30
None

Reumatologia și afecțiunile care ne îngreunează viața

Reumatologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor cu suferințe non-chirurgicale ale aparatului locomotor. Reumatologia este o subspecialitate derivată din medicina internă.

Statisticile spun că bolile reumatice și musculo-scheletale reprezintă cea mai frecventă formă de boală cronică. Ele afectează aproximativ 1,7 miliarde de persoane la nivel global, cu o creștere de 45% în ultimii 20 de ani. În România, peste 600.000 de persoane (3% din populație), dintre care 2.000 de copii, suferă de boli reumatice de tip inflamator. Bolile reumatice afectează nu doar bătrânii ci și populația activă, tinerii și copii.

Cele mai comune grupe de afecțiuni reumatologice sunt:

  • degenerative: boala artrozică (gonartroza, coxartroza, spondiloza etc), guta, pseudoguta;
  • metabolice: osteoporoza, osteomalacia;
  • inflamatorii autoimune: poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artrita reactivă, artrita psoriazică, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, polimiozita, dermatomiozita, vasculitele.
    Printre cele mai întâlnite simptome ale bolilor reumatice și musculo-scheletale se numără: durerile articulare, durerile musculare persistente, oboseala, rigiditatea matinală și depresia. Aceste simptome scad considerabil calitatea vieții și împiedică sau îngreunează pacientul să își desfășoare activitățile normale de zi cu zi.

Printre factorii care agravează riscul de boli reumatice se numără fumatul, excesul ponderal, factorii genetici, suprasolicitarea articulațiilor, infecțiile și vârsta înaintată.

În România cele mai întâlnite afecțiuni reumatice de tip inflamator sunt poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă și artropatia psoriazică. Poliartrita reumatoidă, debutează de obicei în jurul vârstei de 40-50 de ani și afectează de trei ori mai mult femeile decât bărbații, în timp ce spondilita anchilozantă debutează adesea înaintea vârstei de 30 ani și se manifestă prin dureri de spate de tip inflamator.

Artrita reumatoidă este o tuburare autoimună care apare atunci când sistemul imunitar atacă în mod eronat propriile țesuturi ale corpului. Afectează mucoasa articulațiilor, provocând o umflare dureroasă, care poate duce la eroziunea osoasă și la deformarea articulațiilor. Semnele și simptomele artritei reumatoide pot include: articulații moi, calde, umflate, rigiditate articulară care este, de obicei, înrăutățită dimineața și după inactivitate, oboseală, febră și scădere în greutate. Poliartrita reumatoidă tinde să afecteze mai întâi articulațiile mai mici, în special articulațiile de la degete. Pe măsură ce boala progresează, simptomele se răspândesc adesea la încheieturi, genunchi, glezne, coate, șolduri și umeri.

Artroza denumită și osteoartrită este cea mai întâlnită formă de artrită și se manifestă prin deteriorarea cartilajului articular, care acoperă capetele oaselor și care favorizează mișcarea articulațiilor; când boala avansează cartilajul dispare complet, oasele ajung la fricțiune, iar țesutul osos se deformează. Cartilajul atenuează forțele de frecare și amortizează șocurile, împiedicând frecarea directă a oaselor între ele. Cele mai afectate zone sunt articulațiile șoldului, în acest caz boala este numită coxartroză, sau articulațiile genunchilor cu denumirea de gonartroză. Printre simptome se numără rigiditatea articulară, lipsa felxibilității, cracmente (articulațiile ”trosnesc”), inflamarea articulației etc.

Osteoporoza ca și termen derivă din expresia ”porozitate osoasă” și este o boală care se caracterizează prin reducerea densității osoase, astfel oasele devin mai fragile și predispuse spre fractură. Țesutul osos este în continuă transformare, astfel că după vârsta de 35 de ani, osul pierde continuu din substanța osoasă, un fenomen absolut normal, însă dacă pierderea este prea rapidă sau rezerva inițială de os a fost prea mică, se instalează osteoporoza. Pierderea accentuată de masă osoasă se instalează după menopauză când organismul nu mai asimilează Calciu din cauza modificărilor hormonale, în acest caz este indicată ca prevenție fitoterapia.

Specialiștii AYURMED, au dezvoltat cu multă atenție un produs destinat persoanelor predispuse la tulburări osteoarticulare. Fie că vorbim de prevenirea distrucției osoase, de boala osteoporotică deja instalată sau chiar de formarea calusului osos în urma unei fracturi, vă recomandăm cu încredere produsul OSTEO POWER™.

OSTEO POWER™ - Pentru oase sănătoase.
Este un fitocompus cu conținut bogat în silicați, acid salicilic, minerale (Ca, K, P) și vitamine (D, E, A, K, C, B) indispensabile în procesele de formare a  matricei osoase, remineralizare osoasă și menținere a întregului sistem osos sănătos.

Este un supliment alimentar 100% natural, din plante medicinale ayurvedice. Mineralele susțin procesul natural de refacere și remodelare a calusului (în cazul fracturilor) şi asigură densitatea osoasă. Favorizează formarea normală a colagenului care contribuie la susținerea procesului de refacere a tendoanelor, a ligamentelor și a cartilajelor după traumatisme sau efort fizic prelungit. Susține mineralizarea și structura osoasă la persoanele vârstnice.

Pentru că, de cele mai multe ori, tulburările osoase sunt asociate cu tulburările articulare, denumite generic tulburări osteo-articulare, o terapie complementară este cea mai recomandată. În cazul tulburărilor articulare, prima etapă de tratament este terapia cu antiinflamatoare, însă antiinflamatoarele clasice, de sinteză, pot avea numeroase reacții adverse și contraindicații, iar utilizarea lor se face pe o perioadă limitată de timp, de aceea este indicat sa ne adresăm terapiilor alternative pe bază de plante medicinale.

Astfel, AYURMED vă recomandă utilizarea concomitentă a produsului OSTEO POWER™ asociat cu produsul ARTRISALM®, care este un puternic antiinflamator, natural 100%, cu posibilitate de utilizare pe o perioadă îndelungată.

ARTRISALM® - Stop durerilor articulare!
Contribuie la sănătatea și funcționarea normală a sistemului osteoarticular. Cu proprietăți trofice și tonifiante, fitonutrienții acționează sinergic pentru menținerea mobilității articulare și a circulației sanguine optime. Analgezic și antiinflamator, contribuie la reducerea durerii și a inflamației articulare. Principiile active antioxidante neutralizează radicalii liberi, protejând articulațiile împotriva stresului oxidativ și a proceselor degenerative. Diminuează disconfortul în caz de suprasolicitare mecanică a articulațiilor sau de traumatisme ale aparatului locomotor. Este recomandat în tipurile de modificări articulare de tip inflamator, degenerativ sau postraumatic.

O Viață Fără Griji!
Pentru libertatea ta de mișcare!



Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha