None

Tratamentul cataractei

Mulţi dintre dumneavoastradumneavoastră atiaţi auzit de cineva apropiat sau cunoscut ca că are sau ca că s-a operat de cataractacataractă. De fapt, ce inseamnaînseamnă cataracta?

Ochiul are in în interiorul sau său o lentila lentilă transparentatransparentă, de consistenta consistenţa unui gel, care se numestenumeşte cristalin. Datorita Din cauza trecerii timpului aceasta isi îşi pierde din proprietatiproprietăţi, se opacifiazaopacifiază si şi se intaresteîntăreşte,; astfel scade scăzând progresiv acuitatea vizualavizuală. Se pare ca că peste 70% dintre oamenii sanatosisănătoşi, vor dezvolta, dupadupă vârsta de 60 de ani vor dezvolta, mai devreme sau mai tarziutârziu, cataracta.

Debutul afectiuniiafecţiunii poate imbraca îmbrăca manifestarimanifestări cat cât se poate de diverse:, cum este semnul cunoscut sub numele de „“bucuria de scurta scurtă duratadurată”, ” - mai exact, pacientul constata constată o imbunatatireîmbunătăţire a vederii, in în special la de aproape, fapt care iîl face sa să renunterenunţe la purtarea ochelarilor, dar in în scurt timp va constata scadereascăderea semnificativa semnificativă a vederii.

Se intamplaîntâmplă des ca pacientul, nemultumitnemulţumit de vederea sa, lui, să îincearcea in în zadar schimbarea ochelarilor, dar să constatand constate ca in că, în scurt timp dupa după schimbarea loraceasta calitatea vederii continua continuă sa se deterioreze. Se recomanda recomandă ca, in în momentul in în care se constata constată orice modificare a vederii, sa să se consulte medicul oftalmolog.

Existaă si şi cazuri de cataracta cataractă congenitala congenitală sau secundara secundară unor altore cauze, dintre care amintesc amintim traumatismele, boli sistemice (diabet), efecte secundare ale unor tratamente medicamentoase (cortizon), etc.

Tratamentul este exclusiv chirurgical (operatiaoperaţia), ) - astfel, chirurgul inlocuiesteînlocuieşte cristalinul cataractat (opacifiat) cu unul artificial. Tehnologia de care dispunem este extrem de avansataavansată,. - operatiaoperaţia de cataracta cataractă durezadurează aproximativ 7 minute si şi se face fara fără internare, fiind este extrem de putinpuţin traumatizantatraumatizantă.

Recuperarea vederii este, de cele mai multe ori, spectaculoasaspectaculoasă. OperatiaOperaţia de cataracta cataractă cu ultrasunete, facoemulsificarea cu implant de cristalin artificial foldabil (pliabil), este cea mai moderna modernă metoda metodă de tratament, efectuandu-seefectuându-se printr-o incizie (taieturatăietură) atatatât de mica mică incat încât nu este nevoie de sutura sutură (cusaturacusătură). OperatiaOperaţia de cataracta cataractă prin tehnica cu ultrasunete are o foarte mare rata rată de reusitareuşită.

La ora actuala actuală, cele mai performante sunt considerate cristalinele artificiale foldabile multifocale, cu ajutorul caroracărora pacientul, dupadupă operatieoperaţie, nu va mai purta ochelari de distanta distanţă sau de aproape. Pentru cei cu dioptrii foarte mari, extreme, exista există cristaline multifocale personalizate. Trebuie precizat ca că, pana până la aparitiaapariţia acestor cristaline artificiale, multifocale personalizate, multimulţi dintre cei care au dioptrii sferice sau cilindrice mari sau extreme nu se puteau gandigândi ca că pot scapascăpa definitiv de ochelari.

Pentru a ne asigura de succesul operatieioperaţiei trebuie ca pacientul sa să se prezinte la medicul oftalmolog imediat ce constata constată o scaderescădere a vederii; medicul are datoria de a sfatuisfătui corect pacientul in în privintaprivinţa momentului operatieioperaţiei. In

În cazul operatieioperaţiei de cataracta cataractă cu ultrasunete este deosebit de important ca operatia aceasta sa să se faca facă la momentul oportun, respectiv in în momentul in în care pacientul nu mai are comfortconfort vizual. In În cazul in în care cataracta este foarte avansataavansată, creste creşte riscul de aparitieapariţie al complicatiilorcomplicaţiilor atatatât in în timpul operatieioperaţiei caât si şi dupadupă -. In este posibil chiar ca cazul in care cataracta este foarte avansata, operatiaoperaţia cu ultrasunete sa să nu se mai poatapoată efectua in în conditiicondiţii de sigurantasiguranţă. In În această caz situaţie se va efectua operatieoperaţie de cataracta cataractă prin metoda extracapsularaextracapsulară, o metoda metodă mult mai traumatizanta traumatizantă (îin comparatiecomparaţie cu facoemulsificarea), cu incizie (taieturatăietură) mare, care necesita necesită sutura sutură cu mai multe fire (firele se scot la 4-6 saptamanisăptămâni, in în sala de operatiioperaţii), recuperarea dupadupă operatieoperaţie fiind mult mai lentaă si şi cu rezultate vizuale nu atatatât de bune ca prin metoda cu ultrasunete. In

În stadii avansate, neoperataneoperată, cataracta poate produce complicatiicomplicaţii.

Este extrem de important ca pacientul sa să respecte indicatiileindicaţiile pe care le primesteprimeşte de la medicul oftalmolog inainteînainte si şi dupadupă operatieoperaţie; tratamentul postoperator influenteazainfluenţează in în mod direct rezultatul vizual final.

Din fericire, in în tara ţara noastranoastră exista există clinici de oftalmologie, dotate cu tehnica tehnică de ultima ora oră, unde chirurgi cu bogata experientaexperienţă bogată rezolva rezolvă mii de astfel de cazuri in în cele mai bune si şi moderne conditiicondiţii.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha