None

Atenţie la căpuşe!

Dacă ieşim în parc sau în spaţii verzi, este bine să purtăm haine de culori deschise care să protejeze braţele şi picioarele. Se recomandă, de asemenea, purtarea pantalonilor lungi, purtarea de tricouri, bluze sau cămăşi cu mâneci lungi. Este indicat ca încălţămintea să nu fie prevăzută cu decupaje.

Se recomandă aplicarea repetată la 1-3 ore a unui spray repelent pentru insecte pe pielea expusă sau a unui insecticid (cu permetrin) pe pantaloni, manşete, ciorapi şi pe mâneci.

Pentru îndepărtarea căpuşelor este recomandat să vă prezentaţi la un cabinet medical.

Căpuşele se scot prin tracţiune uşoară şi continuă cu o pensetă aplicată cât mai aproape de piele, astfel încât să se evite rămânerea de părţi ale aparatului bucal al căpuşei în piele. Spălaţi imediat zona afectată şi dezinfectaţi cu alcool sanitar. Se poate aplica şi un unguent cu antibiotic cu spectru larg.

În cazul apariţiei unei pete de culoare roşie, cu febră, dureri de cap, senzaţie de gât înţepenit, dureri la nivelul articulaţiilor trebuie să vă adresaţi imediat medicului.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha