None

AH1N1,foarte costisitor in vreme de criza

Potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, cele mai sărace ţări din lume au nevoie de 900 milioane lire sterline pentru a plăti vaccinurile şi medicamentele necesare în lupta împotriva gripei porcine. Desigur, aceşti bani ar trebui să vină ca ajutor din partea ţărilor dezvoltate, însă oficiali din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au declarat că le este teamă că nu vor reuşi să strângă nici măcar jumătate din suma necesară din cauza crizei globale. „Trebuie să recunoaştem că întreaga lume este afectată de această pandemie, iar lanţul este la fel de rezistent cât cea mai slabă verigă a sa. Am văzut cum AH1N1 s-a răspândit în statele bogate şi în emisfera de sud. Am fost avertizaţi şi trebuie să acţionăm rapid”, a spus Gregory Hartl de la OMS. Raportul subliniază că ţările în care serviciile de sănătate sunt suprasolicitate de boli precum SIDA, tuberculoză şi malarie vor avea mari dificultăţi în stoparea noului virus de gripă. Printre cele 75 de ţări vulnerabile în faţa gripei porcine, şase sunt din America Latină, inclusiv Cuba şi Bolivia, 21 de ţări sunt din Asia şi Pacific, precum Coreea de Nord şi Bangladesh, iar 40 sunt din Africa, inclusiv Congo şi Eritrea.
Oficialii ONU spun că 700 de milioane de lire sterline ar trebui cheltuiţi pe medicamente antivirale şi vaccinuri pentru a proteja persoanele care lucrează în domeniul sănătăţii, precum şi pe cei care sunt deja grav bolnavi. România nu este nominalizată în raport, însă preţul gripei porcine la noi a atins suma de 20 de milioane de euro, ce reprezintă banii daţi pentru achiziţionarea antiviralelor, măştilor şi dezinfectanţilor.

Maria Dobrescu

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha