11
None

Mamoplastia de reducere – partea I

     Pacientele care se supun mamoplastiei de reducere de multe ori caută îndepărtarea simptomelor cauzate de greutatea excesivă a sânilor prea mari. Reducerea sânilor în mod normal poate rezolva aceste probleme, în acelaşi timp îmbunătăţind şi forma lor. În urma intervenţiei, sânii dvs. vor fi în armonie cu restul corpului, iar hainele vă vor veni mai bine.

     Sunteţi o candidată pentru mamoplastia de reducere?

     Puteţi beneficia de aceasta intervenţie dacă este îndeplinită una dintre următoarele condiţii:

  •  sâni prea mari în raport cu restul corpului;
  •  sâni mari atârnaţi cu mamelonul şi areola îndreptate în jos;
  • un sân mai mare decât celalalt;
  •  dureri de spate, de gât şi de umeri cauzate de greutatea excesivă a sânilor;
  •  iritaţia pielii sub sâni;
  • urme adânci date de bretelele sutienului pe umeri;
  •  limitarea fizică a activităţilor din cauza mărimii sau greutăţii sânilor;
  •  lipsa de încredere de sine şi insatisfacţie în ceea ce priveşte sânii dvs.

     Mamoplastia de reducere se poate face la orice vârstă, dar se indică după ce sânii s-au dezvoltat complet. Naşterea şi alăptarea pot avea efecte imprevizibile asupra formei şi mărimii sânilor şi totuşi multe femei se operează înainte de sarcină.

     Dacă aveţi de gând să alăptaţi în viitor, trebuie să discutaţi cu chirurgul plastic. În timpul consultaţiei, veţi fi întrebată despre mărimea dorită şi despre orice alt neajuns care se poate rezolva. Această discuţie îl va ajuta pe chirurg să înţeleagă mai bine aşteptările dvs. şi să hotărască ce se poate face în mod realist.     

     Cum se evaluează pacienta?

     Chirurgul  va măsura sânii şi va face fotografii pentru evidenţa din fişa clinică. Se vor examina mărimea şi forma sânilor, calitatea pielii, poziţia areolei şi a mamelonului. Veţi veni la consultaţie pregătită pentru a discuta trecutul dvs. medical. Acesta include informaţii despre orice probleme medicale, alergii, medicamente folosite uzual. Este important să furnizaţi informaţii complete. Trebuie să-i spuneţi chirurgului dacă aveţi de gând să slăbiţi, mai ales în cazul în care aţi observat o reducere a mărimii sânilor după slăbire. Chirurgul vă va recomanda să vă stabilizaţi greutatea înainte de operaţie.     

     Cum se efectuează operaţia?

     Tehnica operatorie se alege în funcţie de factorii individuali şi de preferinţele personale ale pacientului şi ale chirurgului.    

      Unde se plasează inciziile?

     De cele mai multe ori, se fac trei incizii: una în jurul areolei; alta care coboară vertical spre şanţul submamar şi a 3-a care urmează curbura naturală a acesteia. După ce chirurgul a îndepărtat excesul de ţesut mamar, grăsime şi piele, areola mamară se orientează într-o poziţie ascendentă. Areola, care la sânii mari este de obicei întinsă, se va reduce.

     Pielea care a fost înainte deasupra areolei se croieşte şi se foloseşte pentru remodelarea sânului. Se poate folosi liposucţia ca tratament adjuvant pentru uniformizarea zonelor adiacente (subraţ, partea laterală a toracelui etc.). De obicei, areola rămâne ataşată de ţesuturile subiacente fapt care permite conservarea sensibilităţii. Alăptatul se poate păstra, dar nu există garanţie.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha