48
None

Termoablaţia prin microunde şi radiofrecvenţă într-un singur aparat.

Termoablaţia prin microunde şi radiofrecvenţa  reprezintăultima tehnologie dezvoltatăpentru tratamentul nechirurgical al tumorilor benigne hepatice, mamare, uterine, s.a.

Aparatul produs de firma HS Hospital Services SpA - Italia, numit Amica Gen, este un echipament de ultimăgeneraţie, fiind singurul care converteşte curentul de o anumităfrecvenţă dintr-un electrod special  introdus în interiorul tumorilor,  într-o  putere disponibilă: MW(microunde) 140W / 2450MHz si RF(radiofrecventa) 220W/450kHz. MINI CHOKE® este un dispozitiv brevetat pentru blocajul microundelor reflexe care elimină  efectele retrograde de încalzire.

Undele de radiofrecvenţă şi microundele nu produc prin ele însele nici o leziune tisulară. La trecerea prin ţesuturi a curenţilor alternativi cu frecvenţă de 450kHz respectiv 2450 MHz, moleculele polare - cum este molecula de apă - se orientează conform polarităţii câmpului. Agitaţia moleculelor polare indusă de câmpul electric alternativ generează prin frecarea lor pierderi dielectrice - căldura dielectrică/frecare. Căldura degajată determină  despicarea ţesuturilor din jurul electrodului, cu evaporarea apei  intracelulare şi necroză de coagulare. Extensia şi natura leziunilor produse de căldură depinde de doi factori: temperatură  şi durata de aplicare a radiaţiilor electromagnetice. Leziunile termice ale ţesuturilor vii încep la 42ºC. Ceea ce este specific acestui aparat este faptul că el controlează permanent cei trei parametri: temperatura, durata şi profunzimea, astfel  încat determină  doar distrucţia tumorii, fară  alterarea celulelor sănătoase. Aplicaţiile acestui aparat sunt multiple, în diverse specialitaţi medicale. Avantajul metodei  este evident prin faptul că nu este nevoie de extragerea  chirurgicală  a tumorilor, operaţie deseori  complexă, uneori cu efecte secundare. Anestezia poate fi locală sau generală, recuperarea dupa intervenţie este foarte rapidă nefiind nevoie de spitalizare îndelungată, pacienta poate pleca acasă uneori imediat postintervenţie, sau a doua zi. Deasemenea  cicatricea  postintervenţie este cel mai adesea invizibilă. Distrucţia tumorilor maligne prin termoablaţie reprezintă un tratament alternativ la pacienţii, la care rezecţia nu este fezabilă, aceasta  fiind considerată  în prezent singura metodă  curativă.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha