None

Astmul bronşic

     Astmul bronşic este o boală care afectează căile aeriene ce conduc aerul către plămâni, dintre care bronhiile sunt cele care suferă un important proces inflamator. La astmatici bronhiile se îngustează, fenomen ce conduce la apariţia dificultăţilor în circulaţia aerului atât la inspiraţie, cât şi la expiraţie.

Cauzele provocatoare de astm

     Principalii factori care determină îngustarea căilor aeriene ce determină simptomele de astm sunt: contracţia fibrelor musculare situate în jurul bronhiilor (spasm bronşic), iritarea şi congestia mucoasei bronşice şi acumularea de mucus vâscos anormal în interiorul bronhiilor.

     La majoritatea copiilor bolnavi de astm şi la aproape jumătate dintre adulţi boala se produce prin mecanisme alergic-inflamatorii la substanţe prezente în aer, care declanşează în organism eliberarea unor mediatori (cum ar fi, de exemplu, histamina), care declanşează contracţia bronşică. Un alt procent de pacienţi dezvoltă boala astmatică având ca trigger (factor declanşator) infecţii virale repetate cu virusuri agresive. Întotdeauna, la aceşti pacienţi, există un teren genetic înnăscut care predispune la îmbolnăvire şi favorizează hiperreactivitatea bronşică. Aceasta reprezintă un răspuns exagerat al căilor aeriene la stimuli exteriori (aer rece, efort fizic, fum de ţigară sau alţi poluanţi inhalaţi, alergeni, infecţii virale etc.), dar şi la stimuli de natură psihologică, precum stresul.

     Astmul este boala cronică cea mai răspândită la copii. În cursul ultimilor 50-100 de ani, a avut loc o creştere sensibilă a numărului de cazuri de alergii şi astm. Predispoziţia la alergii şi la astm este ereditară, boala apărând deseori la mai mulţi membri din aceeaşi familie.

Manifestările bolnavilor cu astm

     Astmaticii se plâng de crize de sufocare ce apar brusc în diferite circumstanţe, deseori asociate cu o tuse iritantă care, foarte rar, poate fi singurul simptom al bolii. Respiraţia este şuierătoare şi atrage atenţia pacientului şi celor din jur. Majoritatea persoanelor afectate remarcă singure în ce context apar problemele lor, aceste observaţii ajutând la descoperirea originii şi factorilor declanşatori ai astmului.

Tratarea astmului în clinicile ScienceMed

      Diagnosticul astmului bronşic este stabilit de o echipă medicală formată din medicul de familie, medicul internist, pneumologul şi alergologul, pe baza examenului clinic, a testelor respiratorii, cutanate şi a testelor de provocare. În mod clasic, tratamentul astmului presupune administrarea de medicamente bronhodilatatoare şi antiinflamatorii (cortizonice şi inhibitori de leukotriene). Deşi aceste metode terapeutice au cunoscut evoluţii remarcabile, tot mai multe cazuri de astm se agravează sever şi să nu mai răspund la tratament, deoarece pacienţii devin corticodependenţi şi/sau corticorezistenţi, apărând astfel multe efecte secundare şi comorbiditate.

     Medicina Integrată Sciencemed aduce un avantaj nepreţuit în tratarea cazurilor de astm bronşic, printr-o abordare nouă, cu ajutorul a două metode moderne: Electrosomatografia interstiţială (EIS) şi Biorezonanţa Paul Schmidt, completate de homeopatie, gemoterapie şi fitoterapie. Acestea ajută la o apreciere de mare subtilitate a stării întregului organism, deoarece se ştie că, a trata o parte a corpului fizic fără a se lua în considerare restul organismului, ca un tot, nu oferă o posibilitate reală de vindecare.

     Electrosomatografia interstiţială permite aprecierea stării metabolice celulare, a microcirculaţiei şi oxigenării ţesuturilor tuturor organelor, realizându-se chiar o investigare ţintită şi amănunţită la nivelul căilor respiratorii, plămânilor, sistemului ganglionar limfatic şi celulelor implicate în dezvoltarea astmului. În plus, metoda permite şi verificarea eficacităţii tratamentelor şi prevenirea eventualelor efecte secundare ale acestora.

     Cu ajutorul Biorezonanţei se realizează desensibilizările la alergeni, "sterilizând" corpul energetic şi, implicit, cel fizic de prezenţa agenţilor patogeni (bacterii, virusuri). Metoda ajută la aflarea eficienţei metodelor de tratament alese chiar în timpul testării.

Cazuri clinice

     Copilul M.D., 7 ani, manifestă de la vârsta de 5 ani episoade frecvente de tuse iritativă în circumstanţe variate (niciodată aceleaşi) şi infecţii respiratorii repetate asociate cu tuse intensă şi şuierături la respiraţie. În familia copilului există antecedente de astm bronşic. În urma testărilor efectuate în Clinica Sciencemed, la testarea EIS se pun în evidenţă tulburări metabolice importante, sugestive pentru o inflamaţie cronică intestinală şi moderate pentru o inflamaţie cronică bronşică. Biorezonanţa a evidenţiat blocaje energetice majore la nivelul căilor respiratorii, alergii multiple, precum şi o poluare parazitară semnificativă. Pacientului i s-au recomandat remedii homeo şi gemoterapice, desensibilizări alergice şi echilibrare energetică de 2 ori pe săptămână. În prezent, copilul urmează tratament de 9 luni, timp în care numărul şi gravitatea simptomelor respiratorii s-au diminuat cu 80%.

     Pacienta J.P., 43 de ani, este astmatică de la vârsta de 10 ani. Boala s-a instalat după o bronşită spastică severă, care a cedat foarte greu la tratamentul de sinteză. În momentul prezentării la clinica noastră doamna avea crize de astm de 2-3 ori pe săptămână, chiar şi sub tratament inhalator cu corticoizi şi betamimetice cu acţiune lungă. După 11 luni de tratament homeopatic, gemoterapic, fitoterapic şi câte 3 şedinţe de echilibrare energetică pe săptămână, pacienta a renunţat la terapia cortizonică orală şi îşi administrează o singură doză de medicament inhalatoriu pe zi.  În prezent, crizele apar doar o dată la 4 sau 5 săptămâni, cu o intensitate mult diminuată.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha