4
None

Centenar Academician Marin Voiculescu - 100 de ani de la naștere

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea academicianului Marin Voiculescu, pe data de 2 octombrie 2013, la Academia Română, va avea loc o festivitate menită să evoce personalitatea marelui medic român - Gala de Excelență Academician Marin Voiculescu.

Deschizător de drumuri, medic de excepție și o figură marcantă în domeniul bolilor infecțioase, acad. Marin Voiculescu a lăsat moștenire generațiilor care i-au urmat o puternică școală medicală de boli infecțioase, susținută de zeci de cercetări în domeniu, tratate și monografii.

Pentru a marca un secol de la nașterea marelui medic, Fundația ”Academician Marin Voiculescu” va reuni într-un cadru de excepție personalități ale lumii academice, medicale, culturale și politice, care l-au cunoscut pe reputatul academician sau care și-au intersectat cariera cu acesta.

Ne dorim ca prin intermediul acestui eveniment să aducem un omagiu celui care, cu o rigurozitate de necontestat, a schimbat metodele de abordare în bolile infecțioase, atât pe plan național, cât și internațional. Manifestarea reprezintă o încununare a întregii sale activități, precum și comemorarea unui medic dedicat și devotat”, a declarat prof. dr. Mihai Voiculescu, președinte Fundația ”Academician Marin Voiculescu”.

În cadrul ceremoniei va fi prezentat, în premieră, o parte din documentarul despre viața marelui academician. Producția realizată de Sănătatea Press Group reuneștemărturii despre viața acad. Marin Voiculescu ale unor personalități care au lucrat și l-au cunoscut îndeaproape pe acesta: acad. Laurențiu Mircea Popescu, acad. Constantin Popa, acad. Leonida Gherasim, acad. Constantin Ionescu-Tîrgoviște, prof.dr. Mircea Popescu, Irina Cajal. De asemenea, în cadrul festivității vor fi acordate distincții comemorative.

Prin natura acțiunilor sale, Fundația ”Academician Marin Voiculescu” încurajează și susține necondiționat activitățile care aduc un plus de valoare domeniului medical din România, și care duc mai departe munca colosală a unui om care și-a dedicat întreaga viață medicinei.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha