None

Rapoarte Cegedim pentru trimestrul III

Cegedim România, companie de analiză a pieţei farmaceutice, a prezentat la începutul lunii raportul privind evoluţia pentru trimestrul III. În această perioadă s-a înregistrat o scădere cu 9,7% în volum, dar cu o creştere de 12,2% a valorii în lei, în timp ce în euro este o scădere de 5%. Scăderea este mai accentuată în cazul spitalelor şi al OTC-urilor ( medicamente fără prescripţie).

În primele 9 luni ale anului s-a înregistrat o scădere de 10,5% în volum, creştere de 2,8% a valorii în lei şi o scădere de 3% în euro. În aceeaşi perioadă s-a înregistrat şi o scădere cu 1,5% a zilelor de tratament. Pentru ultimele 12 luni se observă o scădere de 8,1% în volum, de 0,1% a zilelor de tratament, dar o creştere a valorii în lei de 15,3% şi 0,7% în euro, spitalele având scăderi majore chiar şi în valoare(-9,2% în volum, -5,6% la zile de tratament şi 4,8% în euro, singura creştere fiind a valorii în lei cu 8,8%).

Cele mai importante grupe terapeutice, ca valoare, sunt reprezentate de produsele pentru Sistemul cardiovascular şi Tubul digestiv şi metabolism; iar cea mai mare rată de creştere a avut-o grupa Antineoplazice şi Imunomodulatoare, de 59%. Pe primele locuri, în privinţa cotei de piaţă şi a valorii, se situează Hoffmann La Roche, Sanofi-Aventis şi GlaxoSmithKline. Primele zece companii au o cotă cumulată de 50% din piaţă.

Conform unor studii finalizate, în 2008 medicii de familie consultau săptămânal o medie de 157 pacienţi, în 2009 tendinţa fiind de creştere a numărului acestora. Principalele afecţiuni tratate erau reprezentate de hipertensiunea arterială, gastrită şi dislipidemie( variaţii ale grăsimilor în sânge).

Previziunile companiei pentru 2010 arată că piaţa va scădea ca valoare în euro cu 5-10%, iar 80% din consum va fi reprezentat de importuri.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha