5
None

Ziua Mondială a Inimii - 29 septembrie 2013

Grijă pentru inima noastră zi de zi, nu doar într-o zi

Ziua Mondială a Inimiieste sărbătorită în fiecare an pe 29 septembrie la iniţiativa World Heart Organization. Potrivit instituţiei, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces din lume, anual înregistrându-se 17,3 milioane de decese. Numărul acestora este în continuă creştere, motiv pentru care se preconizează că până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se aşteaptă ca 23 de milioane de oameni să moară an de an, din cauza afecţiunilor cardiovasculare.

De Ziua Mondială a Inimii, prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, Preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune a declarat că cel mai la indemână instrument în lupta împotriva bolilor cardiovasculare este prevenţia.

 „Principalele metode de prevenţie a bolilor cardiovasculare sunt reprezentate de adoptarea unui stil de viaţă sănătos, ce implică mişcare fizică zilnică, o alimentaţie sănătoasă, verificarea constantă a tensiunii arteriale, precum şi menţinerea sub control a valorilor colesterolului şi glicemiei.”

Preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune susţine că mesajele de prevenţie a bolilor cardiovasculare trebuie transmise constant către publicul larg pentru a creşte gradul de conştientizare asupra riscurilor bolilor cardiovasculare.

„Mesajul meu de Ziua Mondială a Inimii este să avem grijă de inima noastră zi de zi, nu doar într-o zi. Pentru a sublinia importanţa controlului şi prevenţiei bolilor cardiovasculare, Societatea Română de Hipertensiune organizează în fiecare an Campania Naţională „Viteza ucide...nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială”. Acest eveniment dedicat publicului larg urmăreşte să crească nivelul de conştientizare a populaţiei cu privire la riscul hipertensiunii arteriale – principalul  factor de risc al bolilor cardiovasculare.”

Mai multe informaţii despre activităţile Societăţii Române de Hipertensiune dedicate publicului larg găsiţi pe www.societate-hipertensiune.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha