None

Schimbarea progresivă de imagine

Trăim într-o lume în care imaginea contează. Tehnica, metodele şi produsele în domeniul estetic şi medical au evoluat atât de mult încat se obţin rezultate uluitoare. Şi totuşi, în această goană după imagine, care este limita unde frumuseţea se îmbină armonios cu sănatatea şi rezultatul estetic nu are efecte secundare în timp?

Dacă într-o clinică, un spa sau un salon de înfrumuseţare cu dotare de ultimă generaţie, pacientul ar consimţi să experimenteze o schimbare progresivă de imagine, atunci am avea o îmbunătaţire generală a aspectului fizic, gradual, în timp, fară efecte secundare. O schimbare progresivă de imagine corect efectuată este atunci când beneficiarul primeşte în mod constant complimentele şi aprecierea celor din jur, fără să fie sesizate concret schimbările.

Mă veţi întreba cine este în măsura să consilieze cum trebuie să se desfăşoare această schimbare, care sunt etapele şi cine poate prognoza rezultate mulţumitoare: consilierul în estetică. Acest specialist de nişă are pregatirea necesară, tactul şi diplomaţia de a stabili cu clientul un plan de schimbare progresivă de imagine, în funcţie de anumiţi factori, cum ar fi: profesia beneficiarului, agenda de evenimente, gradul de mediatizare, vârsă, sex, starea de sănatate, tip caracter, timpul acordat, buget, anturaj şi alte detalii semnificative pentru acesta. O şedinţă de consiliere estetică poate oferi clientului sau pacientului soluţii personalizate de natură estetico – medicală, care conduc spre rezultate spectaculoase. Cele mai bune rezultate şi cele mai durabile se obţin atunci când specialiştii din estetică şi medicină lucrează în echipă.

Există persoane care îşi doresc o rezolvare imediată a problemelor, nu doresc să aştepte, îşi asumă faptul că cei din jur vor observa imediat intervenţiile de natură chirurgicală şi chiar se mândresc cu asta. Aceste persoane trebuie orientate căre medic, dar trebuie subliniată importanţa menţinerii sănătăţii pielii. O blefaroplastie, urmată ulterior de injecţii cu toxină botulinică şi umplere de riduri cu acid hialuronic, poate fi cu succes completată de tratamente speciale contur de ochi, pentru hidratare, vitaminizare sau fermitate, după caz.

În schimb, în ultimul timp, există o nevoie tot mai mare de „naturaleţe studiată”. Este un număr din ce în ce mai mare de persoane care îşi doresc o îmbunătăţire a imaginii, fără durere, disconfort, contraindicaţii şi efecte secundare. Cum poţi face o simulare a rezultatelor care se pot obţine fără nici o intervenţie chirurgicală? Prin proceduri de natură estetică precum „designul sprâncenelor”, o şedinţă de rejuvenare facială şi umplere non injectabilă a ridurilor cu acid hialuronic, folosind un aparat cu oxigen hiperbaric, din domeniul paramedical, dar şi un machiaj executat impecabil. 

În Romania acest serviciu de consiliere estetică există cu adevărat doar în câteva locaţii de prestigiu iar „simularea” rezultatului final poate aduce beneficii majore atât clientului, cât şi clinicii / spa-ului, prin faptul că acel client va fi convins de rezultat, va fi motivat să îl obţină şi va fi consiliat cum să-l menţină.

În imaginea de faţă am avut o clientă care avea o dorinţă secretă: să fie măcar o dată în viaţă fotomodel. În acelaşi timp, psihologic, nu se simţea pregatită pentru o schimbare radicală de look şi nu ştia exact ce îşi doreşte. M-a întrebat cât de departe pot merge cu îmbunătăţirile de natură estetică, fără să apleleze la intervenţii chirurgicale şi dacă este posibil să aibă rezultate astfel. I-am propus în cadrul unei şedinţe de consiliere estetică să facem un mic experiment de frumuseţe.

Am început cu designul sprâncenelor şi am continuat cu o şedinţă de rejuvenare facială Intraceuticals – aparatul cu oxigen hiperbaric folosit de Madonna, Naomi Campbell şi alte vedete Hollywood. Am finalizat sedinţa cu un machiaj care să-i respecte toate cerinţele: uniformizarea aspectului tenului, corectarea trăsăturilor, ridicarea optică a pleoapelor şi mărirea buzelor. Acest gen de machiaj este recomandat ca machiaj de ocazie, fiind mult prea elaborat pentru a fi purtat ca machiaj de zi.

Ca şi strategie pe termen lung într-o schimbare progresivă de imagine, primul pas ar fi îmbunătăţirea aspectului pielii. În cazul de faţă este reprezentat de tratamentul cu oxigen hiperbaric în cură şoc de 6 săptămâni consecutiv, completat de o schemă de îngrijire personalizată pentru acasă. Această cură conduce în mod natural şi vizibil spre umplerea ridurilor din interior, atenuarea cearcănelor, mărirea buzelor, luminozitate şi un tonus bun al pielii.

Al doilea pas este designul sprâncenelor şi consilierea menţinerii formei, care implică vizita la esteticiană cel puţin o dată pe lună (cand este indicat să se efectueze şi tratamentul cosmetic lunar de întreţinere).

Pe această bază: ten sănătos şi sprâncene armonioase se poate construi temeinic, printr-o colaborare cu un medic stomatolog bun – pentru o dantură impecabilă, un hairstilist care poate aduce îmbunătăţiri majore aspectului părului, un nutriţionist dar şi cu un stilist care poate consilia clienta pentru alegeri vestimentare corecte. Desigur că, dacă clienta doreşte, se poate continua şi cu „îmbunătăţiri” de ordin medical.

Din experienţă, pentru o perioadă de 3-5 ani clienta este foarte satisfacută de rezultatele obţinute, devenind fidelă clinicii, spa-ului, salonului sau specialiştilor care au contribuit la îmbunătăţirea imaginii ei.

Concluzionând, schimbarea progresivă de imagine este un proces care aduce clienţilor maximum de beneficii, cu minim de riscuri. Simularea rezultatului final poate fi o ocazie excelentă de a experimenta un concept inedit pe piaţa românească şi a valorifica la maxim, în mod non invaziv, potenţialul natural al clientei (sau al clientului).

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha