45
None

Terapia Tomatis

Metoda Tomatis se bazează pe sesiuni individuale de audiţie în care se foloseşte un echipament special, numit Solisten, ce acţionează asupra muşchilor urechii interne, stimulează creierul şi energizează sistemul nervos. Terapia Tomatis poate schimba vieţi, prin echilibrarea balanţei emoţionale. Aceasta terapie te învaţă să asculţi, pentru a comunica mai bine si pentru a-ţi îmbunătăţi relaţia cu tine însuţi şi cu cei din jur. Terapia Tomatis priveşte omul în totalitate, trup şi suflet, holistic, într-o perspectivă completă şi echilibrată.

La centrul Mozart, se face audiogramă cu ajutorul aparatului TLTS. Dispozitivul monitorizeaza îmbunătăţirile care au apărut în timpul terapiei şi în acelaşi timp arată banda de frecvenţe care trebuie folosită astfel încât impulsul sonor să fie corect receptat de urechea internă şi stimularea cerebrală să fie optimă. Audiograma este format din şase proceduri care măsoară:

- Compoziţia armonică (aer şi os)

- Efectele speciale

- Echilibrul

- Gradul de adaptare

- Selectivitatea

- Lateralitatea

Persoana primeşte prin caşti un set de stimuli acustici, stimuli transmişi prin conducţie aeriană cât şi printr-nu vibrator special care transmite sunete prin conducţie osoasă. Fiecare ureche este testată separat. Durata acestui test este aproximativ 15 min.

Terapia Tomatis constă în 60 de ore de auditie, împărţite în două perioade: 2 ore pe zi timp de 15 zile, o luna de pauza, urmate de alte 15 zile de audiţie a cate 2 ore pe zi.

Terapia Tomatis este benefică pentru:

- Dificultăţi de învăţare şi tulburari de limbaj (dislexie, discalculie);

- Dificultăţi de focusare a atenţiei, scăderea memoriei şi a capacităţii de concentrare (ADHD, ADD);

- Tulburari afective şi emoţionale;

- Dificultăţi psihomotorii;

- Tulburari pervasive de dezvoltare (autism, sindrom Asperger, sindrom Rett);

- Dezvoltare personală;

- Îmbunătăţirea vocii, a muzicalităţii acesteia;

- Pregatirea pentru naştere;

- Uşurinţă în învăţarea limbilor străine.

Există o arie largă de dificultăţi de învăţare. Acestea nu se datorează lipsei de inteligenţă sau a unui IQ scăzut. Dislexia, discalculia sunt dificultăţi care pot tulbura grav integrarea copiilor în mediul şcolar şi mai târziu în societate, dificultăţi care pot fi minunat ameliorate cu aceasta terapie. De asemenea, ADHD şi ADD (deficitul de atenţie şi hiperactivitatea sau doar deficitul de atenţie) sunt o sursă de suferinţă majoră în cazul copiilor sau al persoanelor care trebuie sa lucreze într-un mediu static, la birou.

Dificultăţile emoţionale, pot fi depăşite mai uşor ascultând Tomatis deoarece mesajele senzoriale primite din exterior pot energiza sau relaxa. Metoda Tomatis acţionează asupra sistemului limbic şi cortexului prefrontal reglând problemele emoţionale (depresie şi anxietate), asupra mecanismului de recepţie şi de emisie a sunetelor putând astfel să se depăşească mai uşor dificultăţile de comunicare. Îmbunătăţirea vocii şi expresiei lingvistice se datorează procesului clar de ascultare şi capacităţii de a procesa sunetele liber, această flexibilitate ajutându-ne la învăţarea limbilor străine mult mai uşor. Pentru viitoarele mămici este bine de ştiut faptul că o femeie însărcinată transmite copilului său toate stările emoţionale pe care le trăieşte, fie ele pozitive sau negative, acest lucru fiind un factor determinant în dezvoltarea fizică şi psihică a fătului. Este foarte important ca în această perioadă, mama să fie foarte liniştită şi calmă. Terapia Tomatis menţine comunicarea mamă-făt într-un mod armonios pe toată perioada sarcinii.

Cel mai important moment al Terapiei Tomatis îl reprezintă apariţia efectelor benefice asupra celui ce urmează sesiunile de audiţie. În cadrul Centrului de Terapie prin Audiţie Mozart, rezultatele concrete obţinute nu au întârziat să apară.

Dr. Ana Ureche medic homeopat profesor certificat Tomatis 0729290654

Comentarii


nicoleta

Am doi baieti gemeni de 14 . In copilarie au avut crize convulsive in somn (epilepsie Rolandica de lob temporal). Au luat medicatie antiepileptica timp de 10 ani . De un an si jumatate li s-a scos medicatia, unul dintre ei este bine dar celalalt are grave probleme emotionale: nu se poate concentra, nu poate purta o conversatie, nu poate invata. A primit multe diagnostice dar cel mai corect cred ca este cel de Autism atipic Din ce am citit despre terapia Tomatis l-ar putea ajuta Problema este ca suntem din Iasi. Puteti sa-mi spuneti daca aceasta terapie se poate face si la Iasi?

March 27, 2016, 10:38 a.m.
1
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha