None

Spitalul M.S Curie va avea o sectie de chirurgie cardiovasculara pediatrica

A doua ediţie a Campaniei „Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri” , susţinută de Procter&Gamble (P&G) în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, pentru înfiinţarea unei secţii de chirurgie cardio-vasculară pediatrică în Bucureşti, s-a încheiat. Campania a urmărit creşterea numărului de copii cu cardiopatii congenitale operaţi în România prin sprijinirea înfiinţării celei de-a doua secţii de chirurgie cardio-vasculară pediatrică din ţară, în cadrul Spitalului de Urgenţă pentru Copii „M.S. Curie” din Bucureşti.

Campania „Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri” s-a desfăşurat în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2009 şi a avut două componente: o componentă educaţională, care a presupus informarea publicului asupra importanţei depistării şi tratamentului precoce al malformaţiilor cardio-vasculare la sugari şi copii mici, şi o componentă investiţională – sprijinirea înfiinţării noii secţii de la Spitalul Marie Curie prin donarea unei sume de bani strânsă din vânzarea produselor P&G implicate în campanie.

Valoarea donaţiilor Procter&Gamble până la 25 noiembrie este de 1.200.000 RON. Fondurile provin din încasările obţinute prin vânzarea produselor participante la campanie. Un audit Deloitte&Touch, desfăşurat în luna decembrie, urmează să stabilească valoarea finală a donaţiei Procter&Gamble. La aceasta se adaugă donaţia Ministerului Sănătăţii în valoare de 2.700.000 RON, urmand sa se adauge un imprumut de 500.000 euro de la Banca Mondiala contractat de Minister pentru dotarea cu echipamente. Sectia urmează să devină operaţională la începutul anului 2010.

În România există o singură clinică specializată în chirurgie cardio-vasculară pediatrică: Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş (IBCvT). Institutul ar trebui să facă faţă celor 900 de copii care trebuie operaţi în primul an de viaţă, dintre cei 1.000-1.200 care se nasc anual cu malformaţii cardio-vasculare grave. Din păcate, capacităţile existente permit operarea în ţară, în fiecare an, a doar aproximativ 300 de copii. Costul mediu al unei operaţii în străinătate este de 20.000 euro, în timp ce în ţară acesta variază între 1.500-5.000 euro.

Site-ul de informare pentru public este www.sansalaviata.ro.

Comentarii


Linda

I had a dream to start my firm, nevertheless I did not earn enough of cash to do that. Thank goodness my close mate recommended to utilize the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a>. So I took the credit loan and made real my desire.

Sept. 13, 2011, 11:33 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha