61
None

Albirea profesională a dinţilor

 

Aristotel spunea că “Omul are cea mai bogată mimică dintre toate fiinţele”şi avea dreptate, întrucât faţa umană are capacitatea să producă 250.000 de expresii, iar zâmbetuleste cea mai utilizată expresie facială şi, în acelaşi timp, cel mai uşor de recunoscut. Zâmbetul este considerat apanajul oamenilor puternici, dar, dacă nu este impecabil, prima impresie bună este compromisă!

Unul dintre primele lucruri remarcate la zâmbetul unei persoane este culoarea dinţilor, conform unui studiu realizat în cadrul Universităţii Loma Linda din California.De-a lungul istoriei, oamenii, mai ales, femeile, au încercat să-şi albească dinţii cu tot felul de metode, de la cele tradiţionale (sare, bicarbonat de sodiu, lămâie) până la cele moderne (geluri de albire cu peroxid, paste înălbitoare, plasturii pentru albit etc.). Însă, puţine sunt cele care ştiu că aceste metode pot cauza mai mult rău decât bine.

Metode tradiţionale versus metode moderne

Smalţul dinţilor este invelişul protector al dinţilor, dar el se poate distruge uşor prin abraziunea constantă şi prin aplicarea necorespunzătoare a tratamentelor de albire. Mulţi sunt cei care vin la medic şi prezintă o sensibilitate acută a dinţilor din aceste cauze sau care chiar şi-au distrus smalţul dinţilor frontali, din cauza apăsării prea puternice şi a mişcărilor incorecte de periere a dinţilor. De aceea, medicii dentişti de la Royal Dental îţi recomandă controlul stomatologic o dată la 6 luni, igienă orală realizată corect acasă de două ori pe zi cel puţin şi evitarea utilizării tratamentelor de albire acasă.  În cadrul unui control stomatologic, dentistul îţi va propune cea mai bună metodă de albire a dinţilor în funcţie de starea danturii tale şi de stilul tău de viaţă. Dentiştii de la Royal Dental recomandă o igienizare dentară (detartraj, periaj profesional, fluorizare) înainte de albire.

Cele mai bune tratamente profesionale de albirea danturii

Albirea profesională cu lampa Zoom2 este poate cea mai eficientă metodă, fiind numărul 1 în SUA şi, de altfel, calea către strălucire a multor vedete de la Hollywood. Procedeul nu afectează smalţul dentar şi se realizează în aproximativ 45 de minute, astfel încât este nevoie doar de o pauză de masă pentru ca dinţii să fie albi, metoda fiind rapidă şi inofensivă, oferind o diferenţă de albire de până la 9 nuanţe pe cheia de culori Vita.Sistemul patentat Zoom2 presupune utilizarea unei lămpi care emite radiaţie ultravioletă în vederea activării gelului de peroxid de hidrogen. Acesta este activat prin reacţia foto-fenton a peroxidului şi a fierului dizolvat. Clinica stomatologică Royal Dental a ales acest tratament deoarece studiile ştiinţifice au dovedit absenţa totală a efectelor negative asupra smalţului dentar.

Un alt tratament utilizat de medicii stomatologi ai Royal Dental este Opalescence, special pentru a putea fi folosit şi acasă. Opalescence este primul tratament profesional de albire a dinţilor acceptat de ADA (American Dental Association), cu care se obţin rezultate semnificative în decurs de doar câteva zile. Este disponibil numai în cabinete şi clinici stomatologice şi se realizează doar sub monitorizarea medicului stomatolog, care îi va lua o amprenta pacientei în vederea realizării gutierei, iar apoi îi va explica aplicarea gelului. Se poate realiza atât în clinica dentară cât şi acasă. Majoritatea pacientelor preferă să folosească gelul în timpul somnului. Durata tratamentului va fi decisă de medicul stomatolog.

De ce este mai eficient la dentist?

Aşadar, eficienţa maximă în condiţii de siguranţă a tratamentelor de albire profesională se obţine în clinicile stomatologice precum Royal Dental, unde medicii dentişti specializaţi aplică fiecărei paciente tratamentul corespunzător. Medicii dentişti Royal Dental evidenţiaza necesitatea unei igienizări dentare (detartraj, periaj profesional) înaintea albirii profesionale, iar posttratament oferă sfaturi şi recomandări pentru păstrarea albului impecabil cât mai mult timp. Tutunul, cafeaua, ceaiul, vinul roşu, sucurile colorate, soia şi curry sunt doar câteva dintre alimentele care ne „colorează” dinţii.

Dacă doreşti să fii admirată pentru zâmbetul tău, Royal Dental este clinica dentară care îţi poate oferi albul dinţilor mult visat!

Medic stomatolog Elena Săndulescu

Clinica dentara Royal Dental

www.royaldental.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha