None

Ce-a de-a treia editie a Forumului International pentru Turismul de Sanatate va avea loc la Targu Mures in perioada 08 -10 noiembrie 2013!

Fundatia Amfiteatru si Colegiul Medicilor din Romania organizeaza cea de-a treia editie a Forumului International pentru Turismul de Sanatate. Precedentele editii au determinat o ampla dezbatere la nivelul autoritatilor si specialistilor din tara si strainatate influentand demersuri concrete in privinta definirii strategiei si evolutiei turismului de sanatate in Romania.

Ca urmare a acestor dezbateri si analize in Guvernul Romaniei s-a aprobat Memorandumul privind Dezvoltarea si promovarea turismului de sanatate. Activitatea grupului de lucru interministerial prevazut in memorandum are in vedere inlaturarea disfunctionalitatilor care afecteaza domeniul si consolidarea produselor turistice de sanatate din tara noastra iar elementele importante ale programului guvernamental vor fi prezentate in cadrul evenimentului.

Potentialul recunoscut al Romaniei pentru turismul de sanatate poate fi afectat pozitiv sau negativ de schimbarile produse in mediul international. Directiva 2001/24/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 9 martie 2009 privind aplicarea drepturilor pacientilor in cadrul asistentei medicale trans-frontaliere poate fi considerata o mare sansa pentru tara noastra dar, totodata si o posibila cale de migrare a acestor oportunitati nationale catre alte zone daca nu exista preocupare pentru calitate si utilizarea superioara prin inovare si retehnologizare a structurilor si instalatiilor existente, marketing adecvat, preocupare pentru dezvoltarea capitalului uman.

Pe plan international turismul de sanatate reprezinta unul din domeniile cu dinamica foarte ridicata iar studiile de specialitate sunt extrem de optimiste in ceea ce priveste viitorul domeniului.

Editia a treia a forumului se va focusa pe promovarea concreta a potentialului turismului de sanatate din Romania din perpectiva ultimelor tendinte si orientari stiintifice si profesionale, a cerintelor pietei europene si internationale, a avantajelor competitive pe care Romania le ofera.

Vor participa reprezentanti ai autoritatilor publice din tara noastra, ai organismelor internationale, specialisti romani si straini, exponenti importanti din domeniul sanatatii si turismului, asiguratori, etc.

Forumul International pentru Turismul de Sanatate, va avea loc in perioada 08 – 10 noiembrie 2013 la Targu Mures.

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul

www.turismuldesanatate.ro.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha