treptat. Infecţia provoacă iniţial gastrită şi mici eroziuni pe mucoasa stomacului şi a duodenului, apoi aceste eroziuni provoacă fie gastrită cronică, fie distrugerea profundă a pereţilor stomacului, ceea ce numim a fi ulcer. Dacă nu este depistată şi tratată corespunzător, helicobacterioza se poate dezvolta atât de mult încât să dea nu doar gastrită atrofică sau ulcer, ci și să provoace cancer de stomac.

Există însă şi alte cauze ce pot favoriza şi provoca ulcerul gastric. Un loc important îl ocupă hiperaciditatea gastrică, care poate avea la bază fie o cauză genetică, fie un stil de viaţă defectuos (stres, fumat, nutriţie inadecvată). O altă cauză a ulcerului este adesea abuzul pe termen lung de tratament cu antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul şi aspirina. Sindromul Zollinger-Ellison (gastrinomul) este, de asemenea, o boală rară, care determină organismul să producă acid gastric în exces și poate duce la îmbolnăvirea de ulcer.

Simptome

• senzaţii de arsură sau de măcinare în partea superioară sau în partea stânga a abdomenului,

• dureri abdominale acute la câteva ore după masă sau chiar în timpul somnului,

• greaţa, voma, senzaţia de saţietate precoce, balonarea şi disconfortul în partea superioară a abdomenului după servirea mesei.

Există tendinţa de a nu lua primele semne ale bolii în serios şi de a le cataloga că pe simple dureri de stomac, însă în lipsa unei diagnosticări corecte şi a unor măsuri ferme şi scheme de tratament, în timp afecţiunea se va agrava. Ulcerul se va extinde şi vor interveni simptome foarte grave:

• senzaţia permanentă şi acută de arsură,

• vărsăturile cu sânge,

• scaunul de culoarea maro închis şi cu sânge,

• paloarea, slăbiciunea, leşinul şi scăderea bruscă şi inexplicabilă în greutate.

Dacă boala este depistată în timp util, chiar şi după apariţia acestor simptome foarte grave, ea poate fi încă tratată şi vindecată.

Tratamentul alopat

În medicina alopată este prescris de regulă un tratament complex pentru eradicarea completă a infecţiei Helicobacter pylori, dar şi pentru a reduce aciditatea şi a ajuta la refacerea mucoasei. Ulcerul este, însă, o afecţiune delicată care numără printre cauze, consumul de medicamente. Un tratament recomandat de medicina alopată poate să ajute ţintit la anihilarea bacteriei sau reducerea acidităţii, dar poate avea şi efecte secundare care agravează afecţiunea.

Ajutători naturali

Probioticele sunt “bacterii bune” care echilibrează “bacteriile rele” din sistemul digestiv, protejează peretele intestinal şi neutralizează toxinele. Bananele necoapte ajută la înmulţirea celulară la nivelul tractului intestinal şi conţin polizaharide solubile în apă, pe care le regăsim şi în medicamentele pentru ulcer. Mierea de albine are o multitudine de proprietăţi curative ca tratament pentru ulcer. Usturoiul acționează împotriva Helicobacter pylori, dar nu elimină în totalitate tulpina bacteriei. Alimente precum varza murată, iaurtul, laptele bătut şi alte legume şi fructe murate sunt excelente pentru a ajuta la menţinerea unui echilibru al bacteriilor în intestin. Ardeiul iute, prin conţinutul de capsaicină, scade nivelul de acid din stomac şi creşte în acelaşi timp protecţia, acţionând ca un antiacid.

Terapiile ScienceMed

Cercetările de ultimă oră au evidențiat că prima dată apare dezechilibrul energetic, care duce apoi la dezechilibru celular, pentru ca abia la final problemele să se reflecte la nivel organic și, practic, să se declanșeze boala. Prin urmare, infecția nu s-ar putea produce dacă la nivel energetic ar exista un echilibru. Medicina cuantică, parte a Medicinei integrate, detectează dezechilibrul la nivel energetic, iar electrosomatografia interstițială pe cel la nivel celular, astfel încât putem interveni eficient pentru restabilirea echilibrului și recăpătarea stării de sănătate chiar înainte de declanșarea bolii în plan fizic. Remediile homeopate, gemoterapia, fitoterapia și terapia florală Bach, administrate într-un tratament complet și personalizat pentru fiecare pacient în parte, pot reface dezechilibrele de la nivelul energetic sau celular înainte ca ele să se propage la nivel fizic. Primul lucru pe care medicina integrată îl face este creșterea capacității organismului de protecție și vindecare și refacerea forței vitale a organismului. Practic, putem preveni îmbolnăvirea prin acțiune la nivel energetic, mental, emoțional și fizic. În cazul în care ați așteptat, totuși, prea mult pentru a putea preveni, iar boala e deja instalată, metodele de tratament ale Medicinei Integrate ScienceMed acționează refăcând matricea informațională a organismului, stimulând formarea naturală de celule stem și stimulând procesele de refacere ale structurilor celulare îmbătrânite și/sau bolnave.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha