21
None

Tehnici de detoxifiere pentru intoxicații cu metale grele și alimentare

Bolile metabolice reprezintă una dintre cauzele de îmbătrânire accelerată a organismului și pe cale de consecință legătura dintre bolile metabolice și terapiile anti-aging este mai mult decât necesară.  Stilul de viață, dieta, expunerea la acțiunea factorilor fizici și biologici sunt doar aspecte ale îmbătrânirii. Un control corect și științific al acestor factori reprezintă unul dintre pilonii de bază ai îngrijirilor anti-aging. Să nu uităm că speranța de viață a unui individ este egală cu speranța de viață a celui mai puțin performant organ din organism și acest organ trebuie diagnosticat corect.  De aceea toate eforturile terapeutice vor fi canalizate pentru sporirea speranței de viață a acestui organ și deci a întregului corp.

Stres-ul face parte dintre factorii acceleratori ai îmbătrânirii generale dar și a declanșării și întreținerii episoadelor evolutive ale diverselor boli generatoare de scurtare a speranței de viață și de reducerea calității vieții unui pacient.
Înainte de a vorbi despre tehnicile de detoxifiere pentru metalele grele trebuie să vorbim despre diagnosticul corect al intoxicației cronice tisulare cu metale grele și de consecințele biologice și patologice ale acestor intoxicații. Privind asupra tehnicilor de diagnostic a intoxicațiilor cronice tisulare cu metale grele vom fi surprinși de numărul extrem de mic al tehnicilor utilizabile în acest domeniu. Dozările prin tehnici biochimice din sânge nu sunt utile pentru diagnosticul intoxicațiilor cronice tisulare deoarece ele reflectă doar momentul recoltării sângelui și nu spun nimic despre ceea ce este în țesuturi, acolo unde are loc de fapt drama intoxicației cronice tisulare cu consecințe biologice și patologice dintre cele mai grave.

Analiza metalelor grele din firul de păr
Aceasta reflectă ceea ce s-a întâmplat în ultimele 3 luni și nu ne spune care este situația acumulării pe parcursul întregii vieți a acestor metale. Reamintesc că acumularea metalelor în țesuturi începe din viața intrauterină și nivelul de intoxicație tisulară cu metale grele al mamei este de o importanță deosebită pentru sănătatea și speranța de viață a copilului.


Detoxifierea de metalele grele toxice
Se realizează prin tehnici complexe, cunoscute ca tehnici de chelatare. Aceste tehnici pot fi aplicate doar de un medic instruit în domeniu și cu validare prin rezultatele obținute prin îngrijirea unui număr semnificativ de pacienți. Chelatarea va fi însoțită de echilibrarea deficitelor mineralelor benefice (oligoelemente-micronutrienți), corectarea agresiunii oxidative, a acidozei tisulare și a răsunetului pe principalele 10 funcții biologice afectate de intoxicația cronică cu metale grele, parametrii și funcții pe care explorarea prin spectrofotometria de contact cutanată, după experiența noastră, le oferă cu mare precizie.
Alergiile alimentare sunt din ce în ce mai frecvente și realizează tablouri clinice complexe și greu diagnosticabile deoarece medicul este obișnuit să realizeze o paralelă de gândire în sensul că alergia alimentară este doar o urticarie sau eczemă, când de fapt manifestările sunt mult mai complexe, de la sindromul de oboseală cronică și până la suferințe cu mecanism inflamator cronic și autoimunitate. Dispunem acum de tehnici de înaltă calitate care pot permite diagnosticul corect al alergiilor imediate produse prin IgE specifice dar și pentru alergiile întârziate produse prin IgG. Aceste tehnici, pe lângă evidențierea alergizărilor alimentare, oferă date despre produsele cu care pot fi înlocuite în alimentele la care este sensibilizat, învață pacientul să identifice în produsele alimentare obținute pe cale industrială pe cele care conțin alimentele la care acesta este sensibilizat și oferă în același timp diete și cărți de bucate personalizate pentru fiecare pacient, pentru a se putea exclude sensibilizările alimentare specifice. Dietele personalizate nu exclud terapiile medicametoase clasice. Cele două tehnici se completează reciproc pentru binele pacientului.

Îmbătrânirea are două componente esențiale:
- O componentă determinată genetic, așa-zisul „ceas biologic” care recent a fost modificat în „ceas epigenetic” și pe care îl putem influența, dar mai greu;
- A doua componentă, cea dependentă de stilul de viață, de alimentație, de nivelul de stres, de intoxicația cu metale grele, de agresiunea biologică, de inflamația cronică tisulară și acidoza tisulară generatoare de boli cu mecanism autoimun, infecții cronice și/sau proliferări celulare maligne. Controlul tuturor acestor factori reprezintă, în ultimă instanță, acțiuni profilactice de prevenire a îmbătrânirii precoce. Să nu uităm că practic, îmbătrânirea începe din viața intrauterină și se accelerează după naștere. Cei care au înțelepciunea de a porni terapiile anti-aging cât mai precoce, vor înregistra cele mai bune rezultate pentru că terapia de profilaxie a îmbătrânirii trebuie să înceapă atunci când organismul are suficiente rezerve biologice pe care să le putem folosi pentru a da viață anilor și o calitate a vieții cât mai bună.

Singura metodă și unica repetabilă ori de cate ori dorim, fără să presupună distrucții celulare sau tisulare o reprezintă spectrofotometria  de contact cutanat, o tehnică de  ultimă oră, sofisticată, sigură și ieftină, tehnică pe care o folosim în clinica noastră cu mult succes.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha