None

„Munca în echipă, acţiuni de colaborare în România”

Infecţiile au fost impedimentul major pentru dezvoltarea chirurgiei, din timpuri străvechi până în secolul al XIX lea. Spre sfârşitul secolului descoperirea germenilor şi aplicarea metodelor de antisepsie, asepsie şi sterilizare au redus substantial riscul de infecţie. Evolutia tehnologică a aparaturii precum şi îmbunătăţirea procedurilor de lucru din domeniul sterilizării au dus la creşterea siguranţei pacientului şi a personalului medical.

Conferinţa de Sterilizare care va avea loc la Zalău 22-23 mai, doreşte să reunească personal medical implicat direct în procesul de sterilizare şi beneficiarii acestui serviciu, pentru diseminarea actualităţilor şi bunelor practici din domeniul sterilizării. Conferinţa, care este la a 4-a ediţie, se bucură în fiecare an de sprijinul specialiştilor din Marea Britanie, specialişti cu care Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău are o colaborare de peste 20 de ani.

Rezumatul lucrării "Munca în echipă, acţiuni de colaborare în România" prezentată la conferinţa de sterilizare de anul trecut de către Carole Hallam, Assistant Director of Infection Prevention and Control, Calderdale and Huddersfield NHS Foundation Trust, dovedeşte acest lucru: "Această prezentare oferă participanţilor la conferinţă o imagine introspectă a aspectelor cheie ale muncii în colaborare precum şi câteva dintre imbunătăţirile obţinute. În anul 2011 a fost desfăşurată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău o campanie de succes a igienei mâinilor, incluzând sesiuni de pregătire profesională, postere, audit şi folosirea noii cutii cu lumină ultravioletă care să ajute la îmbunătăţirea tehnicii de spălare a mâinilor. Munca, în calitate de voluntar peste hotare, poate să ofere personalului medical o multitudine de oportunităţi de dezvoltare profesională şi experienţă. Muncind cu o organizaţie caritabilă care oferă ajutor, sfaturi şi educaţie în prevenirea şi controlul infecţiilor pe parcursul unei perioade de 6 ani , am văzut nu numai îmbunătăţiri într-un spital transilvănean dar am şi câştigat pe plan personal şi profesional de pe urma implicării mele."

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha