30
None

Cum combați osteoporoza, în mod 100% natural

Osul este un țesut dinamic, în continuă remodelare, pe tot parcursul vieții. Structura particulară a osului compact și spongios îi conferă rezistența și consistența necesară exercitării funcției sale mecanice. În plus, osul constituie un rezervor de calciu, magneziu, fosfor, sodiu și alte minerale necesare pentru menținerea funcțiilor homeostatice. Scheletul osos este bogat vascularizat, primind aproximativ 10% din debitul cardiac. Osul este, de asemenea, un important rezervor de ioni minerali, cum este calciul, care joacă un rol esențial în variate procese biologice. Răspunsul osului la diverse agresiuni – fracturi, infecții, întreruperea irigării sanguine sau leziuni expansive – este relativ limitat.

Osteoporoza - Manifestări clinice generale
Deși osteoporoza este o afecțiune care difuzează în tot scheletul, sechelele clinice majore constau în fracturi ale vertebrelor, pumnului, colului femural, humerusului și tibiei. Simptomele clinice obișnuite în fracturile corpilor vertebrali constau în dureri de spate și deformări ale coloanei vertebrale. Durerea este cauzata de obicei de tasarea vertebrelor, în special în regiunea toracală și lombară; tipic, are debut acut și iradiază frecvent prin flanc spre abdomen.

Estrogenii și androgenii
Administrarea estrogenilor la femeile în postmenopauză produce o scădere a excreției urinare de calciu și de markeri ai resorbției osoase, mai ales în primele câteva luni de tratament. Estrogenii pot avea efecte directe asupra osteoblastelor și fagocitelor mononucleare și pot scădea rata osteoresorbției, dar rata formării de os nu crește, ci uneori chiar scade. Totuși, estrogenii produc o retenție de calciu semnificativă, scad diferența dintre formarea și resorbția de os și întârzie pierderile osoase.

Estrogenii au un rol major mai degrabă în prevenirea osteoporozei la femeile în menopauză decât în tratarea osteoporozei deja instalate clinic, cu toate că pot fi eficace în formele discrete sau moderate de boală, în timpul primilor zece ani consecutivi încetării funcției ovariene.

Multe femei sunt rezervate în privința utilizării estrogenilor pentru prevenirea pierderilor osoase și/sau tratarea unei osteoporoze instalate, din cauza unor efecte precum revenirea sângerărilor menstruale sau teama de cancer mamar. Antagonistul estrogenic, tamoxifenul conservă efectul agonist asupra scheletului și previne pierderea osoasă de la nivelul coloanei vertebrale și colului femural. Din păcate și tamoxifenul produce sângerări uterine. Preparatele de testosteron sunt utile în tratamentul osteoporozei la bărbații cu insuficiență gonadică, dar nu există probe ale eficacității acestora la bărbații cu funcție gonadică normală. De asemenea, nu s-a demonstrat existența unui avantaj prin combinarea estrogenilor și androgenilor.

Suplimentarea cu calciu și metaboliți ai vitaminei D
La femeile cu carențe de estrogeni este necesar un aport mediu de calciu elementar de 1.500 mg/zi oral, pentru menținerea echilibrului calciului. Este justificată recomandarea Institutului Național de Sănătate al SUA privind suplimentarea aportului de calciu până la 1.000 mg de calciu elementar pe zi, la femeile sub tratament estrogenic și, de asemenea, la bărbați. La femeile în postmenopauză care nu pot beneficia de estrogeni, aportul de 1.500 mg/zi de calciu oral aduce un beneficiu minor în prezervarea osului cortical, dar nu are efecte asupra masei osoase trabeculare (extremitățile osoase).

Un aport de calciu adecvat înaintea vârstei de 30 - 35 de ani poate crește masa osoasă maximă. Conținutul de calciu elementar în diferitele preparate de calciu disponibile variază în funcție de anionul asociat și de compoziție.

Preparatele de vitamină D au fost utilizate în tratamentul osteoporozei deoarece absorbția calciului este perturbată, iar nivelurile serice sunt la limita inferioară. Deficitul de vitamină D subclinic și hiperparatiroidismul secundar asociat sunt frecvente la femeile vârstnice, mai ales la cele internate în instituții de îngrijire. La aceste femei, doze mici de vitamina D (20 μg sau 800 ui zilnic) combinate cu suplimente de calciu (1-1,5 g de calciu elementar zilnic), sunt eficace în menținerea masei osoase și în scăderea incidenței fracturilor de șold.

Pentru profilaxia osteoporozei, specialiștii de la Star Internațional Med, după atente și minuțioase  cercetări, au dezvoltat produse 100% naturale.

OSTEO POWER™ conține plante ayurvedice care contribuie la formarea și menținerea structurii și mineralizării oaselor scheletului, dinților, părului, unghiilor și pielii.

Mineralele din plante, prin absorbția și depunerea lor în oase, susțin procesul natural de refacere și remodelare a calusului (în cazul fracturilor) şi asigură densitatea osoasă. Formarea normală a colagenului contribuie la susținerea procesului de refacere a oaselor, a tendoanelor, a ligamentelor și a cartilajelor, după traumatisme sau efort fizic prelungit. OSTEO POWER™ susține mineralizarea și structura osoasă la persoanele vârstnice.

Complexul de fitonutrienți sprijină activitatea normală a inimii, presiunea sanguină, procesul de coagulare, contracția musculară, funcționarea normală a sistemelor nervos și imunitar.

SHECURE™ Tablete conține plante medicinale ayurvedice care mențin echilibrul hormonal feminin, susțin maturizarea organelor genitale feminine, fertilitatea și libidoul. Supliment alimentar 100% natural, susține creșterea și maturizarea foliculilor ovarieni și desfășurarea normală a ciclului menstrual. Prin inducerea calmului și relaxării este prevenită starea de spirit negativă care ar perturba echilibrul hormonal și ciclul menstrual.

Susține reglarea nivelului hormonal în premenopauză și după instalarea menopauzei, cu efecte benefice în echilibrul fizic și psihoemoțional al femeilor. Susține capacitatea de adaptare a organismului feminin la stres, suprasolicitări, oboseală și obținerea performanțelor fizice și mentale. SHECURE™ Tablete asigură aportul nutrițional de vitamine și minerale, contribuind la prevenirea diminuării densității osoase asociată tulburărilor hormonale.


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha