47
None

Scapă de ochelari! De ce? Și cum?

Încep articolul prin a explica pe scurt de ce aveți nevoie de ochelari, apoi de ce sunt persoane care preferă să nu îi poarte și la final veți găsi informații despre ce alternative/soluții aveți pentru a scăpa de ei.

Nevoia de ochelari apare atunci când există un viciu de refracție, denumirea medicală pentru miopie, hipermetropie, astigmatism. De asemenea, această nevoie apare și după 40 de ani, la presbiopie, care nu este un viciu de refracție, ci pierderea puterii de acomodație a cristalinului, ceea ce se traduce prin dificultatea de a vedea bine obiectele aflate aproape.

Acestea nu sunt considerate ”boli”, ochiul nu este bolnav, dar din cauza viciului de refracție, razele de lumină nu sunt focalizate pe retină, așa că nu reușim să vedem bine obiectele aflate în apropiere, la depărtare sau la ambele distanțe.

Toate aceste ”dificultăți” ale vederii sunt corectate cu ochelari, o variantă de corecție foarte bună, însă fiind un ”obiect” care ”creează” dependență, persoanele purtătoare se arată deseori deranjate de ei. Printre situațiile neplăcute de care îmi povestesc pacienții mei se numără:

• ”Ochelarii se murdăresc la plajă și nu pot intra în apă cu ei”

• ”Nu pot înota pe sub apă, nu pot face scufundări și nu mă pot bucura pe deplin de minunile subacvatice”

• ”Mă incomodează când joc fotbal, volei, când aleg și chiar la sală”

• ”Mi-ar plăcea să călăresc, să sar cu parașuta, dar cu ochelari e dificil și fără ei e aproape imposibil”

• ”Când plouă, nu mai văd cu ei, iar iarna se aburesc când intru undeva”

• ”La condus îmi îngustează câmpul vizual, iar dacă uit să îi curăț înainte, văd ca printr-un geam murdar, la parbriz am ștergătoare, la ochelari, nu”

• ”Mi-aș dori să port ochelari de soare, dar două perechi de ochelari puse una peste alta nu merg”

• ”Când ies în oraș, mi-ar plăcea să nu îi port, dar fără ei, nu recunosc oamenii pe stradă, nu pot să citesc meniul și nota de plată”

• ”Mi-ar plăcea ca atunci când deschid ochii dimineața, să văd ce indică ceasul de pe perete, nu să bâjbâi înainte după ochelari”

• ”Ideea că îmi pierd/stric ochelarii mă îngrozește, nu știu cum m-aș putea descurca fără ei”
...și lista poate continua.

O alternativă bună la ochelari sunt lentilele de contact, acestea corectează vederea și nu îngustează câmpul vizual, astfel că pot fi purtate și pe parcursul practicării anumitor sporturi sau atunci când ieșiți în oraș. Însă trebuie să le scoateți în fiecare seară, având mare grijă la igienă și nu sunt, de exemplu, recomandate la piscină.

Dacă doriți să purtați ochelari de soare, toate lentilele acestora pot fi comandate cu dioptriile potrivite sau puteți opta pentru cele fotocromatice care își închid sau deschid culoarea în funcție de luminozitate.

O altă variantă pentru a scăpa de ochelari sunt operațiile pentru reducerea dioptriilor, iar în România avem tehnici moderne și sigure: PRK, FemtoLASIK, SMILE, PRESBYOND, implant în scop refractiv. Pentru a afla dacă sunteți un candidat potrivit pentru o astfel de operație și ce tehnică vi se potrivește, trebuie să efectuăm o consultație și un set de investigații. Informații despre aceste intervenții sunt disponibile pe site-ul nostru de informare www.scapadeochelari.ro.

În concluzie, dacă nu vedeți bine, avem soluții și variante. Din punctul meu de vedere toate sunt bune, mă refer la ochelari, lentile de contact, operații pentru reducerea dioptriilor, cel mai important este să găsiți varianta cu care vă simțiți confortabil și, desigur, să ascultați și sfatul medicului oftalmolog.

www.amaoptimex.ro
www.scapadeochelari.ro
www.cataracta.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha