30
None

Remedii naturale cardioprotectoare

În ciuda disponibilității strategiilor de tratament de succes pentru dislipidemie și hipertensiune arterială, bolile cardiovasculare reprezintă o treime din totalul deceselor la nivel mondial, iar prevalența acestora este în creștere.
Bolile cardiovasculare cuprind o serie de boli în care sunt implicate vasele de sânge ale inimii și vasele sistemice. În boala cardiacă coronariană, boala cerebrovasculară sau boala arterială, afectarea funcției vaselor de sânge conduce la aprovizionarea inadecvată a organelor cu sânge. Tromboza venoasă profundă și embolismul pulmonar sunt, de obicei, cauzate de cheaguri de sânge la nivelul venelor piciorului.
În etiologia bolilor cardiovasculare (BCV) sunt implicați mai mulți factori de risc cum ar fi fumatul, dieta nesănătoasă, inactivitatea fizică, tensiunea arterială crescută, diabetul și dislipidemia. Cu toate acestea, în afară de stilul de viață, factorii genetici, epigenetici și de mediu pot influența esențial riscul de apariție al bolilor cardiovasculare.
Modificările patologice apar într-o varietate de tipuri de celule cu mult înainte de apariția simptomelor de diagnosticare. Dereglarea funcțiilor fiziologice este asociată cu activarea celulelor imune, ceea ce duce la o inflamație locală și, în final, sistemică, care se caracterizează prin producerea unor niveluri ridicate de specii de oxigen reactiv (ROS). La pacienții care suferă de boli inflamatorii sunt adesea prezente niveluri scăzute de antioxidanți, fie datorită aportului alimentar insuficient, fie, și mai probabil, datorită creșterii productiei de ROS de către celulele efectoare imune activate, cum ar fi macrofagele.

Inflamația și beneficiile antioxidanților
Se consideră că inflamația joacă un rol-cheie atât în inițierea, cât și în evoluția bolii. Condițiile inflamatorii cronice atenuează capacitățile antioxidante endogene datorate producției continue de niveluri ridicate de specii reactive de oxigen (ROS). Pacienții prezintă adesea niveluri scăzute de antioxidanți în sânge  și markeri intensificați de stres oxidativ. Aceasta se datorează, de obicei, creșterii producției peste limita normală de ROS de către celulele efectoare imune activate. De asemenea, consumul nutrițional insuficient poate determina creșterea ROS.  Absorbția antioxidanților exogeni interferează în mod benefic cu stresul oxidativ asociat bolilor; interacțiunea antioxidanților endogeni și exogeni cu sistemul redox global este complexă.
În timpul răspunsului imun celular, căile dependente de interferonul G sunt activate – de exemplu, distrugerea triptofanului de către enzima indoleamina-2,3-dioxigenaza (IDO) în macrofagele derivate de la monocite, fibroblaste, celulele endoteliale și epiteliale.
Neopterina, un marker al stresului oxidativ și al activării imune, este produsă de GTP-ciclohidrolaza 1 (GTP-CH-1) în macrofage și celulele dendritice. Sinteza oxidului nitric (NO) este indusă în mai multe tipuri de celule pentru a genera oxid nitric (NO). NO, în ciuda reactivității sale scăzute, este un antioxidant puternic implicat în reglarea tonusului vasomotor și a căilor de semnalizare imunomodulatoare. NO inhibă expresia și funcția IDO (i.e. protejează integritatea structurală a celulelor împotriva acțiunii nocive a oxidanților).
Raportul de neopterină și kynurenină față de triptofan (Kyn / Trp), ca estimare a activității enzimei IDO, sunt markeri ai activării imune in vitro și in vivo. Ambii parametri de diagnosticare sunt capabili să prezică mortalitatea cardiovasculară la pacienții expuși acestui risc.
De asemenea, există o asociere semnificativă între creșterea concentrațiilor de neopterină și valorile raportului Kyn/Trp și scăderea nivelelor plasmatice ale vitaminei C, E și B. Creșterea homocisteinei plasmatice este un indicator important al deficitului de vitamina B. Determinarea suplimentară a metaboliților NO, BH4 și antioxidanților plasmatici la pacienții cu BCV (bolilor cardiovasculare) și manifestarile clinice conexe facilitează înțelegerea reglării reacțiilor redox în starea de sănătate și de boală și ar putea oferi o sugestie în aplicarea terapiilor potențial antioxidante în cazul acestor afecțiuni.
Din păcate, fundamentul multifactorial face dificilă descoperirea evenimentelor patologice inițiale, care să sugereze apariția bolii într-o fază foarte timpurie, când simptomele sunt subclinice.
Pe baza studiilor efectuate de multe instituții de prestigiu în cercetarea bolilor cardiace și a cunoștințelor străvechi din literatura medicală ayurvedică, specialiștii Star International Med, recomandă utilizarea în dietă, atât preventiv cât și curativ, a produselor Antioxiant Star™ și Pressure Down™, două remedii 100% naturale, atent studiate, cu efecte benefice demonstrate asupra stării de sănătate.

Remedii naturale
ANTIOXIDANT STAR™ este un complex bioactiv, 100% natural, din fructe recunoscute pentru capacitatea lor de a proteja integritatea structurii celulare și de a preveni degenerarea acesteia, datorită compoziției chimice bogate în antioxidanți (vitamina C, proantocianidina, polifenoli, taninuri hidrolizabile etc.), aminoacizi esențiali  minerale (Ca, Fe, Mg, Mn, Zn, Cu, Se, P, K, Na) și vitamine (B1, B2, B3, B6).
Datorită acestei compoziții complexe, ANTIOXIDANT STAR™ ajută la menținerea nivelului normal al antioxidanților în organism, reduce procesele oxidative degenerative, prevenind îmbătrânirea prematură prin menținerea integrității structurii celulare, reduce riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare și agregarea plachetară. Susține funcționarea optimă a sistemelor: cardiovascular, limfatic, nervos, urogenital, digestiv; echilibrează sistemul imunitar și contribuie la starea de bine a întregului organism.

PRESSURE DOWN™ este un remediu 100% natural, eficace împotriva hipertensiunii.  Contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Susține elasticitatea și integritatea structurală a vaselor sanguine. Menține circulația sanguină coronariană și sistemică în parametri optimi. Păstrează tensiunea arterială în limite normale prin eliminarea excesului de apă din organism (i.e. normalizarea volumului plasmatic). Ajută la normalizarea ritmului cardiac. Contribuie la menținerea nivelului optim și a raportului normal al lipidelor în sânge, prin stimularea metabolizării lor. Susține capacitatea de adaptare a organismului la mediu, la persoanele suprasolicitate fizic/psihic și la vârstnici, reducând stresul fizic și psihic care poate declanșa hipertensiune arterială (tensiune mare), insomnie, oboseală, îmbătrânire prematură. Susține imunitatea și sistemul antioxidant endogen, prevenind degenerarea.


STAR INTERNATIONAL MED
www.ayurmed.ro
www.star-ayurveda.ro
natural@star-ayurveda.ro
0722 750 111
021 313 94 81

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha